Dulkių siurblys robotas yra populiariausias robotonis įrenginys pasaulyje. Mes pateiksime kelis  pagrindinius veiksnius, kurie yra ypatingai svarbūs, pasirenkant robotą savo namams:

Priežiūros reikalavimai

Viena priežasčių, kodėl perkame robotus siurblius, yra laiko taupymas. Reikalas tas, kad dulkių siurbliui robotui vis dar reikalinga reguliari priežiūra. Tačiau kuo naujesnis robotas, tuo mažiau priežiūros jis reikalauja. Tačiau net ir naujausiems robotams reikia skirti šiek tiek dėmesio. Kad galėtų darbuotis, juos vis tiek reikia išvalyti, o bėgant laikui reikės pakeisti filtrus, šepečius ar akumuliatorių. Įsidėmėkite, ar atsarginių dalių rinka yra pakankamai išvystyta ir ar vadovaujantis instrukcija roboto dalis galima būtų lengvai pakeisti savarankiškai.

irobot roomba robotas

Valymo laiko planavimo funkcija

Dulkių siurblys robotas privalo būti autonominis prietaisas. Kiekvienas robotas, paspaudus mygtuką „Start“, pradeda valyti namus. Tačiau yra daug patogiau nustatyti savo roboto tvarkaraštį (kasdien, kas savaitę, bet kurią kitą dieną ir pan.), ir robotas visada pradės valymą pats griežtai nustatytu laiku.

roborock s5 max kraunasi

Baterijos talpos reikalavimai

Visi robotai dirba su baterijomis. Kiekvienas Dulkių siurblys robotas jas turi skirtingų talpų. Vidutiniškai vienos baterijos pakrovimu robotas galėtų sutvarkyti apie 60-70m2. Tačiau yra robotų, kurie pajėgūs vienu įkrovimu išvalyti ir 100-110 m2 patalpų, tai ypač aktualu dideliems namas. Naujesni namų robotai taip pat turi galimybę automatiškai „grįžti į pasikrovimo bazę“, kai išsikrauna akumuliatorius ir dar lieka nevalytų patalpų. Tada prietaisas įkrauna bateriją ir tęsia likusio ploto valymą.

Valymo efektyvumas

Tai akivaizdus ir turbūt pats svarbiausias bruožas. Ar dulkių siurblys robotas iš tikrųjų galingai siurbia, ar tik šluoja namus? Aukščiausios kategorijos robotai iRobot (pradedant nuo 800 serijos ir aukščiau), Neato robotics, Samsung Powerbot – tai robotai, turintys didžiausią traukiamąją jėgą ir jų šoniniai šepečiai, sukoncentruoti prie dešiniojo kampo (jei šepetį numato konkretaus modelio konstrukcija) yra skirti tik pakraščių ir kampučių valymui. Kai robotas turi du didelius šoninius šepečius, tai yra signalas, kad roboto traukiamoji jėga yra silpna, nes priekiniai šepečiai atlieka tik purvo šluojimo į centrą funkciją, o pagrindinis šepetys ne traukia, o tik sušluoja pateiktą purvą į šiukšlių talpą. Tačiau šluojamieji robotai gali būti tylesni ir žemesni ir puikiai tiktų į mažas patalpas su kietosiomis grindimis be kilimų. Renkantis robotą siurblį , labai svarbu aiškiai suprasti savo tikslus. Perkant pagalbininką nesivadovaukite tik kaina, bet pagalvokite ir apie savo „sutaupytą“ laiką ne siurbimui.

Šiukšlių konteinerio dydis

Deja, žmonėms vis tiek reikia išvalyti šiukšlių konteinerius. Didelėms, vieno aukšto teritorijoms (150-200 m2) didelė šiukšliu konteinerio talpa yra labai svarbu, iRobot kompanija sukūrė automatines 2,5 l. talpos šiukšlių surinkimo dėžes. Tačiau šių siurblių kainos yra pakankamai aukštos ir turint patalpas iki 100 m2 papildomai į automatinę šiukšlių dėžę investuoti pinigai neatsiperka. Todėl apie 100 m2 namus turintiems žmonėms rekomenduojama rinktis ne mažiau nei 0,6 -0,7 l. talpas. Jei talpa bus mažesnė, dulkių siurblys robotas nesugebės pabaigti jam pavesto darbo dėl greito šiukšlių talpos prisipildymo.

Namo / buto dydis

Taip, dydis yra svarbu! Naujesni namų robotai, turintys žemėlapio braižymo funkciją, puikiai orientuojasi dideliuose namuose. Robotai, neturintys žemėlapio braižymo funkcijos, važiuojantys „ random“ principu (atsitiktine trajektorija) yra skirti nedidelėms (iki 50m2), paprastos konstrukcijos patalpoms. Kaip ir minėjome, akumuliatoriaus talpa irgi yra labai svarbu.

Roboto valdymas per Wifi

„WiFi“ valdymas šiais laikais yra ypač patogus, kurį turi praktiškai visi naujos kartos namų robotai. Galimybė valdyti robotą iš savo išmaniojo telefono programos buvo svajonė, kuri pagaliau išsipildė. Atsirado galimybė valdyti savo robotą iš bet kurio pasaulio taško, gauti visus su robotu susijusius prietaiso programinės įrangos atnaujinimus bei analizuoti roboto darbą.

Kaina

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas. Įvertinus visus anksčiau minėtus parametrus bei savo gyvenimo įpročius, reikėtų pažiūrėti į robotą, kaip į investiciją. Dulkių siurblys robotas privalo būti pilnai savarankiškas, tačiau permokėti už didelę baterijos talpą arba savaime išsivalančią 2,5 l. bazę tikrai neverta, jeigu plotai yra nedideli. Tačiau jeigu Jūsų poreikiai yra didesni, visada verta investuoti į būtinas funkcijas, kurios sutaupytų Jūsų laiką ir sumažintų robotui dėmesio poreikį.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai dulkių siurbliai

Robotai dulkių siurbliai – neprilygstami pagalbininkai, tvarkymąsi paverčiantys maloniausia ir lengviausia buities užduotimi.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *