Vienas dalykas, kurio man nuolat reikia, tai daugiau laiko! Tarp darbo, vaikų, sportinės veiklos ir visų kitų iškylančių kasdienių problemų gali būti sunku surasti laiko ir energijos, atlikti valymo užduotims. Aš visada laukiu patarimų, kurie sutaupytų laiką, valant namus, ir kurie padėtų mūsų namų valymo užduotis padaryti efektyvesnes.

Šiandien dalinuosi visais geriausiais valymo laiko taupymo būdais, įskaitant savo naują valymo įrankį Neato D7 – dulkių siurblys robotas .

Nustatykite valymo rutiną

Tam tikra kasdienio valymo tvarka gali tikrai padėti jums efektyviau planuoti savo laiką. Galite tai padaryti taip paprastai ar išsamiai, kiek norėtumėte – tiesiog įsitikinkite, kad tai realu! Tuo siekiama išsiugdyti keletą įprastų valymo įpročių, kurie atitiktų jūsų tvarkaraštį ir gyvenimo būdą. Skirtos 15–20 minučių valymo kiekvieną rytą ir vakarą tikrai daug, ir jūsų namuose bus nepriekaištinga švara. 

Galima tik viena valymo užduotis

Tai kartais man sunku padaryti, bet žinau, kad, sutelkiant dėmesį į VIENĄ užduotį vienu metu, sutaupoma daug laiko. Įrodyta, kad daugialypės užduotys iš tikrųjų sumažina produktyvumą ir gali priversti atlikti užduotis labiau įtemptai ir prasčiau. Jei susikaupsite tik vienai užduočiai, tikrai galėsite ją atlikti lengvai bei sumažės užduoties atlikimo laikas. Taigi tiesiog pasirinkite užduotį ir atlikite tai!

Dirbkite kambaryje nuosekliai

Valydami kambarį, visada dirbkite iš viršaus į apačią ir iš vienos kambario pusės į kitą, kad neatsirastų dulkių ir purvo jau išvalytose vietose. Manau, kad sistemos turėjimas padeda labiau sutelkti dėmesį. Taigi, jei valysite dulkes, būtinai atlikite tai prieš valydami grindis! 

Nustatykite laikmatį

Jeigu jūsų laikas yra ribotas, nustatykite laikmatį ir dirbkite kuo greičiau. Tai ypač gerai veikia, jei bandote priversti savo vaikus tvarkytis! Tai daro tvarkymasį šiek tiek smagesnį ir tuo pačiu metu galite dalyvauti mini treniruotėje „Kas laimės?“.

Valymo krepšys

Turėdami valymo krepšį su savo mėgstamomis valymo priemonėmis, galėsite lengvai jį neštis į bet kurią savo namų zoną. Nebereikia bėgti pirmyn ir atgal ieškant atsargų! Mano privalomos valymo priemonės yra mikropluošto šluostės, langų ir blizgančių paviršių valymo šluostė, geras universalus valiklis, purškiamas vandens butelis ir dantų šepetėlis, skirtas valyti tuos mažus įtrūkimus. Jei neturite krepšio, prijuostė su kišenėmis taip pat geras sprendimas!

Nusiaukite batus

Nusiauti batus, įėjus į namus, užtrunka mažiau nei minutę, tačiau valant tai gali būti daug laiko taupanti priemonė. Tai ne tik padeda išvengti akivaizdžių dulkių ir nešvarumų, bet ir atstumia bjauresnius dalykus, pvz., bakterijas, grybus ir virusus. Nepamirškite nuvalyti ir savo augintinių letenų.

Krepšys

Jei jums trūksta laiko, turėdami skalbinių krepšį ar šiukšliadėžę, į kurią galite mesti atsitiktinius daiktus, tikrai galite skubiai susitvarkyti. Žinoma, tam tikru momentu vis tiek turėsite padėti daiktus, tačiau krepšelis palengvina viską nešti atgal į tinkamas vietas. 

Valyk, kai eini

Daiktų valymas iš tikrųjų neužima daug laiko, tačiau dienos pabaigoje jis tikrai padidės. Nešvarius indus įdėkite tiesiai į indaplovę, o ne tik padėkite ant stalo. Sudėkite maisto produktus gamindami maistą, o ne palikite juos ant stalo. Įėję pro duris padėkite batus ir pakabinkite paltą. Tegul visa šeima padeda išvalyti virtuvę po vakarienės, kad neliktų netvarkingos virtuvės, kai laikas eiti miegoti. Visi šie maži dalykai yra tik įpročiai, kuriuos galima sukurti šiek tiek tyčia planuojant. Akivaizdu, kad bus atvejų, kai to padaryti neįmanoma, tačiau darykite tai, kai galite, ir galų gale sutaupysite daug laiko ir jūsų namuose bus švara.

Leiskite, kad dulkių siurblys robotas dirbtų už jus

Leiskite man jus supažindinti  su robotu „Neato D7“. Vaikai pavadino jį Gary ir jis yra beveik geriausias dalykas, turint namie augintinį. Šis nedidelis dulkių siurblys robotas suteiks nuostabią švarą, kad ir kur būtumėte. Naudodamiesi programa,  galite užprogramuoti, kad „Neato“ siurbtų, kol esate ne namuose. Taigi net ir judriausiomis dienomis galite turėti bent jau švarias grindis.

Neato D7

Mūsų namų išdėstymas yra gana sudėtingas, tačiau mane nustebino, kad dulkių siurblys robotas pateko į visas siauras ir mažas vietas, į kurias D7 iš tikrųjų galėjo ir nenuvažiuoti. Jis pateko po mūsų virtuvės stalu, pro mažą praėjimą tarp sofos ir žurnalinio staliuko, po baldais, dėl kurių aš iš pradžių jaudinausi, kad užstrigs. Jis atliko nuostabų darbą, surinko viską, nuo purvo ir dulkių iki trupinių ir naminių gyvūnėlių plaukų. Turėdami du berniukus, tris šunis ir katę, mes tikrai turime daug ką valyti! D formos dizainas ir šoniniai šepečiai tikrai padėjo išvalyti palei grindjuostes ir visus tuos kampus. Jūs netgi programoje galite pamatyti, kur tiksliai dulkių siurblys robotas valė.

Lengvas nustatymas

Yra greitas pradžios vadovas, kurį lengva sekti ir užtrunki tik kelias minutes. Iš esmės viskas, ką jums reikia padaryti, tai įkrauti robotą, atsisiųsti programą ir susieti savo įrenginį, kad galėtumėte pradėti. PASTABA: Jei nenorite naudoti programėlės, vis tiek galite paleisti siurblį, tačiau neturėsite keleto papildomų programų. 

Neato programa

Su „Neato“ programa galite nustatyti valymo tvarkaraštį. Iš anksto nustatykite visos savaitės važiavimo laiką, kad net nereikėtų apie tai galvoti. Arba paleiskite „D7“ iš telefono, kad ir kur būtumėte. Programa taip pat primena jums, kada reikalinga „Neato“ priežiūra, leidžia tiksliai pamatyti, kur valė dulkių siurblys robotas, ir praneša, jei „Neato“ iškylo sunkumų.

Nuostabi Lazerio vadovaujama žemėlapių sudarymo technologija

Dulkių siurblys robotas D7 iš tikrųjų sukuria jūsų namų žemėlapį. Kai jūsų aukšto planas bus sudarytas, programoje galite nustatyti No-Go linijas, kad apribotumėte „Neato“ valymo vietas. Taip pat galite sukurti zonas, kad „Neato“ tik išvalytų konkrečias sritis tam tikru laiku. Kadangi „Neato D7“ naudoja lazerį, jis gali veikti net naktį, kai miegate! Jei turite valyti kelis aukštus, D7 gali sukurti iki trijų skirtingų aukštų planus.

dulkių siurblys robotas

Keli patarimai, kad dulkių siurblys robotas kuo geriau išvalytų namus

  • Būkite šalia pirmus 1–2 kartus, kai paleidžiate „Neato“. Tai leidžia jums pamatyti, kaip robotas naršo ir kokias sritis norite apriboti, kad dulkių siurblys robotas nevažiuotų.
  • Po kiekvieno naudojimo ištuštinkite šiukšlių dėžę. „Neato“ iš tikrųjų turi gana didelę šiukšlių dėžę, tačiau reguliariai valydami šiukšliadėžę ir filtrą, gausite geresnį rezultatą. Jei pamiršote ištuštinti šiukšliadėžę, nesijaudinkite. Programa jums primins, kai šiukšliadėžė bus pilna.
  • Sukurkite savo pasirinktą valymo grafiką. Tiesiog nustatykite savo valymo tvarkaraštį programoje ir pamiršite apie tai. Jūsų „Neato“ atliks visą darbą! 
  • Skirkite šiek tiek laiko, kad nustatytumėte savo aukšto planą. Tai suteiks jums, kad jūsų namuose būtų kuo geriausia švara ir sumažins visas kliūtis, su kuriomis gali susidurti „Neato“.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai dulkių siurbliai

Robotai dulkių siurbliai – neprilygstami pagalbininkai, tvarkymąsi paverčiantys maloniausia ir lengviausia buities užduotimi.

Grįžti į sąrašą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *