Tik nedaugelis gali nuoširdžiai pasakyti, kad jiems patinka plauti grindis. Kai kurie netgi moka žmonėms, kad jie tai padarytų už juos. Jei turite vaikų, greičiausiai įtraukėte grindų plovimą jiems į jų  darbų sąrašą (vienas iš tėvystės privalumų). O kas, jei turėtumėte įrenginį, kuris tai padarytų už jus nesiskųsdamas?

Didėjant robotų siurblių paklausai, buvo tik laiko klausimas, kada į sceną ateis grindų plovimo robotas. Šiuo metu rinkoje yra dešimtys tokių prietaisų. Nors jie dar nepasiekė robotų dulkių siurblių technologinio meistriškumo, tačiau jie nuolat kelia bangas grindų valymo pasaulyje.

Tačiau vis dar išlieka klausimas – ar jie to verti? Ar turėtumėte susilaikyti, kol jie bus tokie pažengę kaip robotas siurblys?

Grindų plovimo roboto privalumai

Paprasta sena šluota ir kibiras yra labai pigūs ir puikiai valo. Grindų plovimo robotas nėra pigus dalykas, bet jis yra vertas tiek pinigų, nes taupo jūsų laiką ir namuose būna švara.

Laikas yra pinigai, tačiau tai taip pat laikas, kurį galite praleisti su šeima, draugais, namų gerinimui ar kitiems dalykams. Šeimos, kuriose dirba du visą darbo dieną dirbantys tėvai, ir vaikai, turintys daug veiklos, gali išnaudoti visą papildomą laiką. Viena ar dvi valandos per savaitę gali neatrodyti daug, bet tai yra 50–100 valandų per metus. Tiek sutaupo laiko namų savininkai, kurie perka robotus, ypač tie, kurie turi didesnius namus.

Kitos grindų plovimo roboto savybės

  1. Planinis valymas. Ne kiekvienas įrenginys gali tai padaryti, tačiau kai kuriuos lengva užprogramuoti, kad išvalytų, kai jūs dirbate ar esate išvykęs. Visada malonu grįžti namo, kai juose yra švara!
  2. Sausas, drėgnas arba šlapias valymas. Daugelis modelių gali atlikti visus tris su keičiamomis valymo šluostėmis ir skirtingais nustatymais. Tiems, kurių grindys jautrios vandens kaupimui (pavyzdžiui, kietmedžio), tai yra didelis privalumas.
  3. Valo sunkiai pasiekiamas vietas. Kada paskutinį kartą valėte po lova ar porcelianine spintele? Geras žemo profilio grindų plovimo robotas gali patekti ten daug lengviau nei jūs.
  4. Dėmių valymas. Kai kuriuose modeliuose yra tokia funkcija. Tiesiog nukreipkite robotą į bet kokią išsiliejusią vietą ar lipnią vietą, kurią reikia išvalyti, ir ten grindų plovimo robotas  sutelks savo pastangas.
  5. Hibridas. Dauguma rinkoje esančių grindų plovimo robotų yra hibridiniai: siurbia ir plauna. Daugiafunkcis gali susidoroti su daugiau grindų tipų, taupydamas laiką ir pinigus.
  6. Tylus. Dauguma robotų siurblių ir plovimo robotų yra tylesni nei įprastas dulkių siurblys. Kai kurie yra garsesni už kitus, bet paprastai nėra garsesni už ventiliatorius.

Taigi, kokie minusai?

Turi būti kažkas negero šiuose robotuose. Hibridinis robotas, dažniausiai nėra geras sprendimas, nes tada neatlieka nei siurbimo gerai, nei plovimo. Ypač turint didelius namus, gyvūnų. Hibridiniai robotai nuėjo ilgą kelią ir toliau tobulėja. Tačiau dažnai jiems trūksta vieno ar kito režimo.

Nesitikėkite didelio našumo drėgno valymo robote. Jis niekada nepakeis šluotos ir kibiro valymo galios, varomos jūsų rankomis ir protingesnėmis smegenimis. Grindų plovimo robotas geriausiai tinka valymui po to, kai gerai išsiurbiate. Tada nustatykite, kad jis veiktų kasdien, kad pratęstumėte laiką tarp valymo rankiniu būdu.

Grindų plovimo robotų minusai

  1. Kaina. Grindų plovimo robotų kaina svyruoja nuo 199 Eur. iki 700 Eur. Dėl to kai kuriems namų savininkams jų kaina yra per didelė. Žemos klasės hibridai yra pigesni nei dauguma dulkių siurblių, tačiau jie nėra arti jų valymo galios ir universalumo.
  2. Dar reikia išsiurbti ir nušluostyti. Esant dideliam išsiliejimui ar labai nešvarioms grindims, pirmiausia turėsite rankiniu būdu išsiurbti ar nušluostyti šluoste, kitaip netvarka bus tiesiog dar didesnė. 
  3. Maži vandens rezervuarai. Kai kuriuose modeliuose yra tikrai nedideli rezervuarai, kuriuos reikės papildyti du ar daugiau kartų dideliuose plotuose. Jei norite valyti nuotoliniu būdu, geriau jį paleisti mažoje patalpoje.
  4. Kartais užstringa ar pasimeta. Priklausomai nuo modelio, grindų plovimo robotas gali įstrigti po baldais arba pasikabinti ant daiktų, tokių kaip laidai. Tie, kurie automatiškai pasikrauna įkrovimo stotyje, kartais gali pasiklysti, kai išsikrauna akumuliatorius.

Ar turėtumėte nusipirkti grindų plovimo robotą?

Pateikėme jums svarbių privalumų ir trūkumų, todėl tikimės, kad dabar galėsite nuspręsti, ar grindų plovimo robotas jums tinka. 

Pagrindiniai dalykai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį ieškant gero grindų plovimo roboto:

  • Baterijos veikimo laikas – didelių patalpų grindų plovimo robotas turi turėti bateriją, kuri tarnauja apie 90 minučių. Ličio jonų baterija yra geriausia.
  • Jutikliai – jie turėtų jausti kliūtis, tokias kaip sienos, kilimai. Išplėstiniai modeliai gali suplanuoti kambarį ir išsaugoti valymo būdus.
  • Sąranka – kuo paprasčiau įkrauti, užprogramuoti ir užpildyti vandens rezervuarus, tuo geriau.
  • Programos – jei jos yra, ar jos yra intuityvios? Kokia nauda?
  • Veikimas-esant realioms situacijoms, jis turėtų nuvalyti įvairius paviršius jų nepažeidžiant ir surinkti daug nešvarumų mikropluošto šluoste.

Koks robotas grindų plovėjas geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai grindų plovėjai

Drėgno valymo robotai – ypač aktualūs mėgstantiems švarą, praktiškiems bei laiką taupantiems asmenims.

Grįžti į sąrašą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *