Akumuliatoriniai sodo įrankiai yra lengvi, tylūs ir juos lengva naudoti. Galite įsimylėti akumuliatoriumi varomus sodo įrankius. 6 akumuliatoriniai sodo įrankiai, kurie palengvina sodininkystę.

Kodėl taip patinka akumuliatoriniai sodo įrankiai?

Lengvesnis. Nors kai kurie akumuliatoriai sodo įrankiai gali turėti nedidelį svorį, dauguma jų vis tiek yra lengvesni nei benzinu varomi įrankiai.

Mažesnis triukšmas. Akumuliatoriniai sodo įrankiai yra ypač tylūs, palyginti su benzininiais įrankiais.

Švara (nereikia benzino ir tepalų).  Nėra benzino reiškia, kad nėra dūmų ir nėra blogo kvapo.

Laisvas judėjimas. Skirtingai nuo elektros įrankių, turinčių laidą, diapazonas nėra ribotas.

Minimali priežiūra Nereikia keisti alyvos, pripildyti kuro ar įsigyti uždegimo žvakių. Tiesiog įkraukite akumuliatorių. Laikykite jį švariai, pagaląskite ašmenis ir sutepkite kelias judančias dalis.

Taupo pinigus. Akumuliatoriniai sodo įrankiai dažnai yra pigesni ir jums nereikia pirkti benzino ar alyvos.

Baterijos parinktys

Yra daugybė įvairių akumuliatorinių sodo įrankių ir kainų diapazonų. Kai kurios baterijos yra integruotos į įrankio korpusą, o jums belieka tiesiog prijungti įkrovimo laidą prie įrenginio. Paprastai jie yra pigesni ir lengvesni, dažniausiai tinka mažiems darbams, nes mažesnės baterijos greičiau išsikrauna.

Akumuliatoriniai sodo įrankiai su įkraunamu akumuliatoriumi kainuoja šiek tiek daugiau nei integruotos baterijos. Jie yra šiek tiek sunkesni, tačiau turi daugiau energijos ir ilgesnį veikimo laiką (iki valandos ar daugiau, priklausomai nuo įrankio). Nors jums gali tekti įsipareigoti tam tikram prekės ženklui. Dažnai skirtinguose įrankiuose bus keičiami akumuliatoriai (taigi, jei išsikraus jūsų įrankis, visada turėsite atsarginių dalių). Būtinai patikrinkite, ar baterijos yra suderinamos, ar yra tinkamo dydžio ir įtampos.

6 akumuliatoriniai sodo įrankiai, kurie palengvins sodo darbus

Pažvelkite į šį sąrašą ir galbūt atrasite naują akumuliatoriumi varomą sodo įrankį, kuriuo šį sezoną galėsite papildyti savo sodo įrankių kolekciją!

Akumuliatorinis lapų pūstuvas

Akumuliatorinis sodo įrankis –  lapų pūstuvas yra lengvesnis ir belaidis. Su šiuo įrankiu galite eiti bet kur, net ant stogo. Yra keletas lapų pūstuvų/dulkių siurblių. Nors dauguma jų nėra pakankamai galingi, kad įsiurbtų ir susmulkintų lapus į mulčią, taip kaip elektros ar benzino modelis. Tačiau naujos ir patobulintos baterijos ateityje turėtų tai pakeisti.

Akumuliatorinis lapų pūstuvas geriausiai tinka: nupūsti lapus, nešvarumus ir šiukšles nuo laiptelių ir kiemų. Netgi galite nupūsti vandenį, kuris susirenka žemose šaligatvio vietose.

Akumuliatorinės žirklės

Patogu valdyti viena ranka, greitai nupjauna negyvus stiebus. Tai, kas anksčiau, naudojant rankų kirpimo įrankius, buvo daug laiko reikalaujantis ir sunkus darbas, atliekant pasikartojančius judesius. Dabar tai yra greitai ir lengvai atliekamas darbas. 

Akumuliatorinis grandininis pjūklas 

Akumuliatorinis sodo įrankis – grandininis pjūklas gali neturėti galios iškirsti 100 metų senumo medžio (tai geriausia patikėti profesionalams). Tačiau tai įrankis, kurį gali naudoti daugelis sodininkų. Ar galėtumėte nupjauti tą negyvą šaką rankiniu pjūklu? Taip, bet jūs galite greitai pavargti. Greitai ir švariai pjaukite akumuliatoriniu grandininiu pjūklu. Jis yra lengvas ir lengvai naudojamas. Tačiau vis tiek yra grandininis pjūklas, todėl elkitės atsargiai ir laikykitės visų saugos rekomendacijų, nurodytų savininko vadove.

Akumuliatorinis grandininis pjūklas tinkamas: pjauti šakoms, krūmų retinimui, smulkių medžių šalinimui.

Akumuliatorinis trimeris

Pjauti su trimeriu, kuris turi laidą visada buvo nepatogu. Tačiau akumuliatoriumi varomas variklis yra lengvesnis, paprastai su gaiduku ir mygtuku, todėl galite lengvai užvesti ir sustabdyti. Tylus, todėl ausyse neskambės, jei ilgai naudosite, nors protinga naudoti ausų apsaugą, kai naudojate elektrinius įrankius.

Akumuliatorinis trimeris geriausiai tinka: pjauti piktžoles, griovius, „nupjauna“ mažus žolės lopinėlius, į kuriuos vejapjovė negali patekti.

Akumuliatorinės gyvatvorių žirklės

Šią priemonę greičiausiai naudosite tik porą kartų per metus, bet ji to verta. Ji pašalina nuobodulį, nupjaunant negyvas dekoratyvines žoles. Tiesiog suriškite jas į ryšulį ir per kelias sekundes nupjaukite jas tvarkingai ir švariai. Galite įsigyti su teleskopiniu stulpu (įdėklu) aukštų gyvatvorių kirpimui. Arba kirpkite po žemai augančiomis visžalėmis šakomis, kad nupjautumėte piktžoles ir mažus medžius, augančius po apačia ir nepasiekiamoje vietoje.

Akumuliatorinais sodo įrankiai – gyvatvorių žirklės geriausiai tinka: karpyti sumedėjusius krūmus, amžinai žaliuojančias gyvatvores, dekoratyvines žoles ir peraugusias piktžoles.

Akumuliatorinė žoliapjovė

Naujos baterijos ir technologijos padarė veikiančią akumuliatoriumi vejapjovę, turinčią didesnę galią, kintantį pjovimo aukštį ir greitį. Stumdomos vejapjovės su įkraunama baterija idealiai tinka daugeliui kiemų ir gali pjauti iki valandos. Yra baterijomis maitinamos žoliapjovės, kurios vienu akumuliatoriaus įkrovimu gali lengvai susitvarkyti su vidutine veja. Jei turite šiek tiek daugiau vejos, įsigykite vejapjovę skirtą dideliems plotams. Ir geriausia dalis? Nebėra blogo kvapo, nes nebereikia benzino.

Akumuliatorinė vejapjovė geriausiai tinka tiems, kurie nori turėti gražiai nupjautą veją.

Akumuliatorinės gyvatvorių žirklės (43)

Akumuliatorinės vejapjovės (37)

Akumuliatoriniai lapų pūstuvai (22)

Akumuliatoriniai pjūklai (48)

Akumuliatoriniai trimeriai ir krūmapjovės (44)

Grįžti į sąrašą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *