Namų robotai tampa vis populiaresni. Rinkoje pilna įvairių plaunančių siurblių robotų, kiek hibridinių, tiek skirtų drėgnam valymui, todėl gali būti sunku suprasti, nuo ko pradėti. Štai kodėl mes sukūrėme šį pradinį vadovą. Kad suprastumėte, į kurias ypatybes turėtumėte atkreipti dėmesį, pasidalinsime su Jumis pagrindinėmis taisyklėmis, renkantis plaunantį siurblį robotą.

Plaunantis siurblys robotas turi turėti tam tikras savybės, į kurias reikia atsižvelgti, prieš jį įsigyjant:

Dydis

Jūsų roboto dydis yra labai svarbi savybė įsigyjant drėgno valymo robotą. Mažesnis gali tilpti į ankštesnes erdves, tai reiškia, kad gausite gražų, kruopštų valymą. Tai taip pat reiškia, kad jums nereikės sukrauti baldų iš vienos vietos į kitą. Net jei įrenginį galima valdyti nuotoliniu būdu, vis tiek yra įmanoma, kad jis gali kažkur įstrigti, todėl jį grįšite į savo pakrovimo stotelę.

Jei pasirinksite žemesnės konstrukcijos namų robotą , turėsite įrenginį, kurį lengvai valysite po baldais. Jei turite daug medinių grindų ir daug baldų, kompaktiškas ir miniatiūrinis roboto dizainas jums pasitarnaus kur kas geriau. Be to, jei turite daugiapakopį namą, nedidelį ir lengvą plaunantį siurblį robotą bus paprasčiau nešti.

Įkrovimo stotis

Daugelyje namų robotų yra jutikliai, kurie juos įspėja, kai jų akumuliatoriai išsikrauna. Šie jutikliai padeda plaunančiam siurbliui robotui grįžti į įkrovimo stotelę, kurioje iš esmės laikysite savo įrenginį. Svarbu, kad turite namų robotą, kuriai nekyla sunkumų ieškant kelio į pakrovimo stotelę, kai laikas įkrauti.

Vandens rezervuaras

Mažesnis plaunantis siurblys robotas turės mažesnius vandens rezervuarus, tai reiškia, kad turėsite juos pakartotinai papildyti. Kita vertus, didesniam robotui reikia mažiau pakartotinai pripildyti skysčio, nes tuo metu jis dirba. Yra keletas plaunančių siurblių robotų, kurių šluostes reikia drėkinti, kad pasiruoštų valymui, o kai kurie gali purškia vandenį priešais juos.

Kai kurie iš  plaunančių siurblių robotų naudoja du vandens rezervuarus. Viename rezervuare nešvarumui surinkti buvo naudojamas prietaisas, o kitame – švarus, skalavimui naudojamas vanduo.

Baterija

Dažniausiai Namų robotų akumuliatoriaus veikimo laikas yra nuo 30 iki 120 minučių, tačiau kai kurie aukštesnės klasės plaunantis siurblys robotas gali veikti iki 200 minučių. Deja, tie, kurie naudoja mažesnį akumuliatorių, nepadarys kruopštaus visų namų valymo.

Įspėjimai

Daugelis robotų praneš jums, kai jie užstringa ar susiduria su problemomis. Aukštesnės klasės  plaunantis siurbliai robotai įspėja apie tai, kai vandens bakas yra tuščias ir jį reikia papildyti, arba kai vanduo yra nešvarus ir jį reikia pakeisti.

Valdymas

Kai kurie plaunantis siurbliai robotai siūlo nuotolinį valdymą per WiFi, tai reiškia, kad naudodamiesi savo išmaniuoju telefonu prietaisą galite valdyti net ir iš darbo. Jei to nėra, komplekte visada rasite pultą ir Jums nereikės keltis nuo sofos norint paleisti namų robotą dirbti.

Jutikliai

Išmanioji navigacijos technologija yra daugumoje plaunančių siurblių robotų . Jų priekiniai bamperiai nustato kliūtis , o kritimo jutikliai suteikia prietaisui galimybę aptikti laiptus. Kai kurie namų robotai siūlo galimybę sukurti nematomas kliūtis, neleidžiančias įrenginiui patekti į tas vietas, kurių nereikia valyti. Kai kuriuose daugiau aukštos klasės modelių yra 3D žemėlapių technologija. Tai leidžia įrenginiui pažymėti visus jūsų namus, išmokant geriausią kelią valyti.

Belaidis ryšys

Naudodamiesi anksčiau paminėtomis nuotolinio valdymo galimybėmis, jūsų mobiliajame telefone bus integruota mobilioji programa. Be nuotolinio valdymo pulto, taip pat galite sudaryti tvarkaraščius ir stebėti savo įrenginį, kai nesate namie. Tai puiki galimybė, jei pamiršite pradėti ar suplanuoti valymą. Savo plaunantį siurblį robotą taip pat galite valdyti iš bet kurios vietos, taigi, jei norite išvalyti tam tikrą namų plotą, galite tai padaryti tiesiai savo išmaniuoju telefonu.

Grindys

Skirkite šiek tiek laiko ir apsvarstykite, kokio tipo grindis turite savo namuose. Dauguma plaunančių siurblių robotų yra skirtos kietoms grindims, pavyzdžiui, laminatui ar medžiui valyti, tačiau yra keletas, kurios tiks ir su kiliminėmis grindimis, tačiau jie atliks tik dulkių siurblio roboto funkciją. Šluostė reikės nuimti.

 Augintiniai

Naminiai gyvūnai dažnai palieka plaukus, kuriuos sunku išvalyti. Ne kiekvienas namų robotas gali efektyviai gali tai sutvarkyti. Kai kurie užsikemša ir negali atlikti pavestos funkcijos tinkamai, todėl rekomenduojamą rinktis tik galingą sauso siurbimo dulkių siurblį robotą, skirta augintinių šeimininkams.

 Vaikai

Žmonių skaičius jūsų namuose gali atrodyti nesvarbus, tačiau jei turite vaikų, greičiausiai turėsite didesnių reikalavimų savo namų robotui. Tai tinka ir tuo atveju, jei jūsų šeima daug laiko praleidžia lauke. Visi šie dalykai reiškia, kad norite roboto, kuris bus galingas ir savarankiškas.

Koks robotas grindų plovėjas geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai grindų plovėjai

Drėgno valymo robotai – ypač aktualūs mėgstantiems švarą, praktiškiems bei laiką taupantiems asmenims.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

One thought on “Koks plaunantis siurblys robotas yra geriausias?

  1. Dainora parašė:

    Laba diena ieškau namui plaunančio roboto 100kv erdvė ,gyvūno neturime,grindų danga plytelės ir parketlentės noriu kad siurbtų, plautų dar nupoliruotų plyyteles kaina iki 1000 e

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *