Tie, kas išbandė robotą vejapjovę, prie senosios grįžti nenori. Puikiai juos suprantame, nes vejapjovė robotas dirba savarankiškai, tyliai ir neteršia aplinkos. Nereikia gaišti laiko, sukant ratus aplink namą bei mesti burtų, kuriam šeimos nariui vejos pjovimas atiteks šį savaitgalį. Įvertinę šiuos ir kitus privalumus, žmonės mielai renkasi robotus vejapjoves, o laisvalaikį leidžia su šeima arba draugais.

Natūraliai kyla klausimas ar apsimoka mokėti už profesionalią roboto-vejapjovės instaliaciją ar visgi šį darbą atlikti savarankiškai. Toliau apžvelgsime pagrindinius roboto instaliacijos momentus, kuriuos įvertinus galėsite priimti sprendimą ar jūsų sklypas visų pirma tinka savarankiškai instaliacijai ir ar tai darbai, su kuriais nesunkiai susitvarkysite patys.

Roboto vejapjovės paruošiamieji darbai

Vejapjovė robotas parduodamas jau kartu su įdiegtą programine įranga (visgi tai robotas!). Toliau Priklausomai nuo modelio, yra iš dalies suprogramuotos vejapjovės ir visiškai nesuprogramuotos vejapjovės. Turint patirties ar specifinių žinių robotą vejapjovę paruošti pirmajam žolės pjovimui nėra itin sudėtinga, tačiau, atliekant tai pirmą kartą, tai gali būti gan ilgai užtrunkantis darbas, plius dažnai nėra išvengiamos naujoko klaidos. Jei, įsigydami robotą vejapjovę, nenorite užsisakyti papildomos diegimo paslaugos, rinkitės robotą su pilnu ar dalinių programavimų iš gamyklos, tokiu atveju papildomos konfigūracijos darbai bus minimalus. Tačiau turėkite omenyje, kad apribotos vartoto konfigūracijos galimybės reiškia ir tai, kad negalėsite pritaikyti roboto prie sudėtingesnio landšafto sklypo. Taigi atrinkome kelis pagrindinius diegimo niuansus, su kuriais susidursite. Štai jie:

Sklypo plotas.

Vejapjovė robotas galės būti parengtas darbui paties šeimininko, jeigu sklypo plotas neviršys 15 arų ir bus taisyklingos formos, gan lygaus paviršiaus, be papildomo tankaus apželdinimo. Tokiems sklypams dažniausiai pilnai užtenka jau gamykloje suprogramuotų robotų.

Patikimos informacijos atsirinkimas.

Juokaujama, kad šiandien „viskas“ yra internete. Taigi, informacijos apie programinės įrangos diegimą į robotą vejapjovę, roboto instaliacijos procesą, konfigūracijos galimybes tikrai rasite tiek tekstinės, tiek ir video įrašų pavidalu. Žinoma, nusiteikite ją skaityti užsienio kalba. Svarbiausia yra atrinkti patikimą informacijos kanalą, nes internete žmonės mėgsta dalintis klaidinga ar net galimai kenksminga jūsų pasirinktam robotui informaciją, kas gali privesti prie roboto sugadinimo ar net negarantinio atvejo. Todėl interneto platybėse aptinkama informacija jokiais būdais negali pakeisti instrukcijos, kurias nuosekliai sekite. Suklydus, pasitikrinkite procesą roboto instrukcijoje, kantriai kartokite kiekvieną žingsnį ir ieškokite, kur galėjo įsivelti klaidų.

Numatomas laikas.

Įprastai 10 arų sklype vejapjovė robotas mėgėjo instaliuojama ir suprogramuojamas maždaug per 5-6 valandas. Tad iš anksto nusimatykite ir susiplanuokite šiam darbui tinkamą laiką. Pasitaiko atvejų, kai darbai užsitęsia iki visos dienos ar net savaitgalio. Taip pat turėkite omenyje, kad oro sąlygos irgi turės įtakos instaliacijos laikui.

Roboto modelio pasirinkimas.

Įsigydami robotą vejapjovę, atkreipkite dėmesį ne tik į funkcinius, bet ir į gamyklinius parametrus. Paprastiems ir taisyklingiems sklypams prioritetą teikite iš dalies suprogramuotiems modelis. Pasirinkus pastaruosius modelius, diegimo darbai bus kur kas trumpesni bei lengvesni. Tikėtina, kad savarankiškas diegimas pavyks sklandžiai. Jei sklypas sudėtingas, netaisyklingos formos, turi šlaitų, augmenijos, papildomų kliūčių, visgi patariame pasikonsultuoti su specialistais, nes prie bendro išorinio panašumo robotai-vejapjovės turi labai ženklius skirtumus, tiek pagal funkcionalumą, tiek pagal technines charakteristikas, tiek pagal individualų pritaikymą konkrečiai jūsų sklypui.

Papildomos korekcijos.

Jei šeimos nariai nori pakeisti landšaftą, t.y. suformuoti gėlyną ar pasodinti vaismedžių, neišsigąskite. Jūs savarankiškai galite atlikti minimalias korekcijas, pasikonsultavę su Lazyhouse.lt specialistais arba susiradę papildomos informacijos internete. Galime nuraminti, kad po savaranki6kos instaliacijos, korekcijos tikrai neturėtų kelti jokių sunkumų.

Perimetro laido išvedžiojimas.

Mechaniškai šis darbas nėra itin sunkus ar sudėtingas. Perimetro laidas privalo juosti sklypą, taip apibrėždamas robotui vejapjovei pjaunamos vejos ploto ribas. Svarbiausias ir sudėtingiausias momentas, yra tinkamai suplanuoti perimetrą prie klojimo procesą. Čia būtina įvertinti konkretaus roboto modelio techninius sugebėjimus ir veikimo principus. Ši informacija yra pateikiama instrukcijoje, todėl norint išvengti begalės korekcijų ar net perdarymų ateityje, būtinai laikykitės gamintojo ir pardavėjo rekomendacijų. Pats laidas gali būti klojamas tiesiog ant sklypo paviršiaus – natūraliai žole užžels per kelias savaites.

Dabar jus žinote pagrindinius momentus, kurie padės jums galutinai apsispręsti ar savarankiška instaliacija yra tinkama jūsų atveju. Jei norite sužinoti daugiau apie profesionalią instaliaciją arba palyginti kuom ji skiriasi nuo mėgėjiškos instaliacijos, tai visą informaciją rasite čia.

Roboto vejapjovės pasirinkimas

Jei vis dar nepasirinkote tinkamiausio roboto vejapjovės modelio arba nežinote, ar jums patinkantis variantas tiks jūsų sklypui, rekomenduojame perskaityti specialiai jums Lazyhouse.lt specialistų parengtą gidą: “Kaip išsirinkti robotą vejapjovę?”. Jame rasite pagrindinius kriterijus, į kuriuos privalu atkreipti dėmesį, prieš priimant galutinį sprendimą įsigyti konkretų modelį. Jei perskaitę gidą vis tiek turėsite klausimų, į juos mieli atsakys Lazyhouse.lt konsultantai. Jie patys naudoja robotus vejapjoves ir yra kompetetingi atsakyti į jums rūpimus klausimus apie visus robotų vejapjovių modelius.

Koks robotas vejapjovė geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo sklypą ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *