Robotas dulkių siurblys „Roborock S6 MaxV“ gali vienu metu ir siurbti, ir drėgnai valyti. Tai kol kas galingiausias „Roborock“ robotas dulkių siurblys (2 500Pa galingumas). „S6 MaxV“, naudodamas dvigubas kameras, savo kelyje gali išvengti paprastų namų apyvokos daiktų, jis tiksliai įvertina jų vietos dydį ir nukreipia savo kryptį kitur. Taigi, nors „S6 MaxV“ yra tvirtas, universalus grindų valymo robotas, šioje kainų kategorijoje mes pirmenybę teikiame panašiai kainuojančiam „Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI“ robotui, kadangi jis turi geresnę kliūčių išvengimo technologiją, ilgesnį baterijos veikimo laiką bei unikalią namų stebėjimo galimybę.

Savybės ir specifikacijos

Robotas dulkių siurblys  „S6 MaxV“  yra 9,65 cm. aukščio ir 35,05 cm. skersmens, tai yra vienas iš didesnių grindų valymo robotų, kuriuos teko išbandyti.

Roborock S6 MaxV

Viršuje yra „Clean / Power“ mygtukas viduryje, šalia kurio yra „Dock“ ir „Spot Clean“ mygtukai. Apačioje jis turi pagrindinį šepetį, šepetėlį ir keletą jutiklių, kurie neleidžia nukristi laiptais žemyn.

„S6 MaxV“ turi pažangią kliūčių vengimo funkciją, pavadintą „ReactiveAI“, sukurtą tam, kad jis neužstrigtų užvažiavęs ant daiktų. Jis naudoja dvi kameras ir dirbtinio intelekto vaizdo apdorojimą, kad pastebėtų kliūtis, įvertintų jų dydį ir vietą bei automatiškai apvažiuotų aplink jas. Kameros kartu fiksuoja išsamius vaizdus maksimaliu 30 kadrų per sekundę greičiu.

„Roborock“ teigia, kad sistema gali atpažinti ir apeiti įprastus, net 5 cm. pločio ir 2,8 cm. aukščio, daiktus, įskaitant maitinimo laidus ir šlepetes. Netgi gali automatiškai nustatyti ir išvengti naminių gyvūnėlių išmatas, kurias apvažiuoja, o ne paskleidžia per visus namus, kaip daugelis kitų robotų. Jūsų privatumo sumetimais roboto užfiksuoti ir apdoroti vaizdai „ištrinami akimirksniu“. Vaizdai niekada nekopijuojami, nesaugomi ir nesiunčiami į debesį. Apdorojimas vyksta pačiame įrenginyje.

Be to, robotas dulkių siurblys  „S6 MaxV“ siūlo daugybę kitų funkcijų, kurių galima rasti aukščiausios klasės dulkių siurblyje, įskaitant programas ir balso valdymą, planavimą ir zonų valymą. „Roborock“ programoje (galima „Android“ ir „iOS“) galite išsaugoti iki keturių žemėlapių, jei jūsų namuose yra keli aukštai, ir sukurti virtualias „No-Go“ ir „No-Mop“ zonas, todėl robotas išvengs tam tikrų sričių. Taip pat yra „Valymo istorija“, kurioje pateikiama kiekvieno valymo informacija, įskaitant roboto kelio žemėlapį. Galite pasirinkti penkis valymo režimus: standartinis (kurį tikriausiai naudosite dažniausiai), švelnus, tylus, „Turbo“ ir „Max“.

Robotas dulkių siurblys „S6 MaxV“ turi 5200 mAh bateriją, kuri, pasak „Roborock“, leidžia nuolat valyti iki trijų valandų standartiniu režimu be drėgno valymo. Atliekant bandymus, jis standartiniu režimu išsiurbė 116 minučių, kol akumuliatorius išseko iki 19 procentų ir grįžo į savo įkrovimo stotelę, o pasikrovęs, toliau tęsė darbą.

Nustatymai

Robotas dulkių siurblys „S6 MaxV“  neturi nuotolinio valdymo pulto, tačiau jį galite valdyti naudodami „Roborock“ programą arba balsu per „Amazon Alexa“ ar „Google Home“.

„Roborock“ rekomenduoja pastatyti roboto įkrovimo stotelę prie sienos, 1,5 m. atstumu nuo daiktų, ir naudoti dvipusę juostelę, kad ją pritvirtintumėte.

Norėdami jį nustatyti, turite atsisiųsti ir įdiegti „Roborock“ programą ir sukurti paskyrą. Iš ten įjungiate robotą ir laikote nuspaudę „Spot Clean“ ir „Dock“ mygtukus, kol jis sako „Reset Wi-Fi“, ir „Wi-Fi“ indikatoriaus lemputė pradeda lėtai mirksėti. Tada atidarote „Roborock“ programą, viršutiniame dešiniajame kampe palieskite pliuso piktogramą, sąraše pasirinkite „S6 MaxV“ ir vykdykite diegimo nurodymus, kad jis būtų prijungtas prie „Wi-Fi“.

Nustatyti jį dirbti su „Alexa“ yra taip pat gana paprasta. Kai prisijungsite prie „Alexa“, galėsite balsu pradėti ir nutraukti valymo darbus.

Siurbimas ir kliūčių vengimas

Robotas dulkių siurblys „S6 MaxV“ valydamas, „Roborock“ programoje sukuria jūsų namų žemėlapį, kuriame galite pamatyti tikslų jo valymo kelią. Programa taip pat parodo, kiek laiko buvo valoma ir kiek buvo išvalyta. Valydamas jis juda greitai ir efektyviai, darydamas tiesias linijas.

„S6 MaxV“ nėra pats tyliausias robotas dulkių siurblys. „Roborock“ teigia, kad jis veikia 67 dB standartiniu režimu. „Max“ ir „Turbo“ režimais jis yra garsesnis. Palyginimui, „Deebot Ozmo T8 AIVI“ maksimalus yra 67 dB. Įjungus „Carpet Mode“ funkciją programos meniu „Vacuum Settings“, robotas dulkių siurblys, aptikęs kilimą, automatiškai padidins siurbimo galią.

Pirmo bandymo metu robotas niekada neužstrigo ir, baigęs valyti, grįžo į savo bazinę stotį. Aptikęs kliūtį, jis pažymi ją žemėlapyje.

Kad tikrai išbandyčiau kliūčių vengimo technologiją, tyčia kambaryje pridėjau šunų žaislų, kol dulkių siurblys robotas valė, du kartus užstrigo. Palyginimui, „Deebot Ozmo T8 AIVI“ puikiai pasirodė šiame teste, kiekvieną kartą aptikdamas žaislus savo kelyje ir atitinkamai pakeisdavo kryptį.

Be šių problemų, dulkių siurblys robotas „S6 MaxV“ puikiai atliko darbą, susiurbdamas trupinius, purvą, dulkes ir plaukus (tiek žmonių, tiek naminių gyvūnų). Vos po vieno pilno pravažiavimo mano grindys atrodė daug švaresnės.

Drėgnas valymas

Instrukcijoje „Roborock“ teigia, kad prieš plaunant grindis, reikia išsiurbti bent tris kartus, kad išvengtumėte per didelio šluostės apsinešimo purvu. Norėdami įjungti plovimo režimą, turite išimti vandens rezervuarą, užpildyti jį vandeniu, tada uždėti atgal ant roboto. Sudrėkinkite daugkartinę šluostę ir uždėkite ją. Plovimo laikiklio šonuose yra mygtukai, kuriuos lengva nuimti. Kai jį pašalinsite, robotas grįš į įprastą siurbimo režimą.

Kaip ir dauguma kitų robotų, įskaitant „Deebot Ozmo T8 AIVI“, dulkių siurblys robotas „S6 MaxV“ valo tik su vandeniu. Ant vandens rezervuaro yra užrašas, kuriame parašyta, jog negalima naudoti valymo ar dezinfekavimo priemonių, kad nebūtų pažeista. Jeigu visgi ieškote roboto, su kuriuo galima naudoti valymo priemones, o ne tik vandenį, tuomet jums tiks „iRobot Braava Jet m6“.

Skirtingai nei „Deebot Ozmo T8 AIVI“, dulkių siurblys robotas „S6 MaxV“ plovimo metu, automatiškai kilimų neišvengia. Tačiau programoje galite nustatyti „No-Mop“ zonas, kad robotas nevažiuotų ant jų, kai plauna.

Sukūrus „No-Mop“ zoną, ji išsaugoma programoje, kad nereikėtų to daryti dar kartą. O jei padarysite klaidą, galėsite bet kada redaguoti savo zonas. Taip pat galite nustatyti aukštą, žemą ar vidutinį vandens kiekį ir reguliuoti srautą pagal kambarį. Pagal numatytuosius nustatymus jis nustatytas į vidutinį, kuris, mano manymu, buvo geras.

Kalbant apie valymo efektyvumą, dulkių siurblys robotas „S6 MaxV“ puikiai atliko mano grindų plovimą. Po pirmojo plovimo jos atrodė daug švaresnės, nors pastebėjau, kad liko keletas dėmelių. Robotui dar liko daug akumuliatoriaus, todėl aš jį vėl paleidau. Po tų dviejų pravažiavimų jis pašalino visą purvą ir dėmeles nuo mano grindų.

Priežiūra

Kiekvienas dulkių siurblys robotas reikalauja tam tikros priežiūros, tačiau „S6 MaxV“ nėra toks reiklus kaip kiti. Jis neturi galimybės ištuštinti savo šiukšliadėžės (pvz., „Roomba i7 +“ ir „S9 +“ ), tačiau „Roborock“ pagrindinį šepetį rekomenduoja valyti tik kas savaitę, plaunamą filtrą – kas dvi savaites, o šiukšliadėžę kasdieną arba kas antrą dieną, nes ji yra pakankamai didelė (460 ml.), kad būtų galima atlikti keletą valymo darbų, kol ją reikia ištuštinti.

Programoje jūs matysite, kada reikės pakeisti filtrą, pagrindinį ir šoninį šepetėlį. Taip pat rodo laiką, kada reikės valyti jutiklius.

Išvados

Dulkių siurblys robotas „Roborock S6 MaxV“ turi daug privalumų, kurių galite tikėtis aukščiausios klasės 2-in-1 robote. Jis palaiko programų ir balso valdymą, ir leidžia nustatyti virtualias ribas ar valymo tvarkaraščius. Dėl stiprios siurbimo galios jūsų grindys nebus purvinos, o dėl puikių plovimo galimybių jos spindės.

Pagal dizainą, savybes ir kainą dulkių siurblys robotas „Roborock S6 MaxV“ yra panašus į „Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI “. Abu robotai yra geras pasirinkimas, tačiau aš siūlau išleisti šiek tiek daugiau ir įsigyti robotą, kuris siūlo automatinį kilimo aptikimą drėgno valymo metu, galimybę matyti savo namus nuotoliniu būdu, ilgesnį akumuliatoriaus tarnavimo laiką ir puikų kliūčių vengimą.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *