Turėjau galimybę išbandyti du naujausius „Roborock“ gaminius – „S5 Max“ ir „S6 MaxV“. Po daugelio dienų bandymų, galiu pasakyti, jog abu šie produktai yra puikūs. Robotas siurblys xiaomi „S6 MaxV“ yra robotas, kuris turi ypač tikslią „LIDAR“ navigaciją ir priekyje naudodamas dvigubas kameras, savo kelyje mato kliūtis, kurių išvengia. Šiuo metu tai yra robotų, naudojančių lazerinį atstumo jutiklį, viršūnė. Kitas tos pačios technologijos prekės ženklas yra „ECOVACS DEEBOT T8 AIVI“. Tačiau skirtumas su „S6 MaxV“ yra tas, kad jis turi du objektyvus, kurie suteikia 3D vaizdą.

„Roborock S5 Max“ ir „S6 MaxV“ apžvalga

Robotas siurblys xiaomi „Roborock S5 Max“Robotas siurblys xiaomi „Roborock S6 MaxV“
Galingumas: 2000 Pa2500 Pa
Veikimo laikas: 180 min.180 min.
Gilus valymas: 84,75%77,65% *
Šiukšlių konteineris: 0,46 litro0,46 litro
Daugiapakopis žemėlapių sudarymas: taiptaip
Priekinė kamera: Netaip

Išleidus abu šiuos modelius „Roborock“ atskleidė naujausias savybes. Robotas siurblys xiaomi „S5 Max“ pirmasis turėjo vandens rezervuarą, kuriame vandens kiekį plovimo metu galima nustatyti per „Roborock“ programą, šią galimybę taip pat turi ir „S6 Max“.

Kita nauja technologija, kurią turi robotas siurblys xiaomi „S6 Max“ yra priekyje įmontuota  kamera. Šis naujas jutiklis, suporuotas su „ReactiveAI“ programine įranga, kuri padeda „S6 MaxV“ išvengti kliūčių, to negali, joks kitas robotas (išskyrus „ECOVACS T8“). Taip pat galima matyti kliūtis ir per programą. „Roborock“ toliau tobulina programinę įrangą ir, tikiuosi, tobulina dirbtinį intelektą, kad išvengtų mažesnių kliūčių.

„Roborock S5 Max“ ir „S6 MaxV“ panašumai:

Forma ir dizainas

Abu modeliai turi tą pačią apvalią formą, kaip ir visi kiti „Roborock“ robotai.

Dydis

„S5 Max“ ir „S6 MaxV“ matmenys yra vienodi – 9,65 cm. aukščio ir 35,05 cm. skersmens.

Šiukšlių konteineris

Abiejų robotų šiukšlių konteinerio talpa yra vienoda – 480 mililitrų.

Šoninis šepetėlis ir pagrindinis šepetys

Šie robotai naudoja tą patį penkių šakų, visiškai guminį šoninį šepetėlį ir kombinuotą šepetį. Atkreipkite dėmesį, kad naujuosius „S5 Max“ ir „S6 MaxV“ šoninius šepetėlius galima naudoti ir su senesniais modeliais, pvz., „Roborock S5“.

Hepa filtrai

Abu robotai turi HEPA filtrus.

Vandens rezervuaras

Abu robotai turi didesnius vandens rezervuarus, nei robotas siurblys xiaomi S5 ar S6. Tai reiškia, kad šie robotai gali išplauti didesnį plotą.

Baterija

Robotas siurblys xiaomi „S5 Max“ ir „S6 MaxV“ naudoja 5200 mAh ličio jonų bateriją, kuri suteikia jiems ilgesnį veikimo laiką.

Daugiapakopiai žemėlapiai

Atnaujinus „Roborock“ programą, robotas siurblys xiaomi „S5 Max“ dabar palaiko daugiapakopio žemėlapio funkciją, kuri anksčiau buvo prieinama tik „S6 MaxV“. Šis atnaujinimas suteikia „S5 Max“ geresnį kainos ir kokybės santykį. Taigi abu robotai gali turėti nematomus barjerus, „No-Go“ ar „No-Mop“ zonas.

„S5 Max“ ir „S6 MaxV“ skirtumai:

Kliūčių vengimas

Svarbiausias patobulinimas, kurį turi robotas siurblys xiaomi „S6 MaxV“, yra priekyje įmontuota dviguba kamera,  suteikianti galimybę geriau pamatyti kliūtis savo kelyje ir jų išvengti.  Pastebi net 3 cm. aukščio ir 5 cm. pločio objektus.

Ši kliūčių vengimo sistema, kurią turi robotas siurblys xiaomi „S6 MaxV“ yra pagrindinis skirtumas tarp „S5 Max“.

Visgi bandymu metu, tam tikrų kliūčių neišvengė, pvz. išvengė laidų tik tuomet, kai jie buvo suvynioti, o kitu atveju robotas siurblys xiaomi  jų nematė, nes jie buvo per žemai.

Navigacija

„S5 Max“ ir „S6 MaxV“ navigacijos yra panašios. Valymą pradeda nuo kraštų, judėdami pirmyn atgal link vidurinės patalpos dalies.

Be to, vartotojai turi galimybę pasirinkti kruopštumo lygį nuo 1 iki 3. Tai reiškia, kad robotas siurblys xiaomi  apeis zoną nuo 1 iki 3 kartų.

Vienintelis navigacijos skirtumas yra kliūčių vengimo sistema, kurią naudoja robotas siurblys xiaomi „S6 MaxV“. Tai suteikia galimybę fotografuoti ir atpažinti įvairias kliūtis, su kuriomis susiduria valymo metu.

Kaip susitvarkė robotai su valymu bandymu metu?

 S5 MaxS6 MaxV
Visas valymas94,68%93,9%
Kietos grindys99,8%99,75%
Paviršutinis kilimų valymas99,31%98,5%
Giluminis kilimų valymas84,75%77,65%

Pažvelgus į balus, robotas siurblys xiaomi „S5 Max“ geriau išsiurbė tiek kietas grindis, tiek kilimus. O atliekant giluminio valymo testus, „S5 Max“ pasirodė žymiai geriau nei „S6 MaxV“.

Šiems bandymams ant vidutinio plauko kilimo išpyliau 100 gramų smėlio ir pasirinkau didžiausią galios nustatymą. Testus atlikau du kartus, kad gaučiau vidutinį balą.

Tačiau su dideliu šiukšlių valymu, abu robotai susitvarkė puikiai. Vienintelis dalykas, ribojantis abu, mažesnis nei vidutinis šiukšlių konteinerio tūris, nes abiejų robotų šiukšlių konteinerio talpa yra tik 460 ml.

Abu robotai sugeba surinkti smėlį ant kietų grindų. Bandymo metu išbarsčiau 50 gramų smėlio, norėdamas pamatyti, kaip „S5 Max“ ir „S6 MaxV“ valo. Rezultatai yra labai panašūs, robotas siurblys xiaomi „S5 Max“ šiek tiek daugiau surinko smėlio – vidutiniškai 99,8% (du bandymai), palyginti su 99,7% „S6 MaxV“.

Kraštų valymas

Viena problema, susijusi su apvalios formos robotais, yra nesugebėjimas efektyviai išvalyti kraštų. Taip yra ir su „S5 Max“ , ir „S6 MaxV“. Kraštų valymas nebus toks geras kaip „Roomba S9“ ar „Neato D7“, kadangi greitai besisukantis šonininis šepetėlis išbarsto šiukšles

Ilgų plaukų valymas

Norėdamas patikrinti, kaip gerai „S5 Max“ ir „S6 MaxV“ susiurbia ilgus plaukų, išbandžiau, naudodamas žmogaus plaukų peruko plaukus.

Testą atlikau ir ant kietų grindų, ir ant žemų, trumpo plauko kilimų. Abu robotai atliko deramą darbą, nes didžioji dalis plaukų pateko į dulkių konteinerį ir šiek tiek ant pagrindinio šepečio, kuriuos reikėjo išvalyti. Tam „Roborock“ suteikia šepetėlių valymo įrankį šiai užduočiai palengvinti ir, kad toliau robotas siurblys xiaomi galėtų sėkmingai darbuotis.

Drėgno valymo palyginimas

Robotas siurblys xiaomi  „S5 Max“ ir „S6 MaxV“ komplektuojami su vandens rezervuaru, kuris suteikia vartotojams galimybę tiksliau kontroliuoti vandens srautą per programą. Kalbant apie funkcionalumą, šių dviejų savybės yra vienodos, taip pat ir rezultatai. Bandymu metu, šiems robotams geriau pavyko išvalyti sausas dėmes, nei drėgnas.

Į vandens rezervuarą griežtai negalima pilti chemikalų, nes prietaisai neteks garantijos. Kadangi naudojant chemikalus, gali būti pažeisti viduje esantys elektroniniai komponentai.

Veikimo laiko palyginimas

Robotas siurblys xiaomi „S6 MaxV“ veikė 30 minučių ilgiau nei „S5 Max“, nepaisant to, kad turi beveik tokios pat talpos bateriją.

„S5 Max“ veikimo laikas: 150 min.

„S6 MaxV“ veikimo laikas: 180 min.

Viena priežasčių, kurią įtariu, kad „Roborock“ sugebėjo pailginti važiavimo laiką robotui „S6 MaxV“, sumažindamas jo oro srautą. Valymo testai tai patvirtina, nes robotas siurblys xiaomi „S5 Max“ bandymuose nuolat pasiekė aukštesnius rezultatus.

„Roborock S5 Max“ ir „S6 MaxV“ priežiūros ir eksploatavimo išlaidos:

Daugelis žmonių mano, kad robotams siurbliams beveik nereikia priežiūros, tačiau, kad jie veiktų kuo geriau, priežiūros tikrai reikia.

Dalys, pvz., jutikliai, dulkių konteineris ir šepečiai, turi būti periodiškai valomos arba keičiamos, kad robotas veiktų optimaliu lygiu.

Šoniniai šepetėliai ir pagrindinis šepetys

„Roborock“ parduoda dviejų tipų šoninius šepetėlius – trijų šakių šereliais ir penkių šakų, visiškai guminius.

Atkreipkite dėmesį, kad senesniuose „Roborock“ modeliuose tiks net naujesnis penkių šakų šoninis šepetėlis. Taigi, jei jums reikia jį pakeisti, rekomenduočiau įsigyti naujesnį, nes jis yra patvaresnis.

Būtinai reguliariai tikrinkite, ar nėra apsisukusių plaukų ant šepetėlio.

Visi „Roborock“ robotai naudoja patvarų kombinuotą šepetį. Tiesiog taip pat nepamirškite pašalinti plaukų ar dulkių, kurios gali įsipainioti. Tinkamai prižiūrint, ši dalis tarnaus apie metus.

HEPA filtras

„Roborock“  sako, kad HEPA filtrus galima plauti, tačiau rekomenduočiau nusipirkti papildomą, kad robotas siurblys xiaomi  galėtų dirbti, kol išplautas filtras kruopščiai išdžius.

Norint pratęsti šių filtrų tarnavimo laiką, galima naudoti rankinį įrankį, kad išvalytumėte visus nešvarumus, įstrigusius filtre.

Filtrus gali tekti pakeisti vieną ar du kartus per metus. Tai priklausytų nuo to, koks yra roboto našumas.

Vandens rezervuaro filtras

Vandens rezervuare, kurį naudoja robotas siurblys xiaomi „S5 Max“ ir „S6 MaxV“, yra filtras, kurį retkarčiais reikia pakeisti, ypač, jeigu naudojamas kietas vanduo.

Drėgno valymo šluostės

Dauguma „Roborock“ robotų komplektacijoje yra viena plaunama šluostė. Ši šluostė išdžiūsta per kelias valandas. Po kiekvieno drėgno valymo ciklo būtinai išplaukite ir išdžiovinkite šluostes. Taip pat yra vienkartinių šluosčių, tačiau jos greitai susitepa.

Baterija

Šiuo metu „Roborock“ neparduoda atsarginių akumuliatorių nė vienam savo robotui.

Priekinis ratukas

Priekinis ratukas yra atsakingas už vairavimą. Norėdami nuvalyti nešvarumus, kurie gali prilipti prie ratuko paviršiaus, turėsite naudoti švarų mikropluošto skudurėlį. Atlikite tai bent kartą ar du kartus per mėnesį. Jei tinkamai prižiūrėsite šią dalį, jos keisti nereikės.

Kurį „Roborock“ turėtumėte pirkti?

Pasirinkimas tarp šių robotų priklausys nuo jūsų pageidavimų. Ar jums reikia, kad robotas siurblys xiaomi geriau išvengtų kliūtis, bet mokate už tai daugiau? Arba norite kažko pigesnio, kuris geriau išvalytų kilimą be įmantrios kameros?

Pagrindinis „S6 MaxV“ privalumas yra jo galimybė išvengti daiktų dėl priekyje esančios dvigubos kameros ir dirbtinio intelekto programinės įrangos.

Jei tai yra jūsų prioritetas, robotas siurblys xiaomi „S6 MaxV“ gali būti geresnis pasirinkimas, nepaisant didesnių išlaidų.

„S5 Max“ iš esmės geriau valo, ypač ant kilimų, o „max“ režime yra mažiau triukšmingas.

Taigi manau, kad robotas siurblys xiaomi „S5 Max“ suteiks geresnę vertę už jūsų išleistus pinigus.

4 priežastys, kodėl turėtumėte įsigyti „S6 MaxV“:

  1. Šis xiaomi robotas geriau išvengia kliūtis,
  2. Ilgiau veikia,
  3. Efektyvesnė navigacija,
  4. Geresnis drėgnas valymas.

3 priežastys, kodėl turėtumėte įsigyti „S5 Max“

  1. Pigesnis, o robotas siurblys xiaomi „S5 Max“ grindis išvalys geriau nei „S6 MaxV“,
  2. Geresnis giluminis valymas,
  3. Funkcijų patogumas: turėsite prieigą prie tokių funkcijų kaip draudžiamos zonos, zonos be plovimo, nematomos sienos ir kelių lygių žemėlapio funkcijos.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *