Forma

Šio roboto forma yra ne tik dizainas. Stačiakampės formos robotai pajėgūs ypač greitai judėti ant valomo paviršiaus savo guminiais ratais. Dėl galimybės kampuose turėti berėmių kraštų atpažinimo sensorius, yra naudojami ant stiklų, neturinčių rėmelių. ovalios formos langų valymo robotas juda visiškai kitaip: jo rotacinius judesius atliekantys žiedai skirti ne tik judėjimui per stiklą, tačiau ir jo valymui. Kadangi guminių ratukų šie prietaisai neturi, jie juda daug lėčiau už stačiakampius robotus, tačiau valymas vyksta kruopštesnis.

Kampai

Daugelis klientų renkasi kvadratinės formos robotus todėl, kad galvoja, jog jo forma padės prietaisui pasiekti lango kampą. Tačiau kvadratinis langų valymo robotas kampų, deja, nepasiekia lygiai taip pat, kaip ir ovalūs robotai dėl prietaiso kampuose esančių plastikinių, lazerinių arba mygtukinių krašto atpažinimo sensorių.

Berėmė konstrukcija

Saugumas yra svarbiausias robotų reikalavimas. Turint nemažai berėmių konstrukcijų, rekomenduojama rinktis stačiakampį robotą su berėmių kraštų atpažinimo sensoriais. Ypatinga dėmesį reikėtų atkreipti, jei Jūsų berėmis stiklas su kitu berėmiu stiklu sudaro nedidelį vos kelių milimetrų plyšį. Tokiai konstrukcijai patartina rinktis tik tai lazerinius krašto atpažinimo sensorius, kadangi mygtukiniai gali neatsispausti pilnai ir nesureaguoti, o langų valymo robotas nukristi. Ovalios formos robotai klientams, turintiems nemažai berėmių konstrukcijų, yra nerekomenduojami.

Stačiakampis stiklas su rėmais

Norint valyti stačiakampius paviršius su rėmais, rekomenduojamas ovalus langų valymo robotas. Esant tokiai konstrukcijai berėmio krašto jutikliai nebus naudojami, tačiau tokios konstrukcijos robotas atlikdamas rotacinius judesius veikia daug efektyviau, nei slystantis langų stačiakampis.

Priežiūra

Kalbant apie ovalios formos robotus, reikėtų prižiūrėti tik šluostes, o stačiakampis langų valymo robotas reikalauja dar ir guminių ratukų kruopštaus valymo. Norint, kad mikropluošto šluostės tarnautų ilgai, reikėtų griežtai paisyti jų priežiūros reikalavimų: skalbti ne aukštesnėje, nei 40 °C temperatūroje, nenaudojant minkštiklio ir džiovinant natūraliai.

Paviršiai

Nors daugelis gamintojų teigia, kad jų langų valymo robotas gali darbuotis ne tik ant vertikalių, bet ir ant horizontalių paviršių. Norime atkreipti dėmesį, kad stačiakampiai robotai nejuda paviršiumi, kurio nuolydžio kampas yra mažesnis nei 30-35 °. Ovalios formos robotai nors ir juda, jų trajektorija tokias atvejais yra netiksli ir gero rezultato jiems pasiekti nepavyksta. 

Koks langų valymo robotas geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo langus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Langų valymo robotai

Langų valymo robotai – tobulas sprendimas, leidžiantis lengvai pasirūpinti nepriekaištinga švara, patogumu ir sutaupytu laiko.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *