Tai, kad namų siurbimas yra vienas maloniausių užsiėmimų pasaulyje galėtų kalbėti tik tas, kuriam nereikia prižiūrėti dulkių siurblio. Laimei dulkių siurblys robotas tikrai pajėgus išspręsti siurbimo problemą už Jus. Tačiau robotų siurblių pasirinkimas atrodo toks didelis, kad nesunku pasimesti, o namus prižiūrėti norėtųsi patikėti patikimam ir minimalios priežiūros reikalaujančiam prietaisui. Tokiais užtikrintais galima vadinti iRobot ir Neato Robotics kompanijų robotus! Šioje apžvalgoje pateiksime viską, kuo pasižymi abiejų kompanijų robotų – siurblių modeliai.

Neato ir iRobot Roomba prekės ženklų vystymas

Jau dešimtmetį tarp robotų klientų vyksta arši kovą – kuris iš robotų yra geresnis: Roomba ar Neato. Abi kompanijos yra amerikiečių. O šiai rinkai, atsižvelgiant į jos klientų poreikius ir dideles naudojimo teritorijas, reikėjo galingų, protingų ir patvarių prietaisų. Taip, abiejų kompanijų robotai tikrai pasižymi šiomis charakteristikomis.

Kuo skiriasi Neato ir Roomba namų robotai?

Dizainas

Pirmasis išskirtinumas, kuris krenta į akis be abejo dizainas. iRobot Roomba dulkių siurblys robotas iki 2019 m. buvo tik apvalios formos. Tik naujausia jų S9 serija D forma šiek primena Neato. Neato robotics robotai visada buvo ištikimi savo D formai ir, greičiausiai taip ir liks.

Abi formos turi kiek savo privalumų tiek ir trūkumų. Kadangi apvalios formos siurbliai sugeba apsisukti aplink savo ašį, jiems tikrai nesunku darbuotis siauresnėse teritorijose. Jie mažiau įsipainioja. Tačiau jiems prasčiau sekasi prie kampų. Kampuota roboto forma leidžia prietaisui maksimaliai priartėti prie kampų bei pakraščių, tai pat kai yra besišeriančių gyvūnų, priekyje einantis šepetys paima plaukelius ir siunčia tiesiai į šiukšlių konteinerį, o apvalios formos robotų priekinis ratukas nuo šerių labai apsineša. Tačiau D formos dulkių siurblys robotas labiau mėgsta atviresnius plotus, nes apsisukti jam reikia daugiau vietos.

Galia

Pačioje pradžioje kiek Neato, tiek Roomba siurbiamos galios buvo labai panašios, taip pat galios nebuvo galima reguliuoti. Dabar Neato gali darbuotis Eco ir Turbo režimais, o 980 ir S9 Roomba priklausomai nuo grindų tipo pati reguliuoja siurbiamąją galią. Aptikus kilimą, Roomba  dulkių siurblys robotas įjungia Carpet Boost režimą ir kilimas siurbiamas 2x galingiau, nuvažiavus nuo kilimo ant kieto paviršiaus šie modeliai mažina galingumą iki tinkamo, kad galėtų tobulai išsiurbti kietas grindis.

Kaina

Kiek iRobot tiek Neato Robotics savo linijoje visada turėjo skirtingus poreikius ir biudžetus atitinkančius modelius. Tačiau lyginant jų charakteristikas, iRobot namų robotai visada buvo brangesni, dėl savo variklių, plokščių ir kitų detalių, kurių kokybei jie reikalavo daug dėmesio. Ir galima pasakyti kad šiam momentui tai yra ilgaamžiškiausi robotai – siurbliai pasaulyje. Ir klientai tikrai gali tai patvirtinti.

irobot roomba robotas

Valymo schema

Dar vienas svarbus kriterijus, kuriuo skiriasi Neato ir iRobot prietaisai – yra valymo strategija. Dėka lazerinės technologijos jau pirmas Neato dulkių siurblys robotas sudarydavo aiškų namų žemėlapį ir metodiškai juo vadovaudavosi. Iki 900 serijos iRobot Roomba siurbliai naudodavo adaptyvinę navigaciją, kuri susitvarkydavo plotuose iki 50-60 m2. Kadangi robotas kiekvieną plotą praeidavo keletą kartų, siurbimas užtrukdavo ilgiau. Su 900 serija, pasitelkus kamerą iRobot robotai jau sugeba nustatyti maršrutą pagal tikslų žemėlapį ir sąžiningai juo vadovautis. Tai ženkliai praplėtė iRobot galimybes siurbti didelius plotus.

Virtuali siena

Ne visada dulkių siurblys robotas gali valyti visus namų plotus. Namuose visada atsiranda vietų, kur robotui važiuoti draudžiama. Neato Robotic iki 2019 m savo robotams ribojo tokias vietas magnetinėmis juostomis, kurios buvo tvirtinamos prie grindų. Jos buvo negražios, nepatogios, todėl, atsiradus galimybei žymėti draudžiamas vietas mobiliojoje aplikacijoje ‚No-Go“ linijomis klientai priėmė džiaugsmingai.
iRobot iki i7 ir S9 serijų turėjo patogesnius virtualios sienos prietaisus, kurios reikėdavo pastatyti ir paspausti mygtuką. Tačiau ir nauji iRobot modeliai turi galimybę nustatyti virtualias sienas mobiliojoje aplikacijoje.

irobot roomba roboto aplikacija

Mobiliosios aplikacijos galimybės

Anksčiau dulkių siurblys robotas pradėdavo valymą vos paspaudus mygtuką ant prietaiso korpuso. Besivystant naujausioms mobiliosioms technologijoms, atsirado galimybė komunikuoti su robotais nuotoliniu būdu. To griebėsi visos robotikos kompanijos, ne išimtis iRobot ir Neato Robotics. Šiuolaikiniuose robotuose mobilioji aplikacija leidžia ne tik suprogramuoti roboto grafiką, gauti iš prietaiso žinutes apie valymo eigą, bet ir manipuliuoti žemėlapiu, nustatant valymo zonas bei No-GO ribas.

Išvada

Greičiausiai į klausimą: kuris dulkių siurblys robotas Neato ar Roomba geriausias, vienareikšmiškai neatsakysime ir mes. Nes vieno, universalaus roboto, atitinkančio visiems poreikiams už optimalų biudžetą neradome. Todėl prieš renkant sau pagalbininką, rekomenduojame įvertinti savo poreikius, ir tik tada rinktis modelį. Tačiau esame tikri dėl vieno: ar pasirinkę iRobot ar Neato kompanijos prietaisą, būsite tikri, kad tai bus geriausias penkmečio pirkinys.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai dulkių siurbliai

Robotai dulkių siurbliai – neprilygstami pagalbininkai, tvarkymąsi paverčiantys maloniausia ir lengviausia buities užduotimi.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *