Nuo 1990 metų iRobot kompanija kuria robotinius sprendimus. Savo veiklą pradėjusi nuo  karinių ir kosmoso tyrinėjimams skirtų robotų, galiausiai įsitvirtino namų robotų rinkoje. Per 28 metus iRobot pardavė daugiau kaip 20 mln. namų robotų, kurie palengvina namų ruošos darbus šeimoms iš viso pasaulio. Šiuo metu galime išskirti dvi pagrindines namų robotų linijas: robotus siurblius Roomba ir drėgno valymo robotus Braava.

2018 metais iRobot pristatė iRobot Roomba e5, o 2019 pradžioje ir dvi skirtingas iRobot Roomba i7 modifikacijas. Susipažinkime su jais iš arčiau.

Dulkių siurblys iRobot Roomba e5

Šis naujas modelis savo apvaliu dizainu neišsiskiria iš kitų šeimos narių. Pasižymi 3 lygių valymo sistema, naudoja du vienas kitą papildančius šepečius, turi gerai nešvarumus surenkantį šoninį šepetėlį, kuris puikiai pritaikytas patalpų kraštams bei kampams.

Siurblys robotas iRobot Roomba e5 yra susietas su mobiliąja aplikacija, todėl patogu jį paleisti, sustabdyti ar parvesti į įkrovimo stotelę rankiniu būdu, nors šis dulkių siurblys, išvalęs visą patalpų plotą arba pritrūkęs energijos, į įkrovimo bazę grįžta savarankiškai. Mobilioji aplikacija gali būti valdoma tiek rankomis, tiek balsu. Tie, kas mėgsta nurodinėti balsu, šis modelis turėtų tikrai sužavėti. Be to, mobilioji aplikacija pasitarnauja, nustatant valymo rėžimus. Smagu yra tai, kad siurblys robotas iRobot iRoomba e5 per mobiliąją aplikaciją gali būti valdomas iš bet kurios vietos, kur yra internetas. Vadinasi, savo robotą galite valdyti tiek iš darbo, tiek kelionės metu iš bet kurio pasaulio krašto. Šį, pakankamai galingą, puikiai besiorientuojantį aplinkoje ir su puikiu jutiklių rinkiniu siurblį rekomenduotume butų bei nedidelio ploto namų šeimininkams. Nors jis neturi namų žemėlapio braižymo galimybės, puikiai susiorentuos namuose iki 60 m2.

Siurblys robotas iRobot Roomba i7 ir Roomba i7+

Rinkoje analogų neturintis dulkių siurblys Roomba i7+ turi išskirtinę įkrovimo bazę, kurioje yra integruota dulkių surinkimo talpa. Roomba i7+, išsiurbęs visus namus, grįžta į įkrovimo stotelę ir “išmeta” šiukšles į įkrovimo bazėje esantį vienkartinį maišelį. Jo talpa prilygsta 30 siurbimo sesijų šiukšlių kiekiui. Vadinasi, naudodamiesi mobiliąja aplikacija, galite sudaryti valymo grafiką ir pamiršti siurblį ištisas savaites. Jis savarankiškai siurbs, sugrįš į įkrovimo stotelę, „išsimes“ šiukšles ir bus vėl pasiruošęs kitai valymo sesijai. Tikėkimės, kad šeimininkai tokio roboto neužmirš visai ir prisimins kas kelios savaitės išmesti dulkių ir nešvarumų prisikaupusi maišelį į šiukšlių dėžę. Dėl šios funkcijos siurblys robotas iRobot Roomba i7+ yra kone savarankiškiausias robotas, lyginant kitas šiuo metu rinkoje esančias robotų siurblių alternatyvas.

Be unikalios iRobot Roomba i7+ roboto įkrovimo stotelės, abiejų i7 modelių funkcionalumas nesiskiria. Juos vienija naujos pažangios technologijos navigacijoje ir žemėlapių sudaryme. Šie abu robotai geba nuskaityti aplinką, kad pasirinktų pačius efektyviausius valymo kelius. Taip pat atsirado nauja patalpų „zonavimo“ funkcija. Ji įgalina visą namų plotą suskaidyt į atskiras patalpas ir nustatyti atskirus valymo grafikus. Pavyzdžiui, naudodamiesi šia funkcija, prieškambarį ir virtuvę (kur renkasi daugiausiai purvo ir šiukšlių) galėtumėte valyti kur kas kas dažniau nei kitas patalpas. Jei nuspręstumėte kurios nors patalpos išvis nevalyti, pvz., vaikų kambarį, kai jame žaidžia vaikai, naudodamiesi aplikacija, galėtumėte ją ignoruoti ir nurodytumėte valyti visas patalpas, išskyrus vaikų kambarį. Ši funkcija suteikia daugiau laisvės ir pasirinkimo galimybių, ko negalėdavome padaryti su ankstesniais modeliais.

Be to, verta paminėti, kad tiek dulkių siurblys Roomba i7, tiek Roomba i7+ turi padidintą siurbimo galią. Gamintojas nurodo, kad ji 10 kartų didesnė nei Roomba® 600 Series AeroVac™ modelio. Ypač didelė siurbimo galia įgalina siurblį idealiai susiurbti dulkes ir nuo kietosios, ir nuo kiliminės dangos grindų.

Kuris iRobot Roomba dulkių siurblys geriausiai tiktų mano namas?

Į šį klausimą, be išsamesnės informacijos, sudėtinga atsakyti. Lazyhouse.lt darbuotojai parengė du informacinius gidus: „Koks robotas tinka jums“ ir „Kaip išsirinkti robotą dulkių siurblį?“. Susipažinkite su jais. Jei šios informacijos jums nepakanka, susisiekite su Lazyhouse.lt komanda. Visi konsultantai buitinius robotus naudoja savo namuose, todėl mielai pasidalins savo patirtimi, ir svarbiausia – praktiniais patarimais.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai dulkių siurbliai

Robotai dulkių siurbliai – neprilygstami pagalbininkai, tvarkymąsi paverčiantys maloniausia ir lengviausia buities užduotimi.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *