Šiais laikais vis daugiau sodininkų vengia benzininių ir laidinių elektrinių sodo įrankių. Akumuliatoriniai sodo įrankiai turi daug privalumų: jie suteikia maksimalią laisvę be benzininio variklio svorio. Nėra blogo kvapo, švara ( nereikia benzino ir tepalų ). Prietaiso garsas yra pakankamai tylus. Akumuliatoriniai sodo įrankiai neturi jokių maitinimo laidų, kurie susipainiotų ar kuriuos netyčia nutrauktų peiliai. Įkrauti akumuliatorių daug paprastesnė užduotis nei pirkti, gabenti, maišyti ir saugiai laikyti degalus. Tradiciškai kompromisas visada buvo mažesnės galios ir veikimo laikas. Tačiau šiandieniniai akumuliatoriniai sodo įrankiai turi ličio jonų baterijas. Jos skirtos ilgesniam naudojimui, todėl sodininkas gali patogiai atlikti sudėtingesnius ir ilgesnius darbus.

Taigi nenuostabu, kad belaidė technologija yra viena iš sparčiausiai augančių lauko įrankių rinkos sričių. Daugelis sodininkų nori pakeisti savo senus įrankius į naujus. Tačiau jei ketinate investuoti į naują akumuliatorinį sodo įrankį, verta skirti šiek tiek laiko apsvarstyti galimybes.

Su baterija arba be jos?

Pirma, verta paminėti, kad dauguma akumuliatorinių įrankių parduodami su akumuliatoriumi ir įkrovikliu arba be jo (ir prieš pirkdami turėtumėte tai išsiaiškinti!). Priežastis yra ta, kad akumuliatorius tiks ne tik turimam įrankiui, bet ir daugybei kitų to paties gamintojo įrankių. Taip sutaupysite savo išlaidas. Nes nebereikės kiekvienam prietaisui pirkti kelių akumuliatorių ir įkroviklių. Todėl verta pagalvoti, kokie akumuliatoriniai sodo įrankiai, turėtų papildyti jūsų kolekciją. 

Galimos platformos

Jei renkatės belaidę platformą, siūlančią jums didžiausią universalumą, greičiausiai svarstysite 18 V diapazoną. Šiuo metu tai yra populiariausia įtampa kasdieniams profesionalams ir vartotojams, skirta belaidžiams įrankiams. Dauguma gamintojų siūlo platų šios kategorijos variantų pasirinkimą. Pavyzdžiui, „Makita“ 18 V seriją sudaro daugiau nei 100 įrankių. Deja, kai kurie sodo prietaisai (pvz., vejapjovės) yra labai alkani ir reikalauja didesnės įtampos, kad jie veiktų efektyviai. 

Priedai

Perkant bet kokį naują akumuliatorinį sodo įrankį verta patikrinti, kokius priedus galima įsigyti iš tiekėjo. Atsargų kaupimas eksploatacinėmis medžiagomis (pvz., kirpimo linija, krūmapjovių peiliukai, gyvatvorių žoliapjovės alyva ir kt.), sutaupys jums rūpesčių ateityje. Užsisakykite daugiau, o jei galite sau tai leisti, verta įsigyti atsarginę bateriją jūsų įrankiams. Turėsite visiškai įkrautą bateriją po ranka, galėsite atlikti ilgesnes užduotis su minimalia prastova. Jei norite, kad veikimo trukmė būtų ilgesnė, ieškokite suderinamų akumuliatorių, kurių akumuliatoriaus valandos yra aukštesnės.

Akumuliatorinės gyvatvorių žirklės (43)

Akumuliatorinės vejapjovės (37)

Akumuliatoriniai lapų pūstuvai (22)

Akumuliatoriniai pjūklai (48)

Akumuliatoriniai trimeriai ir krūmapjovės (44)

Grįžti į sąrašą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *