Toks pirkinys, kaip dulkių siurblys robotas daugelio klientų renkamas panašiai, kaip ir daugelis kitų prietaisų: panagrinėjus parametrus išrenkamas prietaisas su didžiausią galia patenkantis į planuojamą biudžetą. Tačiau, jeigu neatkreipsite dėmesio į tam tikrus ne su prietaisu, o su Jūsų sąlygomis momentus, robotą galite pasirinkti Jūsų namams netinkantį. Viena pagrindinių sąlygų renkantis robotą – siurblį yra besišeriančių gyvūnų namuose turėjimas. Specialiai tinkantis gyvūnų plaukams rinkti robotas, turi turėti savyje nemažą savybių visumą.

Konstrukcija

Į robotų konstrukciją klientai labiau žiūri, kaip į dizaino elementą. Tačiau dulkių siurblys robotas, pritaikytas gyvūnų šeimininkams turi turėti ypatingą D formos konstrukciją. Pirmieji ją pristatė Neato robotics kompanija, kuri specializuojasi robotų siurblių, skirtų darbuotis namuose, kur gausų gyvūnų šerių. D formos robotose siurbliuose pagrindinis šepetys eina priekyje bei pats pirmas surenka visus plaukelius ir nešvarumus, neduodant jiems pasiekti pagrindinių ratų bei mažų korpuso ratukų. Apvalios formos robotuose tai yra dažna problema, nes einantis priekyje ratukas prisivelia šerių ir buksuoja, taip pat šeriai patenka po pagrindiniais ratais ir pro bamperio skylutes į korpuso vidų, taip apkraudami robotą nereikalingu krūviu ir reikalaudami dažnos profilaktikos.

Siurbiamoji galia

Dulkių siurblys robotas, skirtas namams su gyvūnais, privalo turėti galingą siurbimą. Kaip šeimininkas nesižavėtų tyliais, plonais šluojančiais robotais, gero rezultato turint gyvūną su jais pasiekti bus labai sudėtinga. Didelė traukiamoji galia leidžia ne tik susiurbti visus nešvarumus bei plaukus, bet ir plaukams nesivelti aplink šepečius. Kombinacijoje su specialiais gyvūnų plaukams skirtais šepečiais, galingas robotas šerius siunčia tiesiai į šiukšlių konteinerį.

HEPA filtras

Smulkiųjų dalelių filtras (HEPA) apsaugo Jūsų kvėpavimo takus nuo dalelių, mažesnių nei 0,3 μm. Taip pat sulaiko ne tik dulkes, purvo daleles, bet ir alergenus. Kadangi dulkių siurblys robotas dirba nuolatos ir keliauja per visą namų teritoriją, robotas su HEPA filtru veikia kaip oro valytuvas. O Jus būsite tikri kad Jūs ir Jūsų augintiniai gyvena saugioje švarioje aplinkoje.

Šiukšlių konteinerio dydis

Turint namuose besišeriančių gyvūnų, reikėtų suprasti, kad plaukelių tūris yra visada didesnis, nei tiesiog dulkių ar smėlio. Dulkių siurblys robotas su maža, iki 0,5l talpa negalės išsiurbti didesnės teritorijos nesustojęs ir nepaprašęs išvalyti konteinerio, o tai išties yra nepatogu. Specialiai gyvūnams gaminančių robotų Neato Robotics kompanijos siurblių konteineriai yra 0,7 l., kurių visiškai pakankama išsiurbti 100 m2.  iRobot kompanija išleido savo naują S9+ modelį net su 2,5 l. šiukšliadėžę.

Išmanioji navigacija

Turint gyvūną labai svarbu, kad dulkių siurblys robotas susitvarkytų su savo darbu kuo greičiau. Todėl, renkantis robotą, labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad prietaisas turėtų žemėlapio braižymo funkciją, veiktų metodiškai. Kadangi robotas privalo būti apsaugotas nuo vandens – gyvūnų dubenėlius nuo roboto jau galima apsaugoti išmaniai – „No – go“ linijomis.  

Baterijos veikimo laikas

Be aukščiau išvardintų savybių renkantis robotą, labai reikia atsižvelgti į teritoriją, kurioje prietaisas darbuosis. Idealiausiu atveju, Jūsų dulkių siurblys robotas privalo vienos baterijos pakrovimu sutvarkyti visą valymui patikėtą teritoriją. Tačiau, jei Jūsų namai nėra dideli, visiškai neverta permokėti už galingą roboto bateriją, kurios Jus nepanaudosite.

Naminių gyvūnų šeimininkams rekomenduojame šiuos dulkių siurblių modelius:

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai dulkių siurbliai

Robotai dulkių siurbliai – neprilygstami pagalbininkai, tvarkymąsi paverčiantys maloniausia ir lengviausia buities užduotimi.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *