Robotas žoliapjovė gali būti geriausias jūsų draugas. Ypač jei nenorite praleisti daug laiko stengdamiesi profesionaliai nupjauti ir sutvarkyti savo veją, galbūt jau pradėjote domėtis, kaip veikia robotai žoliapjovės?

Nenuostabu, kad šiek tiek dvejojate! Tačiau būkite tikri, kad laikui bėgant, robotai žoliapjovės tapo modernūs ir labai funkcionalūs robotai. Pasirinkimas yra labai didelis ir iš tokios gausybės kaip  išsirinkti tinkamiausią sau? 

Čia apžvelgsime, kaip iš tikrųjų veikia robotai žoliapjovės ir aptarsime klausimus, kuriuos šiuo metu užduoda visi!

Kaip veikia robotai žoliapjovės?

Naudojant paprastą žemėlapių sistemą, robotas žoliapjovė gali aptikti, kur yra nutiestas perimetro kabelis. Supratęs, jog artėja prie jo, jis pakeis kryptį ir toliau pjaus Jūsų žolę.

Geriausia tai, kad jų technologija leidžia išvengti kelių kartų pjovimų toje pačioje vietoje ir dėl to palikti netolygiai nupjautus lopinėlius.

Pažangesniuose robotuose yra įrengtas 360 laipsnių radaro (kartais lazerio) jutiklis. Tai leidžia nustatyti galimas kliūtis kelyje ir taip padidinti robotinės žoliapjovės saugos lygį.

Atrodo gana paprasta, tiesa? Tačiau jie kainuoja daug pinigų ir yra daug daugiau, ką turėtumėte žinoti! Apžvelkime tai, ką turėtumėte žinoti!

Ką reikia žinoti, norint suprasti, kaip veikia robotas žoliapjovė?

Roboto žoliapjovės pjovimo sistemos

Žinoma, pagrindinė žoliapjovės užduotis – nupjauti žolę. Tačiau robotas žoliapjovė naudoja visiškai kitokią technologiją nei ta, kurią galėjote išvysti rankinėje žoliapjovėje.

Rankinės žoliapjovės, tiesą sakant, yra linkusios daug greičiau pjauti žolę, todėl joms reikia daug galingesnių ašmenų, kad darbas būtų atliktas greitai ir su ribotu energijos kiekiu. Jie dažnai varomi benzinu ar kitais degalais, todėl yra daug galingesni ir triukšmingesni.

Tačiau nors robotai žoliapjovės sukurti taip, kad būtų savarankiški, suprasite, kad jie darbą atlieka daug lėčiau. Taip yra dėl jų alternatyvios pjovimo sistemos, kurią sudaro arba mažesni besisukantys pjovimo peiliai arba diskai. 

Roboto žoliapjovės važiuoklė ir ratai

Kalbant apie kitas panašaus tipo mašinas, jūsų roboto žoliapjovės važiuoklė ir ratai yra jūsų roboto griaučių komponentai. Nors iš pradžių tai gali atrodyti paprasta konstrukcija, yra keletas veiksnių, į kuriuos atsižvelgiama ir kurie labai padidina roboto žoliapjovės efektyvumą.

Pirmiausia pažvelkime į roboto žoliapjovės ratus. Jie yra sukurti taip, kad būtų ypač subtilūs jūsų žolei, kad nepažeistumėte vejos, kai ja rūpinsitės. Tiesą sakant, jūs suprasite, kad vejapjovę turėsite naudoti daug reguliariau nei rankinę. Jei ratai nebūtų tokie subtilūs, nepaprastai greitai savo žolei padarytumėte žalą!

Antra, roboto žoliapjovės važiuoklė ne tik užtikrina, kad ratai veiktų tinkamai, bet ir yra sukurta taip, kad robotas žoliapjovė būtų neįtikėtinai saugus. Iš tiesų besisukančių diskų ašmenys paprastai yra išdėstyti važiuoklėje, o tai sumažina avarijų tikimybę. Neįtikėtinai sunku prieiti prie ašmenų, kol jūsų robotas įjungtas!

Trečia, žemas robotų vejapjovių svorio centras leidžia jiems lengvai judėti kalvotame reljefe, turint nedidelę galimybę apvirsti. Jūsų roboto vejapjovės pasipriešinimas dažnai yra tiesiogiai susijęs su modeliu, į kurį investavote, tipu. Brangesnės versijos gali važiuoti dideliu nuolydžiu net iki 25 laipsnių.

Robotų žoliapjovių kompiuterinė sistema

Nors įmanoma sukurti neįtikėtinai efektyvias vejapjoves, kurios pjauna jūsų žolę tyliai ir sunaudodamos minimalų energijos kiekį, tačiau tai nebūtų įperkama. Štai kodėl dauguma gamintojų renkasi kompromisą. Kompiuterizuotos žoliapjovės sistemos išlaikymas leidžia robotą įpirkti bet kam.

Tarp svarbiausių užduočių, kurias jūsų robotas žoliapjovė yra užprogramuotas vykdyti, pastebėsite paprastas komandas, tokias kaip išvengti kliūčių, atpažinti ribas ir prižiūrėti visą veją. Svarbiausios instrukcijos yra įdėtos į roboto vejapjovės borto kompiuterį  yra saugos priemonės. Tai yra būtina, nes jūsų robotas žoliapjovė kelias dienas iš eilės veiks be priežiūros.

Dėl pažangios technologijos robotai žoliapjovės yra neįtikėtinai saugios, o naudojant jas beveik neįmanoma patirti sužalojimų.

Iš kur robotas žoliapjovė žino, kur pjauti žolę?

Neapsigaukite dėl aukštųjų technologijų, kurios dažnai naudojamos vejapjovėms. Jūsų roboto ribų nustatymo funkcijos iš tiesų yra susijusios su paprastu ir itin ekonomišku sprendimu – perimetro laidu.

Įsigiję savo robotą, jūs turite suprasti, kad tam reikia tinkamo perimetro laido. Prieš eksperimentuodami su savo robotu, įsitikinkite, kad teisingai uždėjote laidą aplink savo vejos kraštus. Tinkamas įrengimas gali užtrukti nuo 2  iki daugiau valandų, atsižvelgiant į tai, koks didelis jūsų sodas. Perimetro laidą taip pat galima apvesti aplink jūsų vejos kliūtis ir daiktus. 

Atsitiktinės pjovimo sistemos

Jei jums įdomu, ko reikia tikėtis įsigijus robotą vejapjovę, reikia atsižvelgti į keletą veiksnių. Pirma, jūsų robotas žoliapjovė yra suprojektuotas važiuoti tiesia linija, kol jis atpažins objektą arba perimetro laidą. Tačiau priklausomai nuo to, kiek norite investuoti į savo robotą vejapjovę, jūs netgi galite turėti robotą su integruota GPS sistema, kuriame galite nustatyti konkrečius maršrutus.

Baterija ir saulės energija

Dauguma robotų žoliapjovių dirba su standartinėmis baterijomis. Tačiau prieš rinkdamiesi tobulą robotą savo vejai, įsitikinkite, kad ant jame yra  įmontuotos ličio baterijos, o ne klasikinės nikelio baterijos. Tiesa, pirmąsias pilnai įkrauti užtrunka tik apie 3 valandas, o antrąsias – iki 16! Nors dauguma gamintojų naudoja ličio baterijas, kai kurie pigesni ir senesni modeliai vis dar būna su nikelio baterijomis.

Kai pasikraus robotas žoliapjovė, išvažiuos ir pradės pjauti žolę. Kai baterija išsikraus, jis grįš į pasikrovimo stotelę ir vėl išvažiuos toliau, kai tik pasikraus.

Kaip veikia robotas žoliapjovė?

Taigi dabar jūs žinote, kaip jie veikia robotas žoliapjovė ir jūs pats turite nuspręsti, ar esate pasirengęs žengti žingsnį ir automatizuoti vejos pjovimą.

Koks robotas vejapjovė geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo sklypą ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *