Užbėgant įvykiams už akių ir tiems, kas nemėgsta daug sklaidyti, galime iškarto pasakyti, kad tai vienas labiausiai mums patinkančių siurblių. Nepaisant kai kurių jo prieštaringų vertinimų, mes sutinkame su Jonathan Chan ekspertu iš Reviewed.com, kad jei nusprendėte pirkti robotą siurblį, tai šis Samsung gaminys yra tiesiog puikus kandidatas.

Pristatytas 2015-ais Samsung Powerbot VR20H9050UW turi daugiau funkcijų nei bet kuris kitas šiuo metu rinkoje parduodamas robotas dulkių siurblys. Žinoma, dėl tokių pažangių funkcijų kaip lazerinės rodyklės pagalba valdomas dėmių valymas ir itin tikslaus kambarių žemėlapio sudarymo naudojant kamerą, Powerbot iškarto pristato save daug išmanesniu už savo konkurentus. Ir šitas pirminis įspūdis nepaliko mūsų visą naudojimosi laikotarpį. Be to VR20H9050UW nenusileidžia ir praktiškumu: aukšti ratukai ir galingas variklis reiškia, kad jis gali užvažiuoti ant daugelio kilimų, o dėl vienos pažangiausių navigacijos sistemų rinkoje valydamas nesitrankys į objektus, esančius patalpoje.

Nepriklausomas ekspertas Johnatan Chan davė trumpą, bet labai aiškią šio roboto siurblio charakteristiką: „Galiu pasakyti, kad praktiškai jei šis siurblys gali tilpti po jūsų baldais, vadinasi, jis greičiausiai tilps ir į jūsų biudžetą. Visos išmaniosios funkcijos telpa viename aukštame siurblyje, kuriam sunkiau sekėsi palįsti po kai kuriais objektais mūsų bandymo trasoje. Tačiau jei norite automatizuoto valymo padėjėjo, kuris įvykdo daugiau nei konkurentai, Samsung Powerbot VR20H9050UW yra geriausia, ką galite gauti“. Sunku su tuo nesutikti.

Samsung Powerbot VR20H9050UW dizainas ir priedai

Tradicinis siurblys, tik sumažintas ir automatizuotas.

 Samsung Powerbot VR20H9050UW atrodo kitaip nei bet kuris kitas rinkoje parduodamas robotas dulkių siurblys. Jis labiau panašus į vieną iš tradicinių Samsung vertikalių siurblių. Matosi, kur yra variklis, o apačioje yra tokie patys „V-sync“ ratukai, kokius turi ir įprasti vertikalūs siurbliai, pavyzdžiui, Samsung VU7000. Samsung taip pat pagamino VR20H9050UW su šepetėlio galvute – panašia į tokią, kokia sumontuota tradiciniuose siurbliuose.

Ir visa tai nėra tiesiog atsitiktinumas arba dizainerių fantazijos stoka. Samsung Powerbot VR20H9050UW yra pirmas tiek rinkoje, tiek robotų dulkių siurblių istorijoje, produktas, kuris naudoja identišką, Samsung užpatentuota „CycloneForce“, siurbimo technologiją kaip ir jo pirmtakai – įprasti dulkių siurbliai. Ši naujovė pirmą kartą panaudotą robote dėl savo unikalios skaitmeninio inverterio (pav.1) technologijos sugeba sukurti iki 60 kartų intensyvesnį siurbimą, o stipri centrifuginė galia surenka purvą ir smulkius objektus į išorinę kamerą. Tai padeda sumažinti filtro užsikimšimą, neprarandant siurblio galingumo.

Pav. 1. Schematiškai pavaizduota kaip CycloneForce technologija inverterio pagalba renka dulkes aplink robotą siurblį.

Kelios Samsung Powerbot neįprasto dizaino nuotraukos:

Ir oficialus Powerbot pristatymo vaizdo klipas:

Ką rasite dėžėje išpakavus siurblį?

Žinoma, šiame robote dulkių siurblyje yra gerokai daugiau visko nei tik pats korpusas. Dėžėje rasite krovimo stotelę, šukas šepečio švarai palaikyti ir nuotolinio valdymo pultelį (su baterijomis). Čia taip pat yra virtuali apsauga, naudojama užblokuoti kambarį ar tam tikrą plotą. Jos veikimo diapazonas yra apie 2,5 m, taigi ji apima daugiau nei iRobot Roomba virtuali sienelė.

Visa tai išpakavus dar reikia atlikti paskutinę užduotį, kol galėsite geriausiai pasimėgauti savo Powerbot teikiamais privalumais. Matote, net geriausias robotas dulkių siurblys per vieną kartą negali susiurbti tiek daug dulkių kiek jo įprasto dydžio pusbroliai, tačiau jis gali kur kas daugiau – atlikti kasdienio valymo darbus, kas galiausiai duos ženkliai geresnį efektą, nei įprastas daug kam pabodęs siurbimas porą kartų per savaitę.

Nuotolinio valdymo pulteliu galite nustatyti, kad VR20H9050UW pradėtų veikti kasdien tuo pačiu metu arba kiekvieną dieną skirtingu laiku. Samsung Powerbot VR20H9050UW ir čia lenkia daugumą konkurentų. Kitiems robotams dulkių siurbliams dažniausiai galima nustatyti tik tam tikrą numatytąjį valymo režimą, o šiame robote dulkių siurblyje galima nustatyti maksimalios švaros režimą „Max Clean“ ir robotas veiks tol, kol išseks jo akumuliatorius.

Galiausiai reikia paminėti ir atliekų dėžę, kuri yra daug talpesnė nei daugumos kitų rinkoje esančių siurblių – net 0,6 litro. Ir nors ištuštinti atliekų dėžę yra vienintelis veiksmas, kurį turite atlikti su bet kokiu robotu dulkių siurbliu, ši talpa gali jums praversti didesnio ploto patalpose ar biuruose. Nes kuo mažiau robotas reikalauja dėmesio, tuo geriau. Tiesa?

Samsung Powerbot VR9050 valymas ir navigacija

Kas tikslesnis?

Viena iš trijų pagrindinių robotų savybių, kurias nuolat stengiasi patobulinti visi gamintojai – pagerinti robotų navigacija patalpose, teisingai atvaizduoti kambarį ir išvengti kliūčių. Powerbot VR9050 naudoja sistemą, kurią Samsung pavadino „Visionary Mapping Plus“. Ji pagrįsta aukštyn nukreiptos kameros gaunamu vaizdu: patalpos skenuojamos ir atsimenamos pagal lubų konfigūraciją, vėliau tik papildant roboto atmintį kitais kambario objektais – baldais, kilimais ir pan. Ši sistema primena tą, kurią Miele naudoja savo Scout RX-1 modelyje.

Siurbdami nešvarumus taip pat galite naudoti distancinį pultą su integruota lazerine rodykle, kuri nukreips jūsų VR9050 visur, kur jam nurodysite važiuoti. Kol laikysite lazerio spindulį siurblio priekyje, tol jis seks spindulio kryptimi.

Samsung Powerbot VR9050 savybė – jis yra 13,5 cm aukščio ir turi masyvius ratukus. Tai reiškia, kad jis akivaizdžiai sukurtas užvažiuoti ant objektų, o ne palįsti po jais. Tai paaiškėjo, kai Samsung atliko bandymo testą, kurį sudaro keturių tipų kliūtys: kilimai, pakopos ir slenksčiai, stalų kojos ir galutinis bandymas, kuriame buvo atkartoti sofų ir lovų rėmai.

Kaip jam sekėsi galite pamatyti šiame vaizdo įraše:

Kliūtys – jokia problema!

Pirmiausia – geros naujienos: kliūtys Powerbot VR20H9050UW nebuvo jokia problema. Naudojome trijų tipų kiliminę dangą, norėdami patikrinti, ar robotas dulkių siurblys gali pervažiuoti nuo kietos medinės grindų dangos ant kiliminės dangos ir vėl atgal ant medinių neužkliuvęs. Durų kilimėliai ir įprasti kilimai VR20H9050UW nesukėlė jokių problemų. Vis dėlto, per storą kilimą pervažiuoti nepavyko – apie 3 cm aukščio didelis juodas kilimas galėjo būti suprastas siurblio kaip vienalytis objektas (pvz. baldas), klipe matosi kaip Powerbot tiesiog nuvažiavo tolyn, net nemėgindamas jo išsiurbti, nors ant kitų kilimų buvo užlipęs be dvejonių. Tiesą sakant, tik mūsų išbandytieji Miele ir Neato pabandė įveikti šią užduotį. Ar tai didelis trūkumas, ar ne, priklauso nuo jūsų namų interjero.

Taip pat išbandėme, ar siurblys gali įveikti slenkstį ir nelygias grindis. Paaiškėjo, kad VR20H9050UW be problemų pervažiavo žemą ~1,5 cm slenkstį Kaip robotui tai yra neblogai. Vis dėlto, jam nepavyko įveikti aukštesnių nei 3,5 cm paviršių, tačiau teisybės dėlei reikia pasakyti, kad tai yra iššūkis bet kokiam robotui.

Be to, Samsung siurblys išvengė siaurų ir bet kokių kitų vietų, kur netilpo visas jo 30 cm pločio korpusas. Galbūt manote, kad tai gerai, bet robotas dulkių siurblys geriausiai veikia tada, kai yra naudojamas sunkiai pasiekiamoms vietoms išvalyti. Kad tai atliktų, kartais automatinis siurblys turi pamėginti įkišti šepetėlius į siaurą vietą. Todėl patalpose esant daug siaurų pravažiavimų, žemų baldų ir sunkai pasiekiamų kampų geriau atkreipkit dėmesį į Samsung Corner Clean modelį, kuris, nors ir pasirodė jau prieš porą metų, bet iki šiol yra nepralenkiamas kampų ir sunkai pasiekiamų vietų valytojas. Be to jis yra tiek tyliausias, tiek žemiausiais robotas dulkių siurblys rinkoje.

Atkreipkite dėmesį į baldų aukštį

Kadangi norėsite, kad robotas išsiurbtų ir po baldais, kur žmonėms sudėtinga pasiekti, įvertinkite, kad Samsung Powerbot VR20H9050UW visgi yra 13,5 cm aukščio, todėl negalės palįsti po visais baldais, kurie nuo grindų yra iškilę mažiau nei 14 cm.

Tačiau, nepaisant to, kad negali palįsti po visais baldais, Powerbot mus labiausiai sužavėjo dėl surinktų nešvarumų kiekio. Ji susiurbė visus nešvarumus, kuriuos tik galėjo pasiekti, o baigus darbą paaiškėjo, kad VR20H9050UW surinko net 10 gramų nešvarumų, kas prilygsta geriausiems robotų siurblių pasiektiems rezultatams. Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali neatrodyti labai daug, bet ši savybė atsiskleidžia robotą naudojant pastoviai: jeigu nustatysite, kad jis siurbtų kartą per dieną, t. y. vidutinės apimties veikimą, šis Samsung siurblys surinks apie 70 gramų per savaitę, tai yra toks pats rezultatas, kaip įprasto dulkių siurblio, tačiau šiuo atveju jums neteks dėl to pajudinti nei piršto. Praktika rodo, kad jokių pastangų nereikalaujantis ir pastoviai naudojamas robotas dulkių siurblys ilgainiui ženkliai pralenkia įprastinius dulkių siurblius valymo kokybe ir galu gale visiškai juos pakeičia.

Gyvūnų plaukų siurbimo bandyme VR20H9050UW nepasirodė taip gerai, kaip kiti konkurentai, nes nesusiurbė maždaug 25 procentų jam paliktų plaukų. Šį rezultatą galima prilyginti senesniems Neato modeliams, Roomba 880 Jei laikote gyvūnų, atkreipkite dėmesį į naujesnį Neato Botvac D85 robotą, dulkių siurblį, jau turintį specialius šepečius, kurie puikiai susitvarko su gyvūnų plaukais.

Palyginkite gaminius

Prieš įsigydami Samsung Powerbot VR20H9050UW taip pat siūlome peržiūrėti šiuos robotus dulkių siurblius.

Neato Botvac D85

Turi puikią navigaciją, programuojamą darbų grafiką, kombo-šepečius, kampams pritaikytą formą. Tikras pagalbininkas, kovojant su gyvūnų plaukais.

Pagrindiniai skirtumai su Samsung Powerbot: Neato D85 yra žemesnis, todėl palis po daugiau baldų, tačiau jis vis dar naudoja nikelio (NiMh) bateriją, todėl turėsite numatyti papildomą biudžetą baterijos keitimui, maždaug kartą į metus.

iRobot Roomba 775 Pet

Turi patobulintą iRoomba patentuotą AeroForce valymo sistemą, puikiai susitvarko su atviro ploto patalpomis ir gyvūnų plaukais.

Pagrindiniai skirtumai su Samsung Powerbot: iRobot Roomba 775 Pet neturi tokios ištobulintos navigacijos, kaip Samsung ir Neato, todėl sunkiau susitvarko su patalpomis, kurios turi 3 ir daugiau kambarių arba turi daug baldų.

Samsung Corner Clean

Kaip jau įprasta Samsung gaminiams Corner Clean puikiai orientuojasi patalpose tikrai išmanios navigacijos dėka. Nepralenkiamas robotas dulkių siurblys, kai reikia išvalyti sunkiai pasiekiamas vietas, kampus, dulkes palei sieną arba po žemais baldais.

Pagrindiniai skirtumai su Samsung Powerbot: Samsung Corner Clean neturi tokio galingo siurbimo, todėl per vieną kartą surenka mažiau nešvarumų, tačiau jis tai su kaupu kompensuoja palysdamas po beveik visais jūsų turimais baldais ir pasiekdamas tokius kampus, kurių nepasiekiat net su specialiais antgaliais ant įprastinių dulkių siurblių. Pastovus naudojimas ilgainiui duos tokius pačius nepriekaištingus rezultatus.

Išvados ir galutinis verdiktas

Investicija į technologijas

Robotas dulkių siurblys Samsung Powerbot VR20H9050UW yra puiki tobulėjančių technologijų demonstravimo priemonė.

Jei ankstesni robotiniai gaminiai kartais dar priversdavo mus svarstyti, kad joks robotas dulkių siurblys neprilygs žmogui. Bet VR9000 ne tik džiugina unikaliomis funkcijomis, dėl kurių jį tampa daug lengviau naudoti, bet ir gaunami rezultatai lenkia mūsų lūkesčius.

Nors jame įdiegta tikrai daug pačių naujausių technologinių pasiekimų, Powerbot nekyla jokių problemų metodiškai judėti po kambarį ir atlikti savo pagrindinę funkciją – siurbti dulkes, su sąlyga, kad jos ne po sofa ir tai ne gyvūnų plaukai.

Taigi, jei jums tereikia roboto siurblio, kuris tiesiog palaikytų grindų švarą jūsų namuose, yra ir pigesnių modelių, kurių testų rezultatai kiek nusileidžia šiam Samsung modeliui. O jei rūpinatės tik tuo, kaip išsiurbti gyvūnų plaukus, Samsung dar lenkia jo konkurentai.

Bet jeigu trokštate vieno pažangiausių roboto dulkių siurblio rinkoje ir nenorite, kad jis vis atsitrenktų į baldus, verta rinktis būtent Samsung Powerbot VR20H9050UW. Šis modelis pelnytai patenka į mūsų „Labiausiai rekomenduojamų“ modelių sąrašą.

Medžiagoje panaudota informacija iš Jonathan Chan apžvalgos portale revieved.com.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *