Vejapjovės robotai, tai pagalbininkai, kurie nupjauna jums žolę už jus, tačiau jie nėra pigūs. Ar jie verti tokių pinigų, ar vietoj jų turėtumėte įsigyti paprastą vejapjovę?

Vejapjovės robotai veikia panašiai kaip ir robotai dulkių siurbliai, kurie valo netvarkingas grindis be jūsų pagalbos, o žoliapjovės prižiūri jūsų veją. Kai kurie modeliai, galintys nupjauti 5000 kv. m. ploto ar daugiau, yra perspektyvi alternatyva rankinėms, benzininėms vejapjovėms ir tiems, kurie nenori patys vargti. Tai paprastas ir nesudėtingas būdas išlaikyti savo sodą tvarkingą.

Vis dėlto turėsite sumokėti tam tikrą sumą (priklausomai nuo vejos ploto) už tobulą veją ir savo sutaupytą laiką, nes vejapjovės robotai yra brangūs, daugelis jų kainuoja žymiai brangiau nei brangiausios įprastos šienapjovės.

Kaip veikia vejapjovės robotai?

vejapjoves-robotai

Vejapjovės robotai gali būti visiškai autonomiškos. Paprastai nereikia jų įjungti ar nuolat stebėti, ir, žinoma, nereikia stumti. Vejapjovė gali įsijungti jūsų numatytu laiku, nupjauti žolę ir grįžti į savo pasikrovimo bazę, kad įkrautų akumuliatorių ir pasiruoštų kitam pjovimui.

Daugelis robotų dirba kurdami savo vejos žemėlapį, kad įsitikintų, jog jie neišeina už perimetro ribų. Dauguma robotų pjauna atsitiktine tvarka ir gali atrodyti, kad jūsų vejapjovė pasiklydo, tačiau gerosios nesustos, kol nenupjaus kiekvieno jūsų vejos kvadratinio metro.

Daugelis turi jutiklius, todėl susidūrę su kliūtimis sustoja ir pjauna kita kryptimi. Taigi geriausia pašalinti visas dideles kliūtis, tokias kaip vaikų žaislai ir sodo įrankiai. Tačiau keistos formos vejos ar krūmai, medžiai, pasodinti visame jūsų sode, neturėtų būti geros vejapjovės problema, o jų nereikėtų pašalinti. Užuot žoliapjovės robotai rinkę žolę, ją sumulčiuoja, tuo pačiu patręšdami jūsų veją.

Kaip nustatyti robotą vejapjovę?

Robotų vejapjovės nustatymas gali būti pirmas ir paskutinis kartas, kai su juo bendraujate. Didžioji dalis sąrankos atliekama pačiame įrenginyje arba išmaniojo telefono programoje. Prieš paleidžiant vejapjoves ant savo vejos, turite apvesti perimetro laidą, kad vejapjovės robotai galėtų aptikti ribas. Laidas taip pat padeda orientuotis vejapjovėms ir nukreipti jas atgal į įkrovimo stotelę. Laidas yra pritvirtinamas kuoliukais ir yra gana nepastebimas, tačiau profesionalūs instaliuotajai laidą netgi apves po žeme, jei norite, kad jo visiškai nesimatytų.

robotas-vejapjoves-basa

Laidas jungiasi prie įkrovimo stotelės, kuriai reikia elektros, todėl įsitikinkite, kad ją pastatėte taip, kad pasiektumėte elektros lizdą. Kai kurie gamintojai ir pardavėjai jums sumontuos laidą ir įkrovimo stotelę. Kai laidas bus apvestas, galėsite pradėti programuoti vejapjovę. Paprastai tai reikš datos, laiko nustatymą ir tai, kaip dažnai norite, kad robotas pjautų žolę. Yra keletas išmaniųjų vejapjovių, kurios taip pat jungiasi su jūsų išmaniojo telefono programa.

Į ką reikėtų atsižvelgti perkant robotą vejapjovę:

Koks jūsų sodas?

Kiekvieno roboto vejapjovės maksimalus vejos dydis, kurį ji gali nupjauti, paprastai matuojamas kvadratiniais metrais. Nemanykite, kad vejapjovės robotai, įveikiantys mažesnį atstumą arba turintys mažesnį akumuliatoriaus veikimo laiką, gali nupjauti visą jūsų sodą per du kartus. Vejapjovė gali neturėti pakankamai perimetro laido, kad uždengtų didesnį sodą, arba gali nepavykti nukeliauti pakankamai toli nuo savo bazės.

Sodas
Ar jūsų sode yra šlaitų?

Dauguma robotų gali įveikti šiek tiek kalvos, tačiau kai kurios vejapjovės  gali pjauti stačius nuolydžius geriau nei kitos. Jei jūsų sode yra šlaitų, įsitikinkite, kad pasirinkta vejapjovė gali pakilti ir gražiai pjauti. Maksimalų nuolydį, kurį vejapjovės robotai gali nupjauti, rasite prie jų aprašymų.

vejapjovės-robotai-lietus
Ar jums reikia vejapjovės, veikiančios per lietų?

Jei jūsų sode dažnai lyja, tuomet gali būti verta investuoti į vejapjovę, kuri drėgnomis sąlygomis gali pjauti žolę. Kai kurios vejapjovės robotai stengiasi nupjauti šlapią žolę, o kitos, kai pradeda lyti lietus, automatiškai grįžta į savo pasikrovimo stotelę. Kai kurios išmanios žoliapjovės yra pritaikytos orų sekimui, kad pjovimas būtų optimalus geriausiomis sąlygomis. Tokie robotai naudoja orų sekimo sistemą, kad atšauktų įprastą ciklą, jei oras numatytu laiku yra per blogas, kad jis galėtų gerai pjauti.

Ar jums reikia vejapjovės, kuri negali pjauti kelių zonų?

Jei veją skiria takai, gali tekti įsigyti kelių zonų vejapjovę. Tai taip pat naudinga, jei norite, kad vejapjovė pjautų priekinę veją ir galinę veją. Kai kurie vejapjovės robotai prašo nustatyti bazinę zoną, kuri pjaunama automatiškai pagal tvarkaraštį, o sunumeruotos zonos reikalauja rankiniu būdu paleisti vejapjovę ir pasakyti, kurį plotą pjauti. Jei ji negali patekti į vieną iš jūsų vietovių, turėsite ją patys nešiotis ar vairuoti.

Fiksuoti ar pasukami ašmenys?

Abu tipai turėtų būti daugiau nei pajėgūs nupjauti žolę, tačiau jie nėra vienodi, jei liečiasi su kažkuo sunkesniu. Vejapjovės robotai, kurios turi pasukamus peilius gali judėti, jei jos atsitrenkia į bet kokius kietus daiktus, o žoliapjovės, kurios turi fiksuotus peilius ne, tai reiškia, kad jos labiau įstrigs ant bet kokio kietesnio daikto jūsų sode, pavyzdžiui, žaislų.

Koks yra baterijos veikimo laikas?

Paprastai didesnės vejapjovės robotai, kurie gali nupjauti didesnius plotus, turi didžiausias baterijas, tačiau mažesniam sodui skirti robotai turėtų sugebėti nupjauti viską vienu įkrovimu. Jei turite kelių zonų vejapjovę, gali tekti krauti tarp zonų. Kai kurios vejapjovės gali pasikrauti per 45 minutes, o kitos užtrunka apie 16 valandų, todėl gali tekti palaukti daugiau nei pusę dienos, kol ji užbaigs visas jūsų zonas. Tačiau labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad iš vejapjovės retai gaunate tiksliai išmatuojamą akumuliatoriaus tarnavimo laiką, nes kiekvieną kartą, kai ji veikia, naudoja kintamą energijos kiekį. Tai daugiausia priklauso nuo pjaunamo ploto dydžio, kiek pastangų reikia norint nupjauti žolę, ir nuo sąlygų.

Koks robotas vejapjovė geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo sklypą ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Grįžti į sąrašą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *