Pasvajoti apie laisvą savaitgalį be varginančio vejos pjovimo – nebe prabanga! Šiuolaikinės technologijos siūlo sprendimą – robotai žoliapjoves. Tačiau išsirinkti tinkamiausią gali būti sudėtinga, ypač kai rinkoje gausu įvairių modelių. Šiame išsamiame palyginime „Lazy House Robotics“ specialistai palygina du iš populiariausių robotų žoliapjovių be perimetro laido – „Segway Navimow i108e“ ir „Ecovacs Goat G1-800“.

NAVIGACIJA IR ŽEMĖLAPIAI: KUR LINK VEDA KELIAS?

Tikslus judėjimas ir efektyvus pjovimas prasideda nuo patikimos navigacijos sistemos. „Ecovacs Goat G1-800“ naudoja „TrueMapping Multi-fusion“ technologiją, kurioje susilieja keli navigacijos šaltiniai: lazerinis LIDAR jutiklis, giroskopas, odometras ir kameros. Ši sistema leidžia robotui realiu laiku sukurti aplinkos žemėlapį ir efektyviai judėti vejoje.

Kita vertus, „Segway Navimow i108e“ taip pat turi įspūdingą navigacijos sistemą, apimančią lazerinį LIDAR jutiklį, giroskopą ir odometrą. Ši sistema leidžia robotui tiksliai orientuotis aplinkoje ir sudaryti virtualų vejos žemėlapį.

Svarbiausias aspektas: Abu robotai žoliapjovės naudoja pažangias navigacijos sistemas, užtikrinančias tikslų judėjimą ir efektyvų pjovimą. Tačiau „Ecovacs Goat G1-800“ „TrueMapping Multi-fusion“ technologija gali turėti nedidelį pranašumą dėl papildomos kameros informacijos, leidžiančios dar tiksliau sukurti aplinkos žemėlapį.

TIKSLUMAS IR SUDĖTINGŲ PLOTŲ PRIEŽIŪRA: AR ROBOTAS GALI ĮVEIKTI IŠŠŪKIUS?

Graži veja dažnai turi ne tik lygių plotų, bet ir šlaitų, siaurų erdvių ar kliūčių. Ar robotas gali susidoroti su tokiais iššūkiais?

Segway Navimow i108e“ pasižymi puikiu manevringumu ir geba įveikti iki 30% šlaitus. Be to, šis robotas turi specialų „virtualios sienos“ režimą, leidžiantį nustatyti zonas, kurių pjauti nereikia.

Ecovacs Goat G1-800“ taip pat pasižymi aukštu manevringumu ir gali įveikti iki 45% šlaitus. Šis robotas turi panašią funkciją, leidžiančią nustatyti neleistinas zonas.

Svarbiausias aspektas: Abu robotai žoliapjovės gerai tvarkosi su sudėtingomis vietovėmis. „Ecovacs Goat G1-800“  gali įveikti kiek statesnius šlaitus, tačiau skirtumas nėra labai didelis.

KLIŪČIŲ APTIKIMO TECHNOLOGIJA: SAUGUS JUDĖJIMAS TARP KLIŪČIŲ

Vejoje gali pasitaikyti įvairių kliūčių – nuo žaislų iki gyvūnų. Kaip šie robotai reaguoja į jas?

„Segway Navimow i108e“ naudoja lazerinį LIDAR jutiklį ir ultragarsinius jutiklius, kad aptiktų kliūtis. Šis robotas gali sustabdyti peilius prieš kliūtį ir ją apvažiuoti.

„Ecovacs Goat G1-800“ taip pat turi pažangią kliūčių aptikimo sistemą, apimančią lazerinį LIDAR jutiklį ir anti-susidūrimo jutiklius. Šis robotas taip pat geba aptikti ir apeiti kliūtis.

Svarbiausias aspektas: Abu robotai žoliapjovės turi patikimas kliūčių aptikimo sistemas, užtikrinančias saugų judėjimą vejoje. Pasirinkimas labiau priklauso nuo asmeninių prioritetų ir galbūt nuo to, su kokiomis kliūtimis susiduriate dažniausiai. Pavyzdžiui, jei turite mažų vaikų, žaidžiančių vejoje ir paliekančius žaislus, galbūt pirmenybę teiktumėte „Segway Navimow i108e“ ultragarsiniams jutikliams, kurie gali aptikti mažesnes kliūtis.

SAUGUMAS VAIKAMS IR GYVŪNAMS: RAMI GALVA, KAI ŽAIDŽIA VAIKAI IR GYVŪNAI

Saugi aplinka vaikams ir gyvūnams yra būtina. Pažiūrėkime, kaip šie robotai užtikrina saugumą:

  • Avarinio mygtukas: Abu robotų žoliapjovės turi avarinio mygtuką, kurį paspaudus peiliai nedelsiant sustoja.
  • PIN kodas: Kai kurie modeliai turi PIN kodo apsaugos funkciją, neleidžiančią neteisėtai naudotis robotu.
  • Papildomi GSM priedai gali nuolat rodyti roboto buvimo vietą

Svarbiausias aspektas: Abu robotai žoliapjovės turi svarbias saugos funkcijas, užtikrinančias saugią aplinką vaikams ir gyvūnams. Rinkdamiesi robotą atkreipkite dėmesį į papildomas funkcijas, pavyzdžiui, PIN kodo apsaugą, jei ji jums svarbi.

PJOVIMO PLOTAS: KIEK VEJOS GALI NUPJAUTI VIENU ĮKROVIMU?

Žinoma, svarbu žinoti, kokį vejos plotą robotas žoliapjovė gali nupjauti vienu įkrovimu.

  • „Segway Navimow i108e“ maksimalus pjovimo plotas yra iki 800 kvadratinių metrų.
  • „Ecovacs Goat G1-800“ maksimali pjovimo zona yra iki 80 kvadratinių metrų.

Svarbiausias aspektas: Čia tarp „Segway Navimow i108e“ ir  „Ecovacs Goat G1-800“ yra lygiosios.

PJOVIMO AUKŠTIS IR DIAPAZONAS: PUIKUS VAIZDAS BET KOKIAM VEJOS ILGIUI

Norite, kad jūsų veja atrodytų nepriekaištingai, nepriklausomai nuo žolės aukščio? Palyginkime šių robotų pjovimo aukščio diapazoną:

  • „Segway Navimow i108e“ pjovimo aukštis reguliuojamas nuo 15 iki 60 mm.
  • „Ecovacs Goat G1-800“ pjovimo aukštis reguliuojamas nuo 20 iki 60 mm.

Svarbiausias aspektas: Abu robotai žoliapjovės turi panašų pjovimo aukščio diapazoną, leidžiantį pjauti įvairaus aukščio žolę.

LIETAUS JUTIKLIS: PJOVIMAS TIK SAUSU ORU

Lietus nekenkia patiems robotams, bet gali sugadinti pjovimo rezultatą. Pažiūrėkime, kaip šie robotai reaguoja į drėgmę:

  • Abu robotų žoliapjovės turi lietaus jutiklį. Pajutus lietaus lašus, robotas grįžta į įkrovimo stotelę.

Svarbiausias aspektas: Abu robotai žoliapjovės turi lietaus jutiklį, tik Segway Navimow i108e turi programinį, o Ecovacs Goat G1-800 turi integruotą į korpusą, kas yra šiek tiek tiksliau, nei pjovimas išskirtinia pagal orų prognozę.

ZONAVIMAS IR KELIŲ ZONŲ VALDYMAS: PJAUKITE TIK TEN, KUR REIKIA

Jei jūsų veja didelė arba turi tam tikrų sričių, kurias reikia pjauti dažniau nei kitas, zonavimo funkcija gali būti labai naudinga.

  • „Segway Navimow i108e“ ir „Ecovacs Goat G1-800“ leidžia nustatyti kelias pjovimo zonas ir pasirinkti, kurias zonas robotas turi pjauti.

Svarbiausias aspektas: Abu robotai žoliapjovės turi zonavimo funkciją, leidžiančią jums kontroliuoti, kurias vejos zonas robotas turi pjauti.

MOBILIOJI PROGRAMĖLĖ: PATOGUS VALDYMAS IŠMANIUOJU TELEFONU

Šiuolaikinės technologijos leidžia robotai žoliapjoves valdyti išmaniuoju telefonu. Pažiūrėkime, ką siūlo šių robotų mobiliosios programėlės:

  • „Segway Navimow“ programėlė: Leidžia stebėti robotą realiu laiku, nustatyti pjovimo grafiką, valdyti zonas ir gauti pranešimus.
  • „Ecovacs Home“ programėlė: Siūlo panašias funkcijas kaip ir „Segway Navimow“ programėlė, įskaitant valdymą realiu laiku, grafikų nustatymą, zonavimą ir pranešimus.

Svarbiausias aspektas: Abu robotai žoliapjovės turi mobiliąsias programėles, leidžiančias patogiai valdyti robotą išmaniuoju telefonu. Programėlių funkcijos yra labai panašios.

TRIUKŠMO LYGIS: RAMI PJOVIMO PATIRTIS

Triukšmingas robotas gali trukdyti poilsiui. Palyginkime šių robotų skleidžiamo triukšmo lygį:

  • „Segway Navimow i108e“ triukšmo lygis yra apie 65 dB.
  • „Ecovacs Goat G1-800“ triukšmo lygis siekia apie 60 dB.

Svarbiausias aspektas: „Ecovacs Goat G1-800“ yra šiek tiek tylesnis nei „Segway Navimow i108e“. Tačiau skirtumas yra nedidelis (5 dB), ir abu robotai dirba pakankamai tyliai.

PRIEŽIŪRA: PAPRASTA PRIEŽIŪRA ILGAAMŽIŠKUMUI UŽTIKRINTI

Reguliari priežiūra yra būtina norint, kad robotas žoliapjovė tarnautų ilgus metus. Pažiūrėkime, kokios priežiūros reikalauja šie robotai:

  • Peiliukų keitimas: Reguliariai reikia keisti peilius, kad jie visada būtų aštrūs ir efektyviai pjautų žolę.
  • Įkrovimo stotelės valymas: Kartkartėmis reikia išvalyti įkrovimo stotelę, kad ji tinkamai veiktų.
  • Ratų valymas: Svarbu reguliariai valyti ratus, kad jie neslystų ir robotas galėtų efektyviai judėti vejoje.

Svarbiausias aspektas: Abu robotai žoliapjovės reikalauja panašios priežiūros. Priežiūros procedūros yra paprastos ir jas galima atlikti namuose.

GARANTIJA IR TECHNINĖ PAGALBA: RAMYBĖ JŪSŲ INVESTICIJAI

Garantija ir techninė pagalba svarbios, jei robotui žoliapjovei reikės remonto.

  • „Segway Navimow i108e“ ir „Ecovacs Goat G1-800“ turi prailgintas 3 m. garantijas. (Garantijos laikotarpis gali skirtis priklausomai nuo pardavėjo, rekomenduojame pasitikslinti perkant).
  • Abu gamintojai siūlo techninę pagalba tiek garantiniu, tiek pogarantiniu laikotarpiu.

IŠVADA: "SEGWAY NAVIMOW I108E" VS. "ECOVACS GOAT G1-800" - KURIS ROBOTAS ŽOLIAPJOVĖ JUMS TINKA?

Šiame išsamiame palyginime apžvelgėme pagrindinius „Segway Navimow i108e“ ir „Ecovacs Goat G1-800“ robotų žoliapjovių aspektus. Kuris iš jų jums labiau tinka, priklauso nuo jūsų poreikių ir prioritetų.

Abu „Segway Navimow i108e“ ir „Ecovacs Goat G1-800“ yra puikūs pasirinkimai ieškantiems patikimo ir modernaus roboto žoliapjovės. Šie robotai turi pažangias navigacijos sistemas, efektyviai pjauna žolę, yra saugūs ir juos patogu valdyti. Galutinį sprendimą priimkite įvertinę savo poreikius ir prioritetus.

Nepamirškite apsilankyti mūsų internetinėje parduotuvėje „Lazy House Robotics“! Čia rasite platų robotų žoliapjovių pasirinkimą ir išsamias konsultacijas iš mūsų specialistų. Padėsime išsirinkti tinkamiausią robotą jūsų vejai!

 

 

Kokį bevielį vejos robotą pasirinkti?

Bevieliai vejos robotai – lengvai valdomi, saugūs, ekonomiški ir efektyvūs prietaisai sukurs pavydėtino grožio veją Jūsų kieme.

Informacija apie gamintojus

Gamintojo pristatymas, prekių asortimentas, robotų palyginimas

ambro-off
ambrogio2

LazyHouse.lt – yra oficialus legendinio Ambrogio prekės ženklo vejapjovių partneris Lietuvoje. Įsigiję Ambrogio produkciją, būsite užtikrinti, kad jūsų vejoje dirba originalus robotas, pasižymintis identiškomis specifikacijomis kaip ir visame pasaulyje parduodami šios kompanijos robotai. LazyHouse.lt komanda įsipareigoja suteikti Ambrogijo techninį aptarnavimą bei išsamias ir, svarbiausia, praktiškas konsultacijas, susijusias su parduodamais robotais. Esame patikimi atstovai, specializuojantys buitinėje robotikoje, todėl puikiai išmanome robotų specifiką bei galime padėti pasirinkti geriausius robotus, atitinkančius individualius jūsų poreikius.

worx-logo parts
worx-landroid-promo

LazyHouse.lt didžiuojasi, būdamas oficialiu Worx atstovu Lietuvoje. Prekiaujame tik originaliais Worx robotais vejapjovėmis bei jų priedais. Todėl galite būti tikri dėl gaminių kokybės bei ilgo jų tarnavimo laiko. LazyHouse.lt komanda teikia visapusišką techninį palaikymą bei išsamias ir, svarbiausia, praktiškas individualias konsultacijas. Worx vejapjovės puikiai susitvarko tiek su mažais vejų plotais, tiek su dideliais ir sudėtingai išformuotais sodais. Specializuojamės robotinėje technikoje, todėl puikiai ją išmanome. Savo klientams rekomenduojame tik tuos gaminius, kuriuos esame išbandę patys ir kurie geriausiai atitinka individualius poreikius.

cub-cadet
cub-cadet-xr-3

Pajauskite galią ir našumą su naujaisiais XR ENDURO SERIJOS robotais. Cub Cadet pristato naujos kartos kompaktiškus maitinimo blokus, kurie pakelia kartelę visiom automatinėms vejapjovėms. Kokį XR serijos robotą vejapjovę jus bepasirinktumėt, galutinis rezultatas visada bus toks pat puikus: tobula veja per trumpiausią laiką.

greenworks-about

Nesvarbu, koks jūsų sodo dydis, forma ar reljefas, „Greenworks“ vejos robotai pasirūpins, kad jūsų veja atrodytų nepriekaištingai. Lengvai valdomi, kruopštūs ir galingi, šie sodo pagalbininkai įveiks bet kokius iššūkius. Dėka pažangiausių technologijų jie veikia itin tyliai. Taip tyliai, kad net nepastebėsite, kaip robotas darbuojasi jūsų kieme.

Optimow vejos robotai - „Greenworks“ pasididžiavimas. Tai sodo priežiūros įrankių ateitis. Įsigykite vejos robotą, o kol jis darbuosis už jus, skirkite savo laiką poilsiui ir savo sodo puoselėjimo vizijai.

g-force-logo
gforce_vejapjove_2

G-Force technika yra sukurta kasdieniam naudojimui arba profesionaliam darbui. Įrankiai lengvai susidoroja su sunkiausias kiemo darbais.
Septynerių metų patirtis ir pastovus produkto tobulinimas prekiniam ženklui G-Force pelnė naudotojų puikius atsiliepimus ir reputacija tarp europos platintojų.

Popuiariausios prekės kategorijoje

Skaitykite daugiau publikacijų pagal temą: robotai vejapjovės

Grįžti į sąrašą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *