Investuoti į robotinę žoliapjovę – didelis finansinis išbandymas.  Kainos prasideda nuo 1000 Eur,  todėl nenuostabu, jog kyla dvejonių ar verta?

Tačiau robotas žoliapjovė, gali būti didelis atradimas ir pagalbininkas tiems žmonėms, kuriems trūksta laiko, neįgaliesiems, kurie dėl alergijos negali pjauti vejos ar tiesiog nori daugiau laiko praleisti su šeima, užuot pjovę žolę. 

Apžvelkime kelis aspektus, susijusius su robotinės žoliapjovės turėjimu.

Ar robotinės žoliapjovės yra geros?

Atsakymas yra  „tikrai taip“. Tai  yra puikūs robotai.

Kodėl taip?

Jie iš tiesų daro tai, ką yra užprogramuoti daryti: pjauna žolę ir padaro ją puikiai atrodančia, o roboto savininkas gali skirti savo laiką, kitiems darbams ar tiesiog ilsėtis ir stebėti, kaip robotas žoliapjovė pjauno jo veją. 

Jie sugeba išvengti kieme esančius  daiktus, pavyzdžiui, vaikų dviračiai, futbolo kamuoliai ar vejos dekorai. Jie gali būti naudojami lyjant lietui. Kai kurie modeliai grįžta atgal, kai pradeda lyti lietus, o kiti – pjauna net tada, kai lyja.

Jie pjauna veją labai tvarkingai. Jums nereikės rinkti kaskart žolės, nes šie robotai ją sumulčiuoja taip smulkiai, kad tai tampa puikia trąša jūsų vejai.

Taip, visa tai skamba puikiai! Bet reikia žinoti kur kas daugiau. Įsigilinkime į tam tikrus pagrindinius dalykus, susijusius su robotinės žoliapjovės turėjimu.

Kaip veikia šie robotai?

Jei esate visiškai naujokas žinojime apie robotus žoliapjoves, pabandykite įsivaizduoti  kaip veikia robotai siurbliai. Šie robotai stengiasi išvengti  įvairių kliūčių, tokių kaip žmonės, naminiai gyvūnai, baldai. Robotas  žoliapjovė  yra panašus į  robotą siurblį, nes jis taip pat naudoja jutiklius, kad pamatytų, kur važiuoja ir išvengtų susidūrimų.

Dažniausiai šiuose robobtuose yra  ličio jonų baterijos, tačiau tikrai rasite modelių, kurie yra ir su nikelio baterijomis. Robotas žoliapjovė grįš  atgal į pasikrovimo bazę, kai pamatys, kad akumuliatoriaus energijos yra per mažai, kad būtų galima tęsti. Taigi, jums tikrai nereikės gelbėti roboto iš kiemo, jei jis sustos. Tai didžiulis pliusas prieš kuru varomas žoliapjoves – juk tikriausiai turite istoriją, kai pritrūkus kuro stumiamai  ar važiuojamai žoliapjovei teko mesti tai, ką darėte, kad gautumėte daugiau kuro. Taip pat robotai žoliapjovės yra saugūs gamtos aplinkai, nes neišleidžia teršalų į aplinką.

Ar robotas žoliapjovė neišvažiuos už sklypo ribų?

Šiek tiek juokinga įsivaizduoti, kaip gatve nerūpestingai rieda robotas žoliapjovė, be tikslo ieškodamas kito žolės lopinėlio. To tikrai nebus, nes šių robotų ribos yra aptvertos perimetro laidu, kurį montuoja, kad vejos robotas išlaikytų tinkamas ribas.

Ar robotas žoliapjovė nenupjaus gėlių ar daržovių?

Daugelis nerimauja, kad robotas žoliapjovė nupjaus gėles ar kitus augalus, tačiau naudojant perimetro laidą, robotas nepateks į zoną, į kurią neįleidžiamas.

Šie robotai taip pat išvengs objektų, kuriuos jie mato. Atsižvelgiant į tai, kad daugelis  mėgsta aplink savo gėles, augalus ar daržoves dėti apsaugines tvoreles, plytas ar dekoratyvinius akmenis, robotas turėtų būti saugus naudoti aplink juos. Tačiau rekomenduojame papildomai  naudoti  perimetro laidą, kad įsitikintumėte, jog robotas nesugadins jūsų gėlių ar kitų augalų.

Ar jie saugūs vaikams?

Atsakymas yra „taip“, tačiau saugumo sumetimais geriausia jiems neleisti lįsti prie roboto, kad jo nesugadintų ar netyčia nesusižeistų.

Robotas žoliapjovė  yra gana saugus. Šie robotai judės, jei aptiks priešais save objektą, o jų ašmenys sustos greičiau nei per 1 sekundę, jei juos pakels ar kitaip pakreips robotą. Taip pat verta atkreipti dėmesį, kad šie ašmenys sunaudoja mažiau energijos nei tradicinės žoliapjovės, todėl jei kas nors susidurtų su roboto žoliapjovės ašmenimis, sužalojimai būtų ne tokie sunkūs.

Vis dėlto geriausia būti atsargiems ir patarti vaikams nesiartinti prie roboto žoliapjovės, kol jis juda. Taip pat reikia nepamiršti, kad ašmenys aštrūs, o smalsus vaikas gali jį pakelti, norint  pažiūrėti, kas po juo.

Koks robotas vejapjovė geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo sklypą ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *