Tie, kurie gyvena nuosavame name arba laiką mielai leidžia atokiau esančiose sodybose, jau yra susitaikę su nuolatiniu vejos pjovimu. Vieniems tai yra malonumas ir fizinės veiklos įvairovė, tačiau labai dažnai tai tampa nemažai laiko, kurio tikrai turime ne visi, reikalaujančiu užsiėmimu. Anksčiau – tai buvo neišvengiama kurio nors šeimos nario prievolė. Tačiau šiandien šį  varginantį darbą galime pavesti robotui-vejapjovei, o patys papildomą darbą keisti į jaukų pasibuvimą su šeima ar draugais. Toliau apžvelgsime pagrindinius kriterijus, į kuriuos būtina atsižvelgti renkantis sau tinkamą namų pagalbininką.

Kaip išsirinkti robotą vejapjovę?

Tie, kurie gyvena nuosavame name arba laiką mielai leidžia atokiau esančiose sodybose, jau yra susitaikę su nuolatiniu vejos pjovimu. Vieniems tai yra malonumas ir fizinės veiklos įvairovė, tačiau labai dažnai tai tampa nemažai laiko, kurio tikrai turime ne visi, reikalaujančiu užsiėmimu. Anksčiau – tai buvo neišvengiama kurio nors šeimos nario prievolė. Tačiau šiandien šį varginantį darbą galime pavesti robotui-vejapjovei, o patys papildomą darbą keisti į jaukų pasibuvimą su šeima ar draugais. Toliau apžvelgsime pagrindinius kriterijus, į kuriuos būtina atsižvelgti renkantis sau tinkamą namų pagalbininką.

Ar robotas vejapjovė dirba savarankiškai?

Daugelis dar negali patikėti, kad robotas vejapjovė dirba visiškai savarankiškai, jei pageidausite net tada, kai jūsų nėra namuose. Robotas vejapjovė pradeda dirbti tuomet, kai paleidžiate rankiniu būdu, nuotoliniu būdu (jei robotas turi Wi-Fi) arba pagal iš anksto nustatytą grafiką, pavyzdžiui, veją pjauti kiekvieną penktadienį 8.00. Robotas, pabaigęs savo darbą, į įkrovimo stotelę taip pat grįžta savarankiškai. Tad galite atsipūsti ir mėgautis ilgiau trunkančiu laisvalaikiu

Įvertinkite landšaftą ir sklypo plotą

Tikrai ne visi nuosavų namų ar sodybų šeimininkai gali pasigirti lygiu landšaftu be sodinukų ar dekoratyvinių plotų. Daugelis puoselėja sodą, vaiskrūmius, gėlynus. Kai kurie yra specialiai supylę ir veja apželdinę įvairias kalveles. Vejapjovės pasirinkimas lygiam landšaftui ir kalvotam skiriasi. Atkreipkite dėmesį, kad kiekvieno roboto aprašyme yra nurodytas maksimalus įkalnės dydis. Taip pat vienas esminių vejapjovės pasirinkimo kriterijų yra sklypo plotas. Jei sklypo plotas didelis, rinkitės robotus, kurie turi didesnes baterijos talpas. Tokiu būdu robotas galės nupjauti viso sklypo teritoriją vos per kelis trumpus darbo seansus, o nevažinės be perstojo, trukdydamas Jums mėgautis savo veja. Tačiau nepersistenkite besivydami kuo geresnių techninių parametrų, nes jei plotas mažas, o robotas galingas, jūs paprasčiausiai už jį permokėsite ir neišnaudosite visų jo resursų.

Ar kaimynai gali skųstis mano nauju pirkiniu?

Gerus santykius palaikantys kaimynai, visuomet stengiasi pastaruosius išsaugoti. Įsigijus robotą vejapjovę jie taip pat neturėtų susigadinti. Robotas vejapjovė neįsibraus į kaimyno teritoriją, nes šeimininko teritorija žymima specialiu perimetro laidu (dažniausiai užkasamu po žeme). Robotas vejapjovė, privažiavęs prie laido, keičia pjovimo kryptį. Taip pat dažnai nuogąstaujama, kad robotą vejapjovę bus galima naudoti tik kaimynams išvykus dėl keliamo triukšmo. Tačiau šiuolaikiniai robotai vejapjovės veikia gana tyliai ir gali veją pjauti netgi naktį, visiems miegant. Atkreipkite dėmesį į aprašyme nurodytą garso lygį. Jei kaimynai jautrūs triukšmui, rinkitės kuo tylesnį robotą.

Apsauga nuo vagysčių

Ne paslaptis, kad sandėliuojami didesnės vertės daiktai traukia ilgapirščius. Todėl vagystės atveju, daugelis modelių turi tam tikras apsaugas: PIN kodo suvedimą, garsinę signalizaciją arba GPS sekimo sistemą. Nors robotai vejapjovės turi gamintojo įdiegtą apsaugą, mes rekomenduojame juos apdrausti papildomu draudimu. Beje, visi robotai turi apsaugas nuo kritulių, vėjo ir saulės poveikio, todėl gali darbuotis bet kokiomis klimatinėmis sąlygomis.

Robotai-vejapjovės komplektuojami skirtingai

Prieš įsigydami robotą-vejapjovę, atkreipkite dėmesį į komplektaciją. Be pačio roboto Jums tikrai reikės perimetro laido ir kuolelių. Jei sklypo plotas didelis, o roboto komplekte jų nėra, papildomai įrangai kartais reikės atseikėti nemenką sumą pinigų. Todėl, lygindami robotus tarpusavyje, visada vertinkite pilną roboto-vejapjovės komplekto kainą.

Robotai-vejapjovės – išmanūs programuojami įrenginiai

Diskutuojant apie robotus-vejapjoves dažnai pasigirsta prieštaringų diskusijų: ar buitiniai robotai tėra buitiniai prietaisai ar tai visgi pilnai autonominiai robotai? Paprastumo dėlei tiesiog įsivaizduokite, kad tai daugiau išmanieji savaeigiai kompiuteriai, kuriuose diegiamos įvairios inovacijos: navigacinės sistemos, sensoriai, nuotolinio valdymo sistemos… Taigi, jie taip pat turi ir programinę įrangą, kuri gali būti pilnai suinstaliuota ir suprogramuota dar gamykloje arba tik paruošta galutinei instaliacijai konkrečiame sklype.. Pirkdami robotą-vejapjovę, įvertinkite ar jūsų robotas iš gamyklos atkeliauja pilnai ar dalinai suprogramuotas, nes antru atveju, greičiausiai teks pasinaudoti specialistų pagalba, kad tinkamai paruošti robotą darbui.

Geriausias sprendimas – individualus pasirinkimas

Čia apžvelgėme tik pagrindinius roboto-vejapjovės pasirinkimo kriterijus. Tačiau nėra identiškai suformuotų vejų, todėl negalime pasiūlyti universalaus roboto-vejapjovės modelio visiems gyvenimo atvejams. Nuoširdžiai rekomenduojame pasinaudoti nemokamomis konsultacijomis su profesionaliais konsultantais, kurie tiksliai įvertins jūsų poreikius ir parinks optimaliausią variantą kiekvienu konkrečiu atveju. Pirkdami savo robotą iš specialistų, gausite ne tik daug naudingų patarimų, bet ir tolimesnį nuolatinį palaikymą, jei iškiltų bet kokių papildomų klausimų.

Koks robotas vejapjovė geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo sklypą ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai