Praėjus keleriems metams po „Roborock“ „S5“ išleidimo,  jie pagaliau sukūrė ir išleido naujesnį – „S5 Max“. Šis robotas siurblys yra panašios specifikacijos į ankstesnį „S5“ modelį. Abiejų variantų galia lygi 2000 paskalių, tačiau „S5 Max“ turi geresnius drėgno valymo sugebėjimus

Kiti patobulinimai, kuriuos apžvelgsime, yra naujas šoninis šepetėlis, didesnis vandens rezervuaras ir zonavimas. Taip pat yra galimybė programėlėje sumažinti siurbimo galingumą ir pirmenybę teikti drėgnam valymui – šios funkcijos nėra „Roborock S5“.

Ar tai geriausias robotas siurblys ir drėgno valymo robotas?

Robotas siurblys „Roborock S5 Max“ turi didesnį vandens rezervuarą nei S5 ir S6, o programoje yra galimybė reguliuoti vandens srautą (4 skirtingi režimai) ir siurbimo galią. Galite naudoti šluostę ir siurbti vienu metu, todėl robotas siurblys „S5 Max“ tampa vienas iš geresnių hibridinių robotų. Jeigu ieškote roboto 2in1, galinčio drėgnai valyti plyteles ar medines grindis, tai yra puikus pasirinkimas. Aišku, tai nepakeis rankinio plovimo, tačiau našumas yra didesnis nei vidutinis, palyginti su kitais hibridiniais robotais.

Argumentai „už”

• Naujas elektroninis vandens rezervuaras puikiai kontroliuoja vandens srautą ir efektyviai pašalina dėmes.
• Naujesnė ir efektyvesnė navigacijos programinė įranga nei „Roborock S5“.
• Gali veikti iki 150 minučių.
• „No-go“ ir „no-mop“ zonos

Minusai

• Mažas šiukšlių konteineris 490 ml.
• Komplektacijoje nėra papildomų šluosčių ar šoninių šepetėlių.
• Robotas siurblys yra gana brangus.

Dizainas

Robotas siurblys „S5 Max“ išlaiko tą patį dizainą kaip „Roborock S5“. Yra keletas skirtumų tarp „S5“ ir „S5 Max“ mygtukų išdėstymo, tačiau visa kita lieka taip pat. Po dviem mygtukais yra LIDAR lazerio atstumo jutiklis (arba LDS). Po LDS jutikliu yra dulkių konteineris bei „WiFi“ būsenos ir atstatymo mygtukas. Viduje taip pat yra įrankis, kuris yra naudingas šalinant plaukus nuo pagrindinio šepečio. Su naujesniu „Max“ šoninis šepetėlis yra visiškai guminis, be šerelių.

Robotas dulkių siurblys Xiaomi Roborock S5 Max

Vandens rezervuaras

Svarbiausias patobulinimas, kurį turi robotas siurblys „S5 Max“ palyginti su „S5“, yra naujas vandens rezervuaras. Per programėlę valdomas vandens rezervuaras puikiai palaiko drėgmę. „S5“ vandens rezervuaras ir šluostės laikiklis yra vientisas, todėl jo talpa mažesnė.

Robotas siurblys „S5“ neturėjo funkcijos, kuri sustabdytų vandens lašėjimą, kai robotas nenaudojamas. Taigi, jei pamiršite išimti vandens rezervuarą, po juo rasite balą.

Yra keturi skirtingi vandens srauto pasirinkimai:

Išjungta: mažiausias srautas.

Žemas: režimas, kurį rekomenduočiau rinktis, kai yra drėgni nešvarumai ant grindų.

Vidutinis: tinka sausoms, nesenoms dėmėms valyti.

Didelis: turi didžiausią vandens srautą. Tinkamas sunkiai nuplaunamoms dėmėms šalinti, pavyzdžiui, sulčių likučius.

Penki siurbimo režimai

Švelnus: žemiausias nustatymas ir pasirinkimas, kurį naudoti, jeigu norite tik lengvo prasiurbimo, esant nedideliam užterštumui.

Tylus: tinkantis, kad robotas siurblys galėtų siurbti naktį.

Subalansuotas: puikus pasirinkimas kietiems paviršiams, pavyzdžiui, medinėms grindims.

„Turbo“: galingesnis siurbimams, tinkantis kilimams ir kietoms grindims.

Maks .: didžiausias galios nustatymas tam atvejui, kai reikia giliai išvalyti kilimą.

Daugiapakopiai žemėlapiai

Ši funkcija atsirado, kuomet buvo išleistas robotas siurblys „S6 MaxV“.

Daugiapakopio žemėlapio funkcija suteikia vartotojams galimybę išsaugoti iki keturių atskirų žemėlapio lygių namuose. Daugumoje namų tik du aukštai, taigi tai yra daugiau nei pakankamai.

Šiuos žemėlapius galima modifikuoti atskirai, tai reiškia, kad galite nustatyti nematomas sienas, „no-mop“ zonas, „no-go“ zonas, padalyti kambarius ir kt. Norėdami gauti prieigą prie šios funkcijos, turėsite įjungti kelių aukštų žemėlapius nustatymo parinktyje „Redaguoti žemėlapį“.

Norėdami pridėti naują žemėlapį, spustelėkite „sukurti žemėlapį“ ir tiesiog atlikite nurodytus veiksmus. Robotas siurblys siurbs, kurdamas ir išsaugodamas žemėlapį debesyje, o išsaugoję žemėlapį, galite jį pervadinti.

robotas siurblys roborock s5 max funkcijos

Navigacija

Viena didžiausių „Roborock“ gaminių stipriųjų pusių yra išmanioji navigacijos sistema, kuri remiasi lazeriniu jutikliu. Visuose „Roborock“ robotuose yra naudojama „LIDAR“ technologija, kuri yra panaši į „Neato“ produktų.

Taigi tai reiškia, kad robotas siurblys neveikia tik viena fiksuota kryptimi, o lazeriui skenuojant kambarį, jis eis efektyviausia kryptimi, remdamasis kambario kontūrais.

Taip pat  šis robotas siurblys „S5 Max“ turi dvi savybes, kurios yra būtinos kiekviename siurblyje.

Pirmoji yra nematomi barjerai,  kurie neleidžia robotui patekti į tam tikras vietas. Ši funkcija iš esmės pakeičia tas pačias virtualias sienas ar magnetines juosteles.

Kita šauni savybė yra „No-mop“ zonos, kurios atlieka tą pačią funkciją kaip „No-go“ linijos.

Bet užuot tik nubrėžęs linijas, „No-mop“ funkcija leidžia nupiešti kvadratą (ar daugiau), kuris užblokuoja konkrečią zoną, ant kurios drėgno valymo metu robotas siurblys neturėtų užvažiuoti, pavyzdžiui, kilimėlius ar kiliminę dangą namuose. Taigi, nereikia nuimti kilimėlių ar fiziškai užstoti robotui kelio.

robotas siurblys roborock s5 max programeme

„Roborock“ programa

Turite dvi programos galimybes: yra „Xiaomi“ namų programa ir „Roborock“ programa. Jos labai panašios, tačiau pirmenybę suteikčiau „Roborock“ programai, nes ji visų pirma orientuota į „Roborock“ robotus siurblius. Programa naudotis yra gana paprasta. Visa svarbi informacija, pvz., akumuliatoriaus būsena, pateikiama viršuje, o dažniausiai naudojamų funkcijų nuorodos yra žemėlapio apačioje.

Programoje jūs taip pat pamatysite, kada reiks pakeist svarbiausias roboto siurblio dalis, tokias kaip filtras, šoninis šepetėlis, pagrindinis šepetys ir jutikliai.

Jis taip pat registruoja, kiek kartų robotas siurblys valė ir kiek laiko jis buvo naudojamas, ir bendrą jo išvalytą plotą.

Programa taip pat išsaugo žemėlapį ir suteikia vartotojams galimybę pasirinkti skirtingus valymus.

robotas siurblys roborock s5 max valdymas balsu

Triukšmo lygis

Norėdamas išmatuoti „S5 Max“ triukšmo lygį, aš naudoju garso matuoklį, esantį už kelių metrų, kad galėčiau išbandyti kiekvieno lygio stiprumo lygį.

Švelnus: 54,4 dB

Tylus: 58,2 dB

Balansas: 59,3 dB

Turbo: 61,2 dB

Maks .: 62,4 Db

Net esant maksimaliam galios nustatymui, robotas siurblys „S5 Max“ skleidė tik 62,4 decibelų garsą, tolygu įprastiems pokalbiams. Esant žemiausiam nustatymui, vos girdisi, kaip veikia variklis.

Kas yra dėžutėje?

Robotas siurblys „S5 Max“ savo komplektacijoje daug priedų neturi. Be roboto ir įkrovimo stotelės, kiti daiktai, kuriuos gausite, apsauginis drėgnos šluostės padas, daugkartinė šluostė, valymo šepetėlis, kuris jau yra roboto viduje. Jūs negausite jokio papildomo HEPA filtro ar šoninio šepetėlio.

Robotas dulkių siurblys Xiaomi Roborock S5 Max

Priežiūra

Kad robotas siurblys ilgai ir gerai veiktų jį reikia prižiūrėti.

Svarbiausios dalys, kurias turėtumėte reguliariai tikrinti, yra filtras, šoninis šepetėlis, pagrindinis šepetys ir jutikliai aplink robotą.

Viena funkcija, palengvinanti šią užduotį, yra „Roborock“ programa, nurodanti, kada reikia pakeisti šias dalis. Tai taip pat parodo jų gyvenimo trukmę (valandomis) ir kada jas reikia pakeisti arba išvalyti, kad robotas siurblys nenukristų nuo laiptų. Jei programėlė nurodo, kad jutiklius reikia valyti,  juos švelniai nuvalykite švariu medvilnės skudurėliu.

Galite pratęsti filtro, pagrindinio ir šoninio šepetėlio tarnavimo laiką. Filtro valymui galite naudoti gerą rankinį dulkių siurblį arba dulkių siurblį.

Išvados

Šis robotas siurblys yra geriausias mano išbandytas hibridinis robotas.

Iš pradžių buvau skeptiškai nusiteikęs, ar „S5 Max“ patobulinimai pakeis drėgno valymo procesą, tačiau naujasis elektroninis vandens rezervuaras įrodė, kad jis gali įveikti šlapias ir sausas dėmes.

5 priežastys, dėl kurių turėtumėte įsigyti „Roborock S5 Max“:

  • Puikios drėgno valymo galimybės.
  • Nepalieka šlapių dryžių: elektroniniu būdu valdomas vandens rezervuaras atlieka puikų darbą, išlaikydamas paviršių pakankamai drėgną, kad išvalytų dėmes, nepalikdamas šlapių grindų.
  • Išmani navigacija: „Roborock“ įdiegė patobulintą programinę įrangą su dinamišku maršruto planavimu, kuomet robotas siurblys parenka efektyviausią maršrutą, atsižvelgdamas į valomos zonos formą.
  • Nematomi barjerai ir „No-mop“ zonos.
  • Robotas siurblys taip pat gerai valo kietas grindis ir kilimus.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai dulkių siurbliai

Robotai dulkių siurbliai – neprilygstami pagalbininkai, tvarkymąsi paverčiantys maloniausia ir lengviausia buities užduotimi.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *