Sudėtingiausia yra sukurti ir užprogramuoti, kad dulkių siurblys robotas galėtų naršyti jūsų namuose neužstrigęs ar nepasimetęs. Buvęs „Neato“ programinės įrangos inžinierius Bruno Hexselis pasakojo, kad didelę savo laiko dalį praleido kompanijoje, kurdamas algoritmus, padedančius robotams naviguoti.

Pirmiausia, svarbu, kad robotas neužstrigtų.

Dulkių siurblys robotas  nuolat judės ir tvarkys jūsų grindis, labai svarbu, kad bet kuris robotas neužstrigtų ar kitaip nenustotų, įpusėjęs valymo ciklą. Jei liepiate robotui valyti, kol esate darbe, ir jis įstrigo po jūsų valgomojo stalu per pirmąsias 10 minučių, jis bus ten visą dieną, o grįžę namo rasite nešvarias grindis.

Dažniausiai robotams siurbliams pasitaikantys spąstai: elektros laidai, įkrovimo laidai, kojinėmis, ilgos užuolaidos, paklodės, kilimai su kutukais, aukšti slenksčiai ir baldai su vamzdžio formos arba ypač plačiomis atramomis, gulinčiomis ant grindų. Aukštesnės klasės modeliams gali kilti problemų dėl silpno apšvietimo (jei jie turi kamerinę navigaciją). Juodi kilimėliai (ar kitos tamsios, neatspindinčios grindys) gali atrodyti kaip bedugnė duobė ir  daugelis modelių jų neišvalys. 

Antra, kad nepasimestų namuose.

Paprastesnis ir  pigesnis dulkių siurblys robotas važinėja atsitiktine tvarka ir dalis jūsų namų gali likti nesutvarkyti.  Brangesni robotai sudaro namų žemėlapį, kuris leidžia robotui labai paprastai orientuotis namuose, sutvarkyti patalpas per maksimaliai trumpą laiką. O jei siurbliui neužtektų vieno pakrovimo sutvarkyti visai teritorijai, jis grįžtų pasikrauti ir toliau tęstų nebaigtą valymą. Tai labai svarbu didesnėse erdvėse. Kai kurie iš jų net leidžia jums nubrėžti nematomas kliūtis jų žemėlapiuose naudodami išmaniojo telefono programą.

Kamerinės navigacijos dulkių siurblys robotas.

Šis dulkių siurblys robotas juda tiesiomis linijomis, naudoja visą eilę įvairių jutiklių judėjimo žemėlapio sudarymui, prisitaiko prie jūsų namų baldų. Kartais atrodo, kad jis praleido žemės lopinėlį, bet į jį sugrįš sesijos pabaigoje – jums tai gali būti nelogiška, bet robotui tai puikiai tinka. Tokie robotai nevengia važiuoti į vietas po kėdėmis ar stalais, ko dažnai  vengia lazeriniai robotai.

Kamerinės navigacijos robotų pavyzdžiai: „Roomba 980“, „i7“ ir „S9“, visi dabartiniai „Samsung“ ir LG robotai, kai kurie „iLife“ ir „EcoVacs“ modeliai ir kai kurie mažiau žinomų prekės ženklų modeliai. Trūkumas tas, kad šie robotai tamsoje sunkiai orientuojasi arba išvis nesiorientuoja.

Lazerinės navigacijos  dulkių siurblys robotas

Dulkių siurblys robotas, turintis pažangią lazerinę navigacijos sistemą, kuri jam leidžia patalpoje judėti tikslingai, vengiant susidurti su daugeliu daiktų, taupant jų siurbimo laiką.Tačiau šių robotų lazeris nemato, kas yra aukščiau ar žemiau jo bokšto, taip pat nemato itin atspindinčių dalykų, tokių kaip chromuotos strypo kojos ar veidrodžiai. Tačiau geri modeliai gali efektyviai įveikti ir tas nematytas kliūtis. 

Lazerinės navigacijos robotų pavyzdžiai: visi „Neato“ modeliai, „Roborock S“ serijos ir  „EcoVacs 900“ serijos robotai.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai dulkių siurbliai

Robotai dulkių siurbliai – neprilygstami pagalbininkai, tvarkymąsi paverčiantys maloniausia ir lengviausia buities užduotimi.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *