Kai kuriuos namų ruošos darbus stengiamės atlikti kuo rečiau, o kitiems neturime kito pasirinkimo, kaip tik reguliariai juos atlikti, pavyzdžiui, siurbti ar valyti tualetą. Taigi, dabar, kai vis daugiau robotų dulkių siurblių taip pat siūlo plovimo funkciją, kyla klausimas: ar jie iš tikrųjų daro gerą darbą?

Kas yra plaunantis siurblys  robotas ?

Daugiafunkcinis robotas pasižymi patikimesniu grindų išvalymo efektyvumu. Šis prietaisas ne tik siurbia, bet ir plauna – kas užtikrina efektyvesnį grindų išvalymą bei ilgiau išliekančią švarą. Vieni modeliai grindis valo drėgna šluoste, o kiti išties plauna ir sugeba susidoroti netgi su įsisenėjusiomis arba riebalinės kilmės dėmėmis. 

Kaip veikia plaunantis siurblys robotas?

Plaunantis siurblys robotas veikia panašiai kaip robotas dulkių siurblys, valo iš anksto užprogramuotu būdu. Kadangi jie naudoja tuos pačius jutiklius, kaip ir robotas siurblys, jų navigacijos galimybės priklauso nuo to, ar jie turi galimybę suplanuoti jūsų namų išdėstymą, ar tiesiog važiuoja tol, kol atsitrenkia į sieną ar kliūtį.

Daugiafunkcinis robotas paprastai turi atskirą siurbimo priedą ir vandens rezervuarą, kurį prieš pradedant valyti reikės užpildyti iki tam tikro lygio. Deja, hibridinių robotų šiukšliadėžės yra mažesnės nei siurblių robotų, todėl turėsite ją ištuštinti dažniau nei atskiro roboto siurblio.

Taip pat svarbu pažymėti, kad dauguma hibridinių robotų dirba tik su vandeniu ir suderinamu šluostės ​​priedu – į vandens rezervuarą negalima įpilti jokių dezinfekavimo ar valymo priemonių, nebent tik tam robotui skirtą valymo priemonę. Taip pat turėsite reguliariai plauti bet kokias daugkartines šluostes.

Ar plaunantis siurblys robotas gali atskirti kietas grindis ir kilimus?

Tai priklauso nuo jūsų roboto modelio, tačiau paprastai tariant, išleisdami daugiau pinigų gausite įrenginį, kuris žino, kaip išvengti plovimo ant kilimų ir kilimėlių. Pigesniems modeliams reikės šiek tiek daugiau priežiūros (arba būti visiškai uždarytiems kambaryje), kad nebūtų purškiamas vanduo ant jūsų kilimo.

Pavyzdžiui, išbandėme mažiau kainuojantį „Ecovacs Deebot U2“ ir daugiau kainuojantį „Ecovacs Deebot T8+“. Brangesnis modelis, kaip ir galima tikėtis, sugebėjo nustoti plauti, kai tik priartėjo prie kilimo. Kita vertus, pigesniam įrenginiui reikėjo šiek tiek žmogaus įsikišimo, kad darbas būtų atliktas.

Ar plaunantis siurblys robotas gali pakeisti rankinį šlavimą?

Plaunantis siurblys robotas niekada negalės atlikti tokio gero darbo kaip jūs, tačiau jei namuose turėsite daugiafunkcinį robotą, tai palengvins jūsų gyvenimą ir sutaupys jūsų laiką. Hibridinį robotą geriausia rinktis nedideliems plotams, o turint didelius namus, geriau rinktis robotą siurblį ir drėgno valymo robotą atskirai.

Kur galiu nusipirkti plaunantį siurblį robotą? Ir kiek jis kainuoja?

Visi „Ecovacs“, „Roborock“ ir „Xiaomi“ gamina hibridinius modelius, tačiau „iRobot“ (garsiosios „Roomba“ gamintojas) gamina tik atskirus robotus siurblius ir atskirus drėgno valymo robotus (vadinamus „iRobot Braava“). Pačio naujausio rinkinio kaina būtų apie 2200 Eur.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai dulkių siurbliai

Robotai dulkių siurbliai – neprilygstami pagalbininkai, tvarkymąsi paverčiantys maloniausia ir lengviausia buities užduotimi.

Grįžti į sąrašą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *