Plaunantis siurblys robotas keičia įprastų siurblių rinką ir užkariauja laiką taupančių šeimininkų namus. Tai vienas geidžiamiausių buitinių robotų, kuris puikiai susidoroja tiek su dulkėmis, tiek su grindų nešvarumais. Plaunantis siurblys per pastaruosius 5-erius metus tapo modernesnis, išmanesnis ir žymiai efektyvesnis nei jo pirmtakai.

iRobot Scooba 450 – be mikropluošto šluostės

iRobot pionierius – Scooba 450 modelis. Tai buvo pirmas efektyvus plaunantis siurblys robotas, tačiau jis turėjo keletą trūkumų. Scooba 450 komplektacijoje nebuvo mikropluošto šluostės – robotas tiesiog purkšdavo ir surinkdavo vandenį. Iš pirmo žvilgsnio, tai gali pasirodyti patogu, tačiau šis prietaisas turėjo dvi vandens talpas – vieną švariam, kitą purvinam vandeniui surinkti. Klientai skųsdavosi, kad mieliau keistų šluostes, nei vandenį abiejuose vandens rezervuaruose ir plautų šepetį bei valytų nuolat užsikemšančius purkštuvus. Scooba 450 plaunantis siurblys robotas neturėjo navigacijos, todėl didesnėse teritorijose „nepataikydavo surinkti“ ant grindų telkšančių balučių, kurias pats pripurkšdavo. Taip pat šis siurblys kartais praleisdavo nemažus valomus plotus… Taigi, iRobot išgirdo klientų atsiliepimus ir suprato, kad tokiam robotui yra paklausa, tačiau jį dar reikia patobulinti.

iRobot Braava – istorija ir dabartis

Plaunantis siurblys robotas irobot Braava 390t

Ieškodama dar labiau pasiteisinančių sprendimų, iRobot iš Evolution Robotics nupirko Mint roboto technologiją ir pavadino naująjį savo prietaisą iRobot Braava. Tai ypatingai tylus plaunantis siurblys robotas, kuris orientuojasi, „klausydamasis“ specialaus navigacinio kubo. Šis robotas yra skirtas nedidelėms patalpoms – įveikia apie 30 m² plotą, juda eglutės principu (efektyvesnis būdas) arba tiesiomis linijomis. Vis tik, jeigu grindys labai nešvarios, Braava 390T nerekomenduojame, nes įveikti dėmių, o ypač ant plytelių, jis dar nesugeba. Šio roboto savininkai įprastai jį renkasi mažoms patalpoms medžio/laminato grindims valyti. Ankstesnis Braava 320 modelis buvo be vandens talpos, todėl reikėdavo „žaisti“: robotų savininkai tvirtindavo šlapią šluostę prie roboto, o paskui bėgdavo ją vėl drėkinti. Braava 390T, parduodamas ir šiandien,  tačiau dabar jame jau integruotas vandens rezervuaras, kuris nuolat drėkina šluostę, todėl robotas savo darbą atlieka visiškai savarankiškai – be jokios šeimininko pagalbos.

Ar pasiteisino robotai hibridai?

Žinoma, buitinių robotų entuziastai pageidavo dar pažangesnių technologijų. Jiems ypač aktualu buvo įsigyti robotą, kuris ir siurbtų, ir plautų. Į šiuos pageidavimus aktyviai sureagavo kinų įmonės, kurios prie savo jau esančių siurblių modelių pritvirtino šluostes. Kai kurie robotai-hibridai turėjo vandens rezervuarus. Buvo paleista tokius prietaisus reklamuojanti marketingo kampanija, tačiau plaunantis siurblys robotas -hibridas iš esmės nepasiteisino. Hibridinis valymas, kai tuo pačiu metu atliekami du skirtingų tipų grindų valymai,  nebuvo geras sprendimas – šepečiai sudrėkdavo, aplipdavo dulkėmis, purvu ir labiau grindis „išmozodavo“ nei išvalydavo. Po to rinkoje pasirodė kiti modeliai, kurie pirmiau atlikdavo sausą, o tik vėliau drėgną valymą, tačiau tokie modeliai taip pat turėjo trūkumų – reikėjo rankiniu būdu drėkinti šluostes, o pats robotas tiesiog „pračiuoždavo pilvu“ ir surinkdavo dulkes.  Iš esmės tie, kas turi tokius robotus, dabar nustojo „žaisti“ su plovimo funkcija ir šiuos prietaisus naudoja tik sausam valymui.

Pastarųjų 2-ejų metų Hobot naujienos

Robotai siurbliai vis dar buvo daug labiau pažengę už jų „pusbrolius“ – plaunančius robotus, todėl atėjo metas sužibėti ir pastariesiems. Buitinių robotų mėgėjų noras nepasikeitė – efektyvumas, gera navigacija ir „du viename“ funkcija.  Hobot kompanija buvo pirmoji, kuri išsikėlė aukštą kokybės kartelę ir sukūrė gana pažangų hibridinį robotą. Tai iki šiol yra pats efektyviausias robotas, kurio drėgno valymo šluostės juda po robotu taip, kad dėmė būtų pašalinama tikrai gerai. Šis plaunantis siurblys robotas jau pats pasikrauna ir gali pasigirti metodišku važiavimo maršrutu. Naudodamas „žemėlapio piešimo“ technologiją, jis sugeba orientuotis didesnėse (apie 70 m²) teritorijose ir, baigęs darbą, sėkmingai grįžta į pakrovimo bazę.

Atkreipiame dėmesį, jog yra du analogiški modeliai (vienas su WiFi, kitas – be, judantis vienu standartiniu režimu, paleistu iš pulto arba mygtuku, esančiu ant pačio roboto). Mobiliojoje aplikacijoje galima reguliuoti režimus: pvz.  virtuvės (lėtai važiuoja, daugiau purškia vandens, greitai judina šluostes), Eco (greitai važiuoja, purškia mažai vandens, mažesnis šluosčių judėjimo greitis ir pan.). Iš viso yra 7 režimai ir galimybė sudaryti savąjį. Taip pat galima matyti žemėlapį mobiliojo telefono ekrane ir nustatyti valymo laiką. Dėl „du viename“ funkcijos yra tam tikrų niuansų. Šis plaunantis siurblys robotas puikiai susitvarko su dulkėtomis ar smėlėtomis grindimis, tačiau „nemėgsta“ plaukų. Be to, prieš paleidžiant robotą,  reikia sudrėkinti šluostes, o jei suprogramuotas laiko atidėjimas, tos šluostės spėja pradžiūti. Atkreipiame dėmesį, kad Hobot robotas braižo žemėlapį,  pasitelkdamas giroskopą – jei valomoje patalpoje labai daug kėdžių kojelių, robotas pasimeta, todėl prieš paleidžiant robotą, rekomenduojame kėdes sukelti ant stalų.

iRobot inovacija: tarpusavyje komunikuojantys  robotai

Technologijos žengia pirmyn – robotų gerbėjai pageidavo tokio plaunančio roboto, kuris gebėtų komunikuoti su robotu siurbliu ir būtų toks pat efektyvus kaip naujieji Hobot modeliai.

iRobot ėmėsi iniciatyvos ir  išleido Roomba  I (i7 ir i7+) ir S (S9 ir S9+) serijos siurblius, susietus su naujuoju plaunančiu robotu Braava Jet M6. Kai robotai siurbliai nubraižo išmaniuosius žemėlapius, kuriuos galima suprogramuoti pagal kiekvieną kambarį atskirai (laikas, valymo režimas), visą turimą informaciją jie perduoda Braavą Jet M6. Taigi, M6 gali iškart pradėti darbą po robotų siurblių siurbimo, jau žinodamas visą namo planą. Gera žinia ta, jog šluosčių drėkinti prieš paleidžiant siurblį  jau nebereikia, robotas pasirūpina tuo pats. Tik atkreipkite dėmesį, kad norint pasinaudoti šio gamintojo siurbiančio ir plaunančio robotų duetu, patalpos slenksčiai turi būti ne aukštesni  nei 1-2 mm.

Ir jūs norite grindų plovimą perleisti robotui?

Plaunantis siurblys robotas vis tobulėja, tad dabar tikrai galime džiaugtis itin išmaniais ir pažangiais robotiniais prietaisais. Galbūt pats laikas įsigyti pirmąjį ar atnaujinti senąjį modelį? Dauguma šiuos išmanius įrenginius išbandžiusių klientų yra itin patenkinti ir jau neprisimena, kaip reikėjo tvarkytis anksčiau be šio puikaus buities pagalbininko. Jei norite sužinoti daugiau informacijos apie plaunančius grindų siurblius bei padiskutuoti, kuris modelis jums tiktų labiausiai, susisiekite su mumis – įsigilinsime į jūsų poreikius, „susipažinsime” su jūsų patalpų grindimis ir tik tada rekomenduosime jums plaunantį grindų siurblį.

Koks robotas grindų plovėjas geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai grindų plovėjai

Drėgno valymo robotai – ypač aktualūs mėgstantiems švarą, praktiškiems bei laiką taupantiems asmenims.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *