„Roborock“ yra viena didžiausių robotinių dulkių siurblių gamintojų pasaulyje. Robotiniai dulkių siurbliai „Roborock“ yra žinomi dėl pažangių žemėlapių sudarymo ir navigacijos įgūdžių, jutiklių, kliūčių išvengimo, ir dėl to, kad jie atlieka siurbimą ir drėgną valymą.

Šiame straipsnyje palyginsime – „Roborock S6 MaxV“, „S6“, „S5 Max“, „S5“, „S4“, „E2“ ir „E3“ bei visus kitus „Roborock“ dulkių siurblius.

„Roborock“ robotų siurblių modeliai

  • Roborock Xiaowa E2
  • Roborock Xiaowa E3
  • Roborock S4
  • Roborock S5
  • Roborock S5 Max
  • Roborock S6
  • Roborock S6 Pure
  • Roborock S6 MaxV

Prieš palygindami šių įvairių „Roborock“ dulkių siurblių ypatybes, turėtume aptarti keletą dalykų.

Žmonės dažnai painiojasi „Roborock“ dulkių siurblių pavadinimuose. Renkantis „Roborock“ dulkių siurblius iš skirtingų pardavėjų, pamatysite tokius pavadinimus kaip siurblys robotas Xiaomi S50, S551 ir kt. Atkreipkite dėmesį, kad tarp šių „Roborock“ dulkių siurblių nėra funkcinių skirtumų. Visi šie pavadinimai nurodo tą patį dulkių siurblį – „Roborock S5“. Skaičiai, einantys po pagrindinio „S5“, pvz., „S550“ arba „S51“, nurodo kištukų tipus bei roboto spalvą. Taigi turėtumėte atkreipti dėmesį tik į pirmąjį vardo skaičių, t. y. į siurblys robotas Xiaomi „Roborock S4“, „S5“, „S5“, „S6“ ir kt.

Be „Roborock S“ serijos, „Roborock“ 2018 m. taip pat išleido kitą dulkių siurblių seriją – „Roborock Xiaowa“ seriją. 2018 m. jie išleido „Roborock Xiaowa Lite“ – biudžetinį robotų dulkių siurblį. Bet jie nutraukė tų modelių gamybą ir išleido „Roborock Xiaowa“ seriją, kaip mes ją dabar žinome, t. y., siurblys robotas Xiaomi  „Roborock Xiaowa E2“ ir „E3“. „Roborock Xiaowa“ serijoje taip pat laikomasi tos pačios numeracijos, kaip ir „S“ serijoje. Pirminiai skaičiai E2 ir E3 nurodo modelius. Taip pat rasite modelių su tokiais skaičiais kaip „E20“, „E30“, „E25“ ir kt. Papildomi skaitmenys nurodo skirtingų to paties „Roborock“ dulkių siurblių modelių spalvas ir kištukų tipus.

Pagrindinis „Roborock S“ ir „Roborock Xiaowa“ serijų skirtumas yra navigacijos stilius. „Roborock S“ serijoje navigacijai naudojama LDS (lazerinis atstumo jutiklis arba „Lidar“), o „Roborock Xiaowa“ serijoje navigacijai naudojama dvigubas giroskopas.

Dabar, kai jūs iš esmės suprantate „Roborock“ dulkių siurblių sąvokas, palyginkime visus „Roborock“ dulkių siurblius su „Roborock S6 MaxV“.

„Roborock S6 MaxV“ palyginimas su „S6“, su „S5 Max“, su S5, su S4, su E2, su E3

Pradėkime nuo svarbiausių „Roborock S6 MaxV“ ir kitų „Roborock“ robotų dulkių siurblių skirtumų.

  • Žemėlapių technologija: siurblys robotas Xiaomi  „Roborock Xiaowa E2“ ir „E3“ naudoja dvigubo giroskopo ir LED judesio stebėjimo jutiklius, kad nustatytų, kurios namo vietos buvo išvalytos. „Roborock S“ serijoje naudojama LDS (lazerinis atstumo jutiklis arba „Lidar“), o tai suteikia jiems puikų gebėjimą kurti išmaniuosius žemėlapius ir išvengti kliūčių. Siurblys robotas Xiaomi  „Roborock S6 MaxV“ turi pažangiausią žemėlapių sudarymo technologiją „ReactiveAI“, kuri stereoskopiniu regėjimu nustato ir išvengia mažiausių kliūčių.
  • Drėgno valymo galimybė: siurblys robotas Xiaomi „Roborock S4“ yra vienintelis robotas dulkių siurblys, neturintis drėgno valymo galimybės. Visi kiti „Roborock“ dulkių siurbliai turi vandens rezervuarą ir šluostę. Geriausiai valo drėgnai siurblys robotas Xiaomi  „Roborock S5 Max“ ir „Roborock S6 MaxV“, nes galite nustatyti „No-Mop“ zonas.
  • Siurbimo jėga: siurblys robotas Xiaomi „Roborock Xiaowa E2“ pasižymi silpniausia 1800Pa siurbimo galia. „Roborock S6 MaxV“ turi didžiausią siurbimo galią – 2500 Pa. Visų kitų „Roborock“ dulkių siurblių siurbimo galia yra 2000Pa.
  • Virtualios ribos: Visų „Roborock S“ serijos dulkių siurblių programėlėse galima nustatyti virtualias ribas, išskyrus „Roborock Xiaowa“ dulkių siurblius.
  • Zonų valymas: naudodami „Roborock S“ serijos dulkių siurblius galite sukurti tam tikras zonas, kurios turi būti švaresnės. „Roborock Xiaowa“ serijos dulkių siurbliams to padaryti negalėsite.
  • Daugiapakopis valymas: siurblys robotas Xiaomi „Roborock S6 MaxV“ leidžia nustatyti 10 skirtingų „No-Mop“, „No-Go“ ir „No-Go“ linijų iki 4 namo aukštų. Kituose „Roborock S6“ dulkių siurbliuose galite nustatyti mažiau zonų. „Roborock Xiaowa“ dulkių siurbliai negali nustatyti kelių lygių zonų valymo.
  • Baterijos veikimo laikas: siurblys robotas Xiaomi  „Roborock Xiaowa E2“ turi silpniausią akumuliatorių, kurio veikimo laikas yra 100 minučių. „Roborock S6 MaxV“ turi geriausią akumuliatorių, kurio veikimo laikas yra 180 minučių. Visų kitų „Roborock“ dulkių siurblių veikimo laikas yra 150 minučių.

„Roborock S6 MaxV“, „S6“, „S5 Max“, „S5“, „S4“, „E2“, „E3“skirtumai

Šiame straipsnio skyriuje palyginsime „Roborock S6 MaxV“ su visais kitais „Roborock“ dulkių siurbliais. Aptarsime robotų dulkių siurblių dizainą, žemėlapių technologijas, drėgno valymo funkcijas ir bendrą našumą.

Dizaino skirtumai

Dauguma „Roborock“ dulkių siurblių yra tokios pačios konstrukcijos. Visuose juose yra šoninis šepetėlis, pagrindinis šepetys su įvairiais šereliais ir guma bei du dideli ratai. Be to, visuose „Roborock“ dulkių siurbliuose taip pat yra plaunamas HEPA filtras, kuris padeda filtruoti orą.

„Roborock Xiaowa“ dulkių siurblių viršuje yra trys mygtukai, skirti valyti vietoje, paleisti / sustabdyti ir grįžti į bazę. Juose taip pat yra 640 ml. šiukšlių dėžė su HEPA filtru. „Roborock Xiaowa E2“ ir „E3“ yra dviejų spalvų – juodos ir baltos.

„Roborock S“ dulkių siurblių centre yra lazeris su LDS navigacija, taip pat trys mygtukai, skirti valyti vietoje, paleisti / sustabdyti, grįžti į bazę. Visuose „Roborock“ dulkių siurbliuose yra šoninis šepetėlis. „Roborock S5 Max“ ir „Roborock S6“ serijose šoninis šepetėlis yra pagamintas iš gumos.

„Roborock S6 MaxV“ išvaizda šiek tiek skiriasi nuo kitų „Roborock S“ serijos dulkių siurblių, nes  šis siurblys robotas Xiaomi  priekyje turi dvi kameras. „Roborock S6 MaxV“ priekiniame paviršiuje yra stereoskopinė kamera, kuri yra esminis „ReactiveAI“ navigacijos funkcijos komponentas, leidžiantis atpažinti mažus objektus ir jų išvengti.

Siurblys robotas Xiaomi  „Roborock S4“ taip pat šiek tiek skiriasi nuo kitų robotų dulkių siurblių, nes turi pusiau permatomą dangtį. Per dangtį galite pamatyti šiukšliadėžę ir HEPA filtrą. Nors tai nėra estetiškai patraukliausias vaizdas, jis padeda nustatyti, kada šiukšliadėžė pilna.

Baterijos ir įkrovimo skirtumai

„Roborock Xiaowa E2“ turi 2600mAh akumuliatorių, o visi kiti „Roborock“ dulkių siurbliai turi 5200mAh akumuliatorių. Siurblys robotas Xiaomi „Roborock Xiaowa E2“ iš viso veikia 100 minučių, o kiti „Roborock“ dulkių siurbliai – 150 minučių. „Roborock S6 MaxV“ veikia ilgiausiai – 180 minučių.

Visuose „Roborock“ dulkių siurbliuose yra funkcija „Įkrauti ir tęsti“. Taigi, jei bendras plotas yra per didelis vienam valymo seansui, robotas dulkių siurblys grįžta į savo įkrovimo stotelę, pasikrauna ir tęsia likusios zonos valymą.

„Roborock S6 MaxV“, „S6“ ir „S5 Max“ turi intelektualias įkrovimo galimybes. Jei netrukus išsikraus akumuliatorius, o siurblys robotas Xiaomi neišvalė viso ploto, jis tiksliai apskaičiuos, kiek jiems reikia įkrovimo, kad užbaigtų valymo sesiją. Tarkime, kad jam liko 10% valymo ploto, o jam užbaigti reikia 25% akumuliatoriaus. Tokiu atveju siurblys robotas Xiaomi pasikraus tik tiek, kad užbaigtų likusį plotą, prieš grįždamas į savo bazę.

Kiti „Roborock“ dulkių siurbliai, grįžę į bazę pasikrauti, prieš atnaujindami valymo procesą jie pasikrauna iki 80% akumuliatoriaus. Šie dulkių siurbliai robotai gali praleisti kelias valandas, kol atliks valymą iki galo, net jei liko tik 10% valymo ploto.

„Roborock S6 MaxV“, „S6“ ir „S5 Max“ turi geriausias akumuliatoriaus ir įkrovimo funkcijas. Siurblys robotas Xiaomi „Roborock Xiaowa E2“ turi silpniausią akumuliatorių.

Žemėlapių ir navigacijos skirtumai

Kalbant apie žemėlapių technologijas ir navigaciją, „Roborock S“ serija labai skiriasi nuo „Roborock Xiaowa“ serijos. Nepaisant skirtingų žemėlapių technologijų, visi „Roborock“ robotai dulkių siurbliai prisimena jūsų namų planą ir valo sistemingai, o ne atsitiktinai.

Siurblys robotas Xiaomi „Roborock Xiaowa E2“ ir „E3“ siurbia tiesia „zig-zag“ linija su kraštų valymu. Nors žemėlapių sudarymas ir navigacija nėra tokie galingi ar tikslūs kaip LDS navigacija, tai geriau nei atsitiktinis valymas, nes nepraleidžia jokių vietų.

„Roborock S“ serijoje naudojama LDS (lazerinio atstumo jutiklio arba „Lidar“) navigacija, kuri leidžia dulkių siurbliui nuskaityti aplinką ir sukurti tikslų jūsų namų žemėlapį. Sukūręs žemėlapį, siurblys robotas Xiaomi apskaičiuoja efektyviausią kelią, kuriuo valydamas visus namus nepraleis nė vienos vietos.

Siurblys robotas Xiaomi „Roborock S6 MaxV“ turi geriausią žemėlapių technologiją iš visų „Roborock S“ serijos siurblių. „Roborock S6 MaxV“ taip pat naudoja LDS navigaciją su dviguba kamera. LDS navigacija ir dviguba kamera kartu vadinamos „ReactiveAI“. Naudodamas „ReactiveAI“, siurblys robotas Xiaomi „Roborock S6 MaxV“ gali tiksliai aptikti net 5 cm. pločio ir 3 cm. aukščio objektus, tokius kaip žaislai, naminių gyvūnėlių atliekos ir kt.

„ReactiveAI“ yra galingiausia navigacijos sistema. LDS navigacija yra artima sekundei, ji yra dvigubai galingesnė už giroskopą. „Roborock S6 MaxV“ turi geriausią žemėlapių sudarymo technologiją, po to seka kiti „Roborock S6“ dulkių siurbliai, o po jų „Roborock Xiaowa“ serija.

Individualūs valymo skirtumai

„Roborock Xiaowa“ dulkių siurbliai negali atlikti individualaus valymo, pavyzdžiui, pasirinktinio kambario ar zonos valymo. Jūs negalėsite nustatyti skirtingų tvarkaraščių ir zonų pagal skirtingas jūsų namų dalis.

„Roborock S“ serijos dulkių siurbliai gali valyti zonomis. Naudodami „Roborock S“ dulkių siurblius, naudodamiesi savo išmaniojo telefono programėle, galite nustatyti virtualias ribas ir „zonas“. Pavyzdžiui, jei nenorite, kad jūsų siurblys robotas Xiaomi važiuotų į tam tikrus kambarius, naudodamiesi savo programa galite nustatyti virtualias ribas ir robotas į šias sritis nebepateks.

„Roborock S5 Max“ ir „S6 MaxV“ taip pat gali sukurti zonas be drėgno valymo. Siurblys robotas Xiaomi praeis šias sritis, tačiau nenaudos šlapios šluostės. „No-mop“ zonos yra ypač naudingos, turint kilimines dangas ar kilimus. Naudodami „Roborock S6 MaxV“ taip pat galite nustatyti keturis skirtingus savo namų lygius su kiekviena iki 10 skirtingų „no-go“, „no-go“ ir „no-mop“ zonų.

Taip pat galite nustatyti tvarkaraščius bei suplanuoti, svetainės valymą kitu laiku nei miegamąjį. Arba galite suplanuoti, kad siurblys robotas Xiaomi valys kilimą konkrečiu laiku, o likusius namus valys drėgnai kitu laiku.

„Roborock S5 Max“ ir „S6 MaxV“ siūlo geriausias drėgno valymo galimybes namams su kilimais. Kiti „Roborock S“ dulkių siurbliai taip pat gali sukurti „no go“ zonas ir specialius kambario valymo grafikus, išskyrus „Roborock Xiaowa“ dulkių siurblių seriją.

Drėgno valymo skirtumai

Siurblys robotas Xiaomi „Roborock S4“ yra vienintelis „Roborock“ dulkių siurblys, kuris neturi drėgno valymo. Visi kiti „Roborock“ robotai dulkių siurbliai turi vandens rezervuarą, o tai reiškia, kad jie turi tiek siurbimo, tiek drėgno valymo galimybes. Turite pripildyti vandens rezervuarą vandeniu, pritvirtinti šluostę ir įdėti vandens baką. Kai tai padarysite, jūsų „Roborock“ dulkių siurbliai galės valyti drėgnai.

„Roborock E2“, „E3“, „S5“ ir „S6“ vandens rzervuarai yra 140 ml. „Roborock S6 Pure“ vandens rezervuaras yra 180 ml. „Roborock S5 Max“ ir „Roborock S6 MaxV“ yra geriausi drėgno valymo robotai, nes juose yra didžiausi vandens rezervuarai, 280 ml. ir 300 ml. Jie gali išvalyti didžiausią paviršių, nereikalaujant papildymo, bet nepamirškite pakeisti ar išplauti šluostės.

 „Roborock“ dulkių siurblių – „Roborock E2“, „E3“ ir „S5“ – negali įjungti arba išjungti drėgno valymo funkcijos, todėl jie nėra tinkami namams su kilimine danga, nes jūs turėsite išjungti drėgną valymą, kai jie ruošis siurbti kilimus. Siurblys robotas Xiaomi „Roborock S6“ turi šiek tiek pažangesnį drėgną valymą, nes galite reguliuoti vandens kiekį, tačiau vis tiek turite nepamiršti kiliminės dangos.

Siurblys robotas Xiaomi „Roborock S5 Max“ ir „Roborock S6 MaxV“ pasižymi geriausiomis drėgno valymo funkcijomis, nes jie pirmiausia sukurti kaip drėgno valymo robotai. Tiek „Roborock S5 Max“, tiek „S6 MaxV“ leidžia jums kontroliuoti vandens lygį ir nustatyti zonas, kurioms nereikia drėgno valymo. Naudodamiesi zonomis, galite nustatyti tokias zonas, kuriose siurblys robotas Xiaomi neturėtų drėgnai valyti, pavyzdžiui, kilimus.

Apibendrinant, „Roborock S5 Max“ ir „S6 MaxV“ turi geriausias drėgno valymo galimybes, po to siurblys robotas Xiaomi  „Roborock S6“. „Roborock E2“, „E3“ ir „S5“ turi drėgno valymo galimybes, tačiau jos nėra tobulos. „Roborock S4“ visiškai neturi drėgno valymo.

Siurbimo galios skirtumai

Siurblys robotas Xiaomi „Roborock Xiaowa E2“ yra silpniausias siurblys iš visų kitų „Roborock“ dulkių siurblių, pasižymintis 1800Pa siurbimo galia. „Roborock E3“, „S4“, „S5“, „S5 Max“, „S6“ ir „S6 Pure“ siurbimo galia yra 2000Pa, o naujausis „Roborock S6 MaxV“ yra pats stipriausias ir galingiausias siurblys robotas Xiaomi, kurio siurbimo galia yra 2500Pa.

Kurį „Roborock“ dulkių siurblį įsigyti?


„Roborock Xiaowa E2“ tinka jums, jeigu:

  • Gyvenate nedideliame bute, nes šis siurblys robotas Xiaomi veikia tik iki 100 minučių.
  • Norite roboto siurblio už mažą kainą, nes jūsų biudžetas yra ribotas.

„Roborock Xiaowa E3“ tinka jums, jeigu:

  • Gyvenate nedideliuose vidutinio dydžio namuose, nes šis siurblys robotas Xiaomi veikia iki 150 minučių.
  • Norite drėgno valymo.
  • Norite, pažangios navigacijos, atsižvelgiant į biudžetą.

„Roborock S4“ tinka jums, jeigu:

  • Norite roboto dulkių siurblio su pažangiomis funkcijomis už mažą kainą.
  • Neturite daug kilimų.

Roborock S5“ tinka jums, jeigu:

  • Turite besišeriančių augintinių.
  • Turite didelius namus, kuriems reikalingas zonavimas.
  • Norite siurblys robotas Xiaomi valytų drėgnai.
  • Turite mažai kilimų.
  • Norite daugiau galios ir savybių už gana mažą kainą.

„Roborock S5 Max“ tinka jums, jeigu:

  • Galite daugiau išleisti robotui.
  • Turite daug kiliminių dangų ar kilimų, kuriems reikalingas zonavimas.
  • Turite didelius namus su daugybe kambarių ir zonų.
  • Turite namus su ribojamomis zonomis.
  • Norite nustatyti skirtingas valymo zonas ir tvarkaraščius.

„Roborock S6“ tinka jums, jeigu:

  • Norite reguliuoti vandens lygį.
  • Norite nustatyti tvarkaraščius skirtingoms patalpoms ir zonoms.
  • Turite daugybe žaislų ar naminių gyvūnėlių, kurių reikia vengti.
  • Turite besišeriančių augintinių.
  • Galite mokėti aukštą kainą už pažangias funkcijas ir siurbimo galią.

„Roborock S6 Pure“ tinka jums, jeigu:

  • Norite patobulintos S6 versijos.
  • Reikalingas didesnis vandens rezervuaras.
  • Neprieštarauja mokėti papildomai už protingą įkrovimą.

„Roborock S6 MaxV“ tinka jums, jeigu:

  • Gyvenate dideliuose namuose, kuriuos išvalyti gali prireikti iki trijų valandų.
  • Turite daug draudžiamų zonų ir kiliminių dangų ar kilimų.
  • Norite kontroliuoti savo robotą.
  • Norite, kad siurblys robotas Xiaomi turėtų pažangiausią ir protingiausią navigacijos sistemą.
  • Galite mokėti aukštą kainą už pažangias funkcijas ir siurbimo galią.

„Roborock“ dulkių siurblių nauda, ​​palyginti su kitais robotais dulkių siurbliais

Baterijos energija: „Roborock“ dulkių siurbliai turi galingiausius ir ilgaamžiškiausius akumuliatorius. „Roborock E3“ ir kai kurie „S“ serijos gaminiai gali valyti 150 minučių. Ir naujausio „Roborock S6 MaxV“ baterija veikia iki 180 minučių!

Pažangus įkrovimas: visi „Roborock“ dulkių siurbliai automatiškai pasikrauna ir atnaujina valymą. „Roborock S6“, „S6 Pure“ ir „S6 MaxV“ taip pat apskaičiuoja, kiek laiko reikės užbaigti valymui.

Kilimų atpažinimas: tik keli dulkių siurbliai robotai gali identifikuoti paviršiaus tipą ir kilimus. Visi „Roborock“ dulkių siurbliai gali atpažinti kilimus ir automatiškai atlikti giluminį valymą. Naujausi „Roborock“ modeliai taip pat gali atpažinti kilimus ir automatiškai sustabdyti drėgną valymą.

Zonavimas: Visi „Roborock S“ serijos modeliai turi galimybę nustatyti virtualias ribas. Taigi, jūs taip pat galite pasiekti tikrai pažangias funkcijas už gana žemą kainą.

„No-Mop“ zonos: siurblys robotas Xiaomi „Roborock S5 Max“ ir „S6 MaxV“ gali sukurti zonas be drėgno valymo – šią funkciją turi vos keli kiti dulkių siurbliai.

Išmanieji tvarkaraščiai: „Roborock S“ dulkių siurbliai gali nustatyti išmanius tvarkaraščius skirtingoms patalpoms, zonoms ir aukštams.

Plaunamas filtras: Visi „Roborock“ dulkių siurbliai turi plaunamą HEPA filtrą, kuris tarnauja ilgai ir valo orą.

LDS ir „ReactiveAI“ navigacija: „Roborock“ turi pažangius LDS navigacinius dulkių siurblius. Siurblys robotas Xiaomi „Roborock S6 MaxV“ yra vienas iš pirmųjų dulkių siurblių robotų, kuris navigacijai naudoja „ReactiveAI“ ir dvigubą kamerą mažiems daiktams atpažinti, kad jų išvengtų.

Stebėjimas realiuoju laiku: naudomi „Roborock“ išmaniojo telefono programą, galite stebėti roboto vietą realiu laiku.

Valdymas balsu: „Roborock“ dulkių siurblius galima valdyti naudojant balso komandas per „Alexa“ ir „Google Home“.

Kaina: „Roborock“ dulkių siurbliai yra prieinami žmonėms, turintiems įvairų biudžetą. Tokie modeliai kaip „Roborock S5 MaxV“, „S6 Pure“ ir „S6 MaxV“ puikiai tinka norintiems naujausių ir pažangiausių navigacijos funkcijų, o siurblys robotas Xiaomi „Roborock E2“ puikiai tinka tiems, kurie nori 2in1 roboto už ypač žemą kainą. „Roborock S4“ tinka tiems, kurie tiesiog nori siurblio roboto už žemą kainą.

Išvada

Siurblys robotas Xiaomi „Roborock S6 MaxV“ yra tikrai pažangiausias ir galingiausias, lyginant su kitais „Roborock“ dulkių siurbliais. Tačiau turite apsvarstyti, ar jums reikia išplėstinių funkcijų, esančių naujausiame „Roborock“ ir nuspręsti, kuris visgi labiausiai tinka jūsų poreikiams ir biudžetui.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *