Tai labai svarbus klausimas, kurį turėtumėte užduoti sau prieš pirkdami robotą! Kiekvienas grindų robotas turi savo stipriausių savybių, tad norėdami parinkti geriausią, turėsite apsvarstyti, kokio tipo kietos grindis dominuoja: medis, laminatas, plytelės ar betonas. Taip pat, kaip visada turite apsvarstyti, kiek dideli yra Jūsų namai, ar turite augintinių ir kaip dažnai ketinate naudoti robotą. Jei Jūsų namuose dominuoja mediena arba laminuotos grindys, šis straipsnis yra kaip tik Jums. Medinėms grindims norėsite roboto su lygiais ir guminiais arba silikoniniais ratais, kad būtų išvengta grindų subraižymo, stiprios siurbimo jėgos, kad būtų galima sutvarkyti visas nešvarumų daleles ir plaukus, ypač jei turite naminių gyvūnėlių, ir HEPA filtro, kuris pašalins alergenus iš oro ir kiekvieną dieną jį filtruos visuose Jūsų namuose. Taip pat turėtumėte atsižvelgti į roboto efektyvumą ir patogumą, kadangi tokios intelektualios funkcijos kaip valymo laiko planavimas, taškų valymas, „WiFi“ ryšys, nešvarumų aptikimas, savaiminio išsivalymo šiukšliadėžė ar suderinamumas su „Alexa“, padidina Jūsų pasitenkinimą savo naujuoju pagalbininku. Taigi – pagrindiniai dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti prieš perkant:

Išmanioji navigacija

Jūs tikrai nenorite kad Jūsų grindų robotas veiktų atsitiktine tvarka ir daužytųsi į Jūsų baldus. Bet koks išmanusis namų įrenginys turėtų sugebėti aptikti jo kelyje esančius objektus ir, vengiant susidūrimo, kruopščiai sutvarkyti aplink juos. Robotai gali aptikti daiktus, naudodamiesi lazeriu arba optiniais jutikliais. Abu šie metodai puikiai atpažįsta kliūtis. Robotai su lazerio jutikliais ir kameromis puikiai nupiešia visų namų žemėlapį, tad per Jūsų medžio grindis važiuos tik vieną kartą per ciklą.

Siurbimo galia

Medinėms ir kietoms grindims nereikia tiek siurbimo jėgos, kiek grindims su kilimais, tačiau grindų robotas privalo savo darbą padaryti puikiai. Todėl, net jei kilimų ir neturite, labai reikėtų atsižvelgti į teritorija, jei tai yra nuosavas namas, apkrovimas robotui bus kur kas didesnis, nei nedideliame bute, todėl patariama rinktis galingai siurbiančius prietaisus. Jei turite nedidelį būtą su medinėmis grindimis, jau galite rinktis robotus, kurie yra ne tokie galingi, tačiau gali atlikti ne tik siurbimo, bet ir plovimo funkciją.

siurblys robotas Deebot R95 šepetys

Šepečiai

Norint, kad grindų robotas susitvarkytų ne tik su dulkėmis, bet ir su plaukais, ir smėliu, reikėtų rinktis robotą, turintį kokybiškus, kombinuotus šepečius arba guminius volus. Robotai, turintys tik įsiurbiamas be šepečių angas, su plaukais tvarkosi prastai.

Baterijos veikimo laikas

Taip, per medines grindis robotui važinėti yra tikras malonumas. Jo baterija, turint namuose šį grindų tipą veiks ilgiausiai. Tačiau ar Jūsų grindų robotas sutvarkys visus namus (kas yra geriausia) vienos baterijos pakrovimu, labai priklauso nuo Jūsų teritorijos ir prietaiso maksimalios baterijos talpos. Taip pat reikėtų atsižvelgti į tai, ar namuose yra daug kliūčių (baldų kojelių ir pan.) ir tik tada rinktis modelį. Be abejo visi robotai, turintys žemėlapio braižymo funkciją turi ir automatinio pasikrovimo ir darbo užbaigimo galimybę. Jeigu Jūsų nėra namie ir Jūs leisite robotui siurbti patalpas per 2 ciklus, galite rinktis prietaisą ir su mažesne baterijos talpa.

Šiukšliadėžės dydis

Tai kriterijus, į kurį turite atsižvelgti, turint didesnes teritorijas. Jūs tikrai nenorite, kad Jūsų grindų robotas sustotų viduryje namų, prašydamas išmesti šiukšles iš nedidelio konteinerio. Mažame bute (iki 50-60m2) Jums užteks ir 0,4 – 0,5l talpos, tačiau jei turite apie 100 m2 siurbiamojo ploto, mažiausia talpa turėtų būti 0,7 l. ir siurbimo dažnumas, bent jau kas 2-rą dieną. Kai teritorijos viename aukšte siekia 150-170 m2 jau vertėtų pagalvoti apie 2,5l. savaime išsivalančias šiukšlių talpas.

robotas siurblys deebot 605

Drėgno valymo funkcija

Medinės grindys, ypač tamsios spalvos lyg magnetas traukia dulkeles ir kojų antspaudus, jeigu mėgstate vaikščioti basomis. Taip pat medinės grindys privalo būti švelniai drėkinamos, kad nesausėtų. Jeigu teritorija nedidelė, valymą gali atlikti ir hibridinis (2 in1) grindų robotas, turintis ne tik siurbimo, bet ir drėgno valymo funkciją. Tačiau šie robotai drėgnai valo labai švelniai, todėl dideliuose namuose vis tik patartina turėti 2 savarankiškus prietaisus, veikiančius autonomiškai: galingą sauso valymo robotą – siurblį ir efektyvų drėgno valymo robotą.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai dulkių siurbliai

Robotai dulkių siurbliai – neprilygstami pagalbininkai, tvarkymąsi paverčiantys maloniausia ir lengviausia buities užduotimi.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *