Kai Jūsų namuose yra aukštų ar nepasiekiamų stiklų, langu valymo robotas – tikras išsigelbėjimas. Tačiau pradedant rinktis sau į namus šį pagalbininką, iškylą klausimas kokį robotą pasirinkti? Tikimės, kad ši mūsų apžvalga Jums padės įsigyti tinkamiausią.

Baterija

Jau turintis kitus namų robotus klientai yra įpratę, kad robotai veikia naudodamiesi tik tai esančią prietaiso viduje baterija. Tačiau siekiant sumažinti prietaiso svorį ir maksimaliai užtikrinti saugumą bei išlaikyti aukštą efektyvumą, daugelis langų valymo robotų dirba su ilgu, 5 m. laidu. Talpi baterija, sugebanti užtikrinti, kad langu valymo robotas veiktų ant lango mažiausiai 50 min. saugiai ir efektyviai turi ir didelį svorį, kas verčia gamintojus daryti didesnius robotus, tinkančius ne visoms konstrukcijoms. Kadangi, norint gero rezultato, kiekvieną langą reikėtų praeiti su vis švariomis šluostėmis keletą kartų, 50 min. greitai praeina ir reikia laukti apie 3 val., kol robotas pasikraus. O tai išties nepatogu. Robotai, dirbantys nuo laido visada yra pasiruošę darbuotis nors ir visą dieną.

Saugumas

Langu valymo robotas dažniausiai veikia aukštyje, todėl saugumas – yra pagrindinis šio prietaiso reikalavimas. Pirmiausia kiekvienas langu valymo robotas, net ir dirbantis su laidu privalo turėti vidinę bateriją, skirtą „extra“ atvejams, kai nutrūksta elektra, kad robotas nenukirstų nuo lango. Kai nutrūksta elektra, robotas sustoja ir praneša Jums apie maitinimo nutrukimą garsiniu signalu arba pranešimu per mobiliąją aplikaciją.  Avariniu režimu įsijungusios baterijos veikimas leidžia prietaisą ant lango laikyti apie 20 min. Taip pat kiekvieno roboto komplekte papildomai privalo būti arba apsauginis lynas arba guma.

Valymo šluostės ir skystis

Visi, esantys šiam momentui rinkoje robotai langams valyti paviršius valo daugkartinėmis mikroplouošto šluostėmis. Langu valymo robotas, kaip prietaisas yra tik „transporto priemonė“ šluostėms pasiekti visą lango paviršių. Pagrindinį darbą atlieka šluostės, supurkštos valikliu. Nuo šluosčių švaros ir tinkamos priežiūros priklauso kiek efektyviai dirbs prietaisas. Langų valymo skystį geriausiai pasirinktį tokį, kokį rekomenduoja konkretaus prietaiso gamintojas.

Busimos išlaidos aksesuarams

Kadangi langu valymo robotas yra nesudėtingas prietaisas, jokių keičiamų dalių be mikropluošto šluosčių jis neturi. Be abejo renkantis langų robotą reikėtų pasiteirauti ar ateityje bus galimybė nusipirkti valymo šluosčių papildomai, kai esančios komplekte nusidėvės.

Biuro langai

Langų forma ir konstrukcija

Langų robotai yra skirti stačiakampės formos langams. Jei turite trapecijų ar ovalių formų langus teks susitaikyti, kad robotui reikės papildomos pagalbos nurodant valymo kryptį pulteliu. Taip pat joks langu valymo robotas negali judėti diagonalę, pvz. ant stiklinių laiptų turėklų turinčiu nusileidimo kampą. Labai svarbu įvertinti savo konstrukcijas. Jei turite langus su rėmais, rekomenduojame rinktis ovalios formos robotus su dviem besisukančiomis šluostėmis be guminių ratukų. Tai labai efektyvūs ir lengvai prižiūrimi robotai. Tačiau turint nemažai stiklų su berėmiu kraštu jau reikėtų stačiakampės formos robotų, kurie turi jautrius berėmio krašto atpažinimo sensorius.

Valomas paviršius

Daugelis langų robotų jau sugeba valyti ne tik stiklą, bet ir plyteles, veidrodžius bei medžio plokštes. Tačiau, nors daugelis gamintojų marketingo tikslais rašo, kad jų langu valymo robotas tinkamas ir grindų plyteles plauti, mes to daryti nerekomenduojame. Langų robotai yra efektyvūs tik ant vertikalių paviršių.

Koks langų valymo robotas geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo langus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Langų valymo robotai

Langų valymo robotai – tobulas sprendimas, leidžiantis lengvai pasirūpinti nepriekaištinga švara, patogumu ir sutaupytu laiko.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *