Technologinė pažanga vis didėja, todėl namų robotai gali padaryti didelę įtaką palengvindami Jūsų gyvenimą namuose.  Kai kurie iš jų yra įdiegti su dirbtinio intelekto sistemomis; taigi jie gali efektyviai atlikti Jūsų namų darbus. Žemiau pateikiame 10 būdų, kaip namų robotai gali pagerinti Jūsų gyvenimą.

1. Robotai gali padėti valdyti Jūsų namų apšvietimo sistemas

Namų robotai yra labai naudingi, kai reikia apšviesti ir išjungti namų apšvietimo sistemas, naudojant išmaniąsias šviesos technologijas. Yra išmanieji namų centrai, kurie leidžia nustatyti tam tikrus tvarkaraščius, kada įjungti ir išjungti apšvietimą. Taigi galite nesijaudinti, jog grįžę namo pateksite į tamsius namus ar net netyčia paliksite įjungtas šviesas išėję  iš namų.

Juos galite patogiai sujungti su įvairiais Jūsų naudojamais išmaniaisiais namų įrenginiais, pavyzdžiui, garso sistemomis, dūmų signalizacija, termostatais. Taigi galite lengvai naudoti vieną programą, norint nustatyti savo termostatą temperatūrai kontroliuoti ar apsaugos sistemą, kad ji automatiškai įsijungtų, kai išeinate iš namų. Kai kuriuose kituose pažangiose centruose yra naudojama balso aktyvinimo technologija, todėl Jums reikės tik duoti nurodymą Jūsų namų robotui užrakinti duris ar įjungti šviesas.

2. Robotų pagalba, mokant Jūsų vaikus

Šiandien,  namų robotai yra naudojami mokyklose. Jie padeda vaikams vystyti motorinius įgūdžius, kodavimą,  programavimą ar kitus dalykus. Jie taip pat naudojami,  padedant ugdyti socialinius įgūdžius, ypač sergantiems autizmu.

3. Robotai gali prižiūrėti Jūsų kiemą

Jei esate pavargę ar neturite laiko prižiūrėti savo sodą, namų robotai gali efektyviai Jums padėti. Sodo robotas  gali viską atlikti už Jus:  pasodinti Jūsų sodinukus, reguliariai palaistyti, atsižvelgdamas į tam tikrą grafiką ar pjauti Jūsų veją. Jums tereikės prisijungti prie programinės įrangos ir atlikti nustatymus, o visa kita atliks robotas.

Taip pat yra keletas išmaniųjų purkštuvų sistemų, kurios gali stebėti dirvožemį ir oro sąlygas, kad nustatytų vandens kiekį, kurio tam tikru momentu reikia kiekvienam Jūsų daržo augalui, o paskui paskirstytų pagal poreikį.

4. Namų robotai Jums gali padėti ruošti maistą

Viena iš robotų kompanijų yra sukūrusi robotizuotą virėją, kuris gali puikiai gaminti maistą kaip įgudęs virėjas, taip atkurdamas žmonių virėjų įgūdžius ir sugebėjimus.

5. Pasirūpinkite jaukia asmenine aplinka

Išlaikyti namuose tinkamą temperatūrą yra sunku. Tačiau yra namų robotai, kuriuos galite naudoti norėdami kontroliuoti temperatūrą.

Robotas veikia kaip asmeninis oro kondicionierius, kuris gali sekti paskui Jus nešiojamo prietaiso jungtimi, kuri robotui gali pasakyti, ar Jums yra šalta, ar šilta. Tuomet namų robotas atitinkamai sureguliuos savo aušinimo ar šildymo mechanizmus  ir taip nebereikės įjungti oro kondicionavimo ar šilumos sistemų visame name.

6. Jie gali atlikti visas Jūsų valymo ar siurbimo užduotis

Siurbimas ir namų tvarkymas atima labai daug laiko. Tačiau yra namų robotai, kurie gali Jums pagelbėti .

Galite nustatyti savaitės siurbimo grafiką ar tiesiog paleisti robotą paspauspaudę mygtuką CLEAN. Taip pat programėlėje galite nustatyti robotui valymo ar nevalymo zonas. 

Namų valymo roboto kainos priklauso, nuo Jūsų poreikių ir namų sąlygų. Norite sužinoti, kiek kainuoja Jums tinkamiausias robotas? Kreipkitės į specialistus ir jie Jums padės išsirinkti labiausiai Jums tinkantį namų valymo robotą.

7. Namų robotai gali padėti Jums jaustis  sveikiau

Namų robotai Jums gali priminti, kada reikia išgerti tam tikrus vaistus ar vitaminus, ar baigiantis jiems, gali Jums priminti, jog reikia nusipirkti naujų. Taip pat galite paprašyti , kad šis puikaus robotas Jums atsakytų į kai kuriuos sveikatos klausimus.

8. Namų robotai gali dalyvauti darbuotojų susirinkimuose

Šiuolaikiniame pasaulyje gali būti ir dirbti ofise net ir nuotoliniu būdu.  Yra namų robotai, kurie suteikia galimybę dalyvauti  darbo susirinkimuose ar dirbti nuotoliniu būdu iš bet kurio pasaulio kampelio. Jie yra panašūs į planšetinius kompiuterius ant ratų,  kuriuose vyksta vaizdo konferencijos, taigi, jei norite, galite net pravažiuoti pro savo draugo kabinetą.

9.  Robotai gali stebėti ir prižiūrėti Jūsų šuniuką

Kai kurie namų robotai, pavyzdžiui, FURBO, gali padėti pasirūpinti Jūsų šuniuku, pranešdami Jums, ką veikia Jūsų šuniukas namuose. Šis robotas leidžia stebėti savo šunį; jis taip pat gali duoti skanėstą  Jūsų šuniukui, net kai esate toli. Net jei  Jūs dar miegate, Jūsų augintinis galės mėgautis maistu tinkamu laiku.

10. Maisto produktų, tokių kaip picos, užsakymas

Šiuo metu picos pramonė smarkiai naudoja robotus savo veikloje, ypač patiekdama patiekalus. Singapūre kreditinių kortelių įmonė vienoje iš picerijų sumontavo robotą, jog klientai galėtų atlikti užsakymus. 

Taip pat galite užsisakyti robotą į savo namus, kuris Jums pagamins mėgstamą vakarienę ar picą bei Jus aptarnaus

Taigi, ką manote? Ar esate pasiruošę gauti tokią pagalbą?

Apibendrinant galima pasakyti, kad namų robotai gali būti naudojami bet kur, jei tik jie ilgainiui pagerins gyvenimo lygį. Taigi, ką manote? Ar yra toks robotas kurį norėtumėte turėti?

Pagrindinės namų robotų kategorijos

Susipažinkite su mūsų namų robotų asortimentu arba susisiekite su „LazyHouse“ specialistais. Mūsų konsultantai sukaupė vertingų praktinių patarimų, kuriais mielai pasidalins su jumis, kad išsirinktumėte tinkamiausią robotą. Mėgaukitės nepriekaištinga švara bei pagausėjusiomis laisvalaikio valandomis!

robotai gyvūnams
Grįžti į sąrašą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *