Anksčiau laikrodį rinkdavomės pagal du kriterijus, mechanizmo tikslumą ir išvaizdą. Pirmasis aspektas būdavo svarbus dėl to, kad žinotume tikslų laiką, o antrasis pabrėždavo asmeninį stilių ar netgi socialinį statusą.

Pastarieji kriterijai, renkantis išmaniųjų laikrodį neišnyko, bet gerokai prasiplėtė. Funkcijų gausa ir gamykliniai parametrai apsunkino išmaniųjų laikrodžių pasirinkimą, todėl Lazyhouse.lt konsultantai pataria, į ką atsižvelgti, kad naujasis pirkinys pateisintų jūsų lūkesčius.

Sinchronizacija

Kaip išmanieji robotai yra integruojami į išmaniųjų namų sistemą, taip išmanieji laikrodžiai yra sinchronizuojami su mobiliaisiais prietaisais – telefonais ar planšetiniais kompiuteriais. Todėl visų pirmiausia, prieš įsigyjant išmanųjį laikrodį, reikėtų atkreipti dėmesį į operacinę sistemą. Ji turi sutapti tam, kad savo išmaniajame laikrodyje galėtumėte atlikti dalį tų pačių funkcijų kaip ir išmaniajame telefone. Visų pirma, priimti arba atmest skambučius bei skaityti sms žinutes. Taip pat gauti socialinių tinklų, kalendoriaus ar kitų programėlių pranešimus. Tai itin aktualu visuomet skubantiems ir užimtiems žmonėms. Išmanusis laikrodis padės sekti darbinius susitikimus, nepraleisti vizito pas gydytoją ar laiku nuvežti vaikus į lankomus būrelius.

Funkcijos

Išmanieji laikrodžiai išpopuliarėjo dėl multifuncionalumo. Pirminės funkcijos išlieka tokios pačios kaip ir mobiliojo telefono: skambučio priėmimas, atmetimas bei sms žinučių skaitymas. Tačiau dauguma išmaniuosius laikrodžius renkasi dėl papildomų funkcijų, tokių kaip žingsniamatis, sudegintų kalorijų sekimas, nuvažiuoto atstumo matavimas, miego režimo sekimas ar muzikos klausymasis. Šios funkcijos varijuoja kiekviename išmaniajame laikrodyje, todėl iš anksto apsispręskite, kurios iš jų yra jūsų prioritetinės.

Gamykliniai parametrai

Yra ne mažiau svarbūs nei funkcijos, kurias turi išmanieji robotai. Atkreipkite dėmesį į pakrovimo būdą, baterijos bei ekrano tipą. Pavyzdžiui laikrodžiai su e-rašalo technologija turi nespalvotą ekraną. Ši technologija tausoja laikrodžio bateriją – jis gali būti kraunamas kas kelias dienas, bet turi ir trūkumų – negalima peržiūrėti spalvotų nuotraukų ar kito spalvoto turinio. Apskritai, nuo gamyklinių parametrų priklauso išmaniojo laikrodžio naudojimo komfortas.

Dizainas ir įvaizdis

Išmanieji laikrodžiai kaip ir kiti išmanieji robotai yra gaminami visame pasaulyje. Visi gamintojai stengiasi pralenkti vienas kitą ne tik funkcijų gausa, bet ir originaliu dizainu. Todėl pasirinkite savo laikrodį pagal aprangos stilių, darbo pobūdį ar laisvalaikio formą. Juk norisi, kad išmanusis laikrodis būtų ne tik gražus aksesuaras, bet ir nepamainomas pagalbininkas.

Atsparumas

Išmanieji robotai, ne išimtis ir išmanieji laikrodžiai – nemėgsta drėgmės. Nors dauguma laikrodžių nėra atsparūs vandeniui, gamintojai pažymi, kad jie atsparūs prakaitui, lietui bei lengviems aptaškymams. Taigi, nevertėtų jaudintis dėl netyčia aptaškyto laikrodžio, bet reikėtų jį nusiimti, prieš einant į dušą.

Rekomenduojama konsultanto pagalba. Lazyhouse.lt komanda nuolat domisi išmaniųjų robotų bei išmaniųjų prietaisų naujovėmis bei pasaulinėmis tendencijomis, todėl prieš įsigyjant bet kokius išmaniuosius gaminius sau, savo vaikams ar artimiesiems, rekomenduojame pasikonsultuoti, nes tai, kas tinka kitiems, gali visiškai neatitikti jūsų asmeninių poreikių.

Grįžti į sąrašą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *