Robotų žoliapjovių rinka per pastaruosius kelerius metus labai išaugo. Prognozės rodo, kad tobulėjant technologijoms ir mažėjant kainoms, ji ir toliau stipriai augs. Naujovės tęsiasi sparčiu tempu, be to, yra sukurta daug naujų funkcijų, integruotų į kiekvieną naują rinkoje esantį modelį. Prieš priimant sprendimą, koks žoliapjovė robotas geriausiai tinka jums ir jūsų vejai, reikia atsižvelgti į daugybę funkcijų. Skaitykite toliau, kad sužinotumėte apie veiksnius, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti.

Vejos dydis ir baterijos dydis

Perkant robotą žoliapjovę, labai svarbu atsižvelgti į vejos dydį. Vejos yra įvairių formų ir dydžių, todėl apsvarstykite šį faktą, kai nuspręsite dėl roboto vejapjovės.

Daugelyje pradinio lygio modelių yra mažesnės baterijos. Jos skirtos tik mažoms ir vidutinio dydžio vejoms pjauti. Paprastai pradedant modeliais, kurie pjauna iki 400 kvadratinių metrų plotą. Didesni modeliai gali pjauti žymiai didesnę veją, iki 3000 kvadratinių metrų ar daugiau.

Akivaizdu, kad žoliapjovė robotas, kuris gali pjauti didesnę veją, reikalinga didesnės baterija, galingesnis variklis. Taip pat didesni pjovimo peiliai ir sudėtingesnė programinė įranga. Todėl jie paprastai yra daug brangesni nei mažesnio sodo pradinio lygio modeliai.

Kokį šlaitą gali pjauti žoliapjovė robotas?

Roboto žoliapjovės variklio galia daro įtaką vejapjovės greičiui ir plotui, kurį galima pjauti. Norint įveikti didesnius nuolydžius, reikalingas galingesnis variklis. Tiems, kurie turi ypač kalvotą sodą, turėsite atsižvelgti į didžiausią nuolydį ir pasirinkti modelį, kuris sugebės tinkamai pjauti  veją. Prieš perkant, reikėtų apskaičiuoti savo vejos nuolydį, kad įsitikinti, jog pasirinktas modelis sugebės tvarkyti veją. 

Saugumas

Visos robotinės vejapjovės turi daugybę saugos funkcijų. Jos neleidžia žmonėms, naminiams gyvūnėliams ar netikėtiems daiktams susižeisti ar sugadinti, kai žoliapjovė robotas veikia. Visi robotai yra užprogramuoti sustoti, kai atsitrenkia į kliūtį, dažniausiai atsitraukia ir apsisuka.

Žoliapjovė robotas turi pakėlimo ir pakreipimo jutiklius, dėl kurių ašmenys automatiškai sustos, jei jie pakankamai pakeliami ar pakreipiami. Robotų žoliapjovių ašmenys taip pat yra gerai pakišti po vejapjovės korpusu, kad jų negalima būtų pasiekti nepakėlus ar nepalenkus vejapjovės. Tai reiškia, kad jei smalsus augintinis ar mažas vaikas bandys bendrauti su vejapjove, ašmenys nedelsiant sustos. Sužalojimo rizika bus pašalinta.

Įprastos vejapjovės yra sodo prietaisas, sukeliantis daugiausiai sužalojimų. Žoliapjovė robotas, nepaisant to, kad nuo jo pristatymo buvo parduota daugiau nei vienas milijonas vienetų, nesukėlė jokių sužalojimų, dėl kurių reikėjo būti skubios pagalbos skyriuje. Atskirų modelių ir gamintojų saugos ypatybės skiriasi, todėl šioje srityje galite pasidomėti išsamiau. 

Valdikliai

Dauguma robotų žoliapjovių turi valdymo skydelį, leidžiantį reguliuoti tokius kintamuosius, kaip pjovimo dienos ir valandos bei peilių aukštis. Galimi pažangesni modeliai su įmontuotu „Wi-Fi“ ir išmaniosiomis funkcijomis. Leidžiančiomis stebėti ir valdyti robotą iš savo išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio.

Kai kuriuose modeliuose yra oro jutikliai, kad jie išvengtų žolės pjovimo lietingomis ar drėgnomis sąlygomis. Kai kurie modeliai taip pat gali jus informuoti, jei žoliapjovė robotas užstringa. Pradinio lygio modeliai turi mažiau funkcijų, tačiau kompromisas yra patrauklesnė kaina, reikalinga pirkimui.

Saugumo ypatybės

Renkantis įsigyti robotą, svarbu atsižvelgti į turimų modelių saugumo ypatybes. Beveik visi turi PIN kodo užraktus, daugelis taip pat turi signalizacijos funkcijas. Naujesni ir aukščiausios klasės modeliai taip pat turi GPS sekiklį, tai tikrai vertinga nauja technologija. Šios savybės yra ypač svarbios, kai jūsų sodas nėra saugus ir į jį gali lengvai patekti įsibrovėliai. Dauguma gamintojų taip pat gali įtraukti jūsų žoliapjovę į juodąjį sąrašą. Jei ji bus pavogta, todėl vagiui ateityje nebus įmanoma aptarnauti prietaiso.

Kliūtys

Žoliapjovė robotas yra skirtas susidoroti su visų formų ir dydžių vejomis ir net pievomis su daugybe kliūčių, pavyzdžiui, medžiais ar gėlynais. Kuo sudėtingesnis jūsų sodas ir kuo daugiau kliūčių yra pjaunamoje teritorijoje, tuo daugiau laiko ir pastangų reikia tinkamai sumontuoti perimetrinę vielą. Tai užtikrins, kad jūsų žoliapjovė robotas veiktų tinkamai visą pjovimo sezoną, o vejos grožis būtų nepriekaištingas.

Žoliapjovė robotas ir sodo sudėtingumas

Robotinės vejapjovės geriausiai tinka paprastos formos vejai. Kuo sudėtingesnė jūsų veja, tuo sunkiau jūsų žoliapjovė robotas pateks į visas vejos vietas ir užtikrins tolygų pjovimą. Automatinėms vejapjovėms siaurose vejos atkarpose sunkiausia naršyti dėl pjovimo algoritmų, kurie naudojami nustatant vejapjovės judėjimo kryptį. Dėl to dauguma modelių turi kreipiamąjį laidą, kuris palengvina roboto naršymą vejoje ir užtikrina, kad visos sritys bus nupjautos.

Kreipiamasis laidas eina nuo bazinės stoties per vejos vidurį iki tolimiausio pjaunamos vietos taško. Kai žoliapjovė robotas pradės pjauti iš bazinės stoties, jis naudos šį kreipiamąjį laidą. Jis padės rasti tolimiausią sodo pusę ir užtikrins, kad visos sritys būtų nupjautos. Panašiai, kai akumuliatoriaus įkrovos lygis yra žemas ir žoliapjovė robotas turi grįžti į bazinę stotį.

Kreipiančiojo laido montavimas yra tas pats, kaip ir perimetro vielos montavimas. Nors montavimo laikas padidėja, manau, kad tai yra ypatybė, kurios labai svarbu ieškoti, naudojant automatinę vejapjovę.

Apsauga nuo oro sąlygų

Dauguma robotų žoliapjovių yra tinkamos naudoti visomis įprastomis oro sąlygomis. Gamintojai paprastai pataria robotą žoliapjovę atsinešti, esant ekstremalioms oro sąlygoms, tokioms kaip liūtys ir audros. Robotai taip pat neturėtų veikti šaltu oru. Todėl žiemą ar ypač šaltomis sąlygomis patartina vejapjovę atnešti į šiltesnę aplinką, pvz., pašiūrę ar garažą.

Prieš priimdami sprendimą įsigyti automatinę vejapjovę, turėtumėte apsvarstyti daugybę kitų veiksnių. Tikimės, kad šis straipsnis suteiks šiek tiek apmąstymų, kai toliau tyrinėsite, kas tinka jums ir jūsų sodui. Jei turite klausimų apie robotus vejapjoves arba bandote išsirinkti geriausią savo sodui, kreipkitės į Lazy House robotics specialistus.

Koks robotas vejapjovė geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo sklypą ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai vejapjovės

Robotai vejapjovės – lengvai valdomi, saugūs, ekonomiški ir efektyvūs prietaisai sukurs pavydėtino grožio veją Jūsų kieme.

Grįžti į sąrašą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *