Robotas siurblys ar drėgno valymo robotas daugumai jau ne naujiena, tačiau langų valymo robotas kai kam atrodo vis dar labai naujas ir neišbandytas dalykas.

Tačiau, nepaisant didėjančio susidomėjimo langų valymo robotais, patikimas įvertinimas ar ekspertų atsiliepimų paieška dažnai gali būti ilgas ir sunkus procesas. Šiame straipsnyje pamėginsime atsakyti į visus klausimus, kylančius dėl langų valymo robotų rinkos, bet ir išrinksime geriausią langų valymo robotą.

Nesvarbu, ar turite sunkiai pasiekiamus langus, ar tiesiog niekada nenorite daugiau to daryti, mes padėsime jums išsirinkti tinkama robotą.

Langų valymo robotai 2021 m.: geriausių rezultatų įvertinimas ir apžvalgos

1. Geriausias langų valymo robotas dideliems langams

HOBOT-388

  • Puikus valymas be dryžių;
  • Slėgio pokyčių aptikimo sistema apsaugo nuo kritimo;
  • Daugkartinio naudojimo mikropluošto šluostės tarnaus daugelį metų;
  • Puikiai tinka plytelėms, veidrodžiams ir mozaikoms.
2. Geriausias funkcijų sąrašas

HOBOT 2S

  • Itin energiją taupantis ir tylus variklis;
  • 2 automatiniai ultragarsiniai purkštuvai;
  • Dinaminis pneumatinis padas;
  • AI valdomi maršrutai;
  • „Bluetooth“ palaikanti programa;
  • Didžiulė 10×10 colių valymo zona.
3. Geriausios saugos funkcijos

Ecovacs Winbot 880

  • Keturių etapų valymo procesas;
  • Saugumas;
  • WIN-SLAM 2.0 navigacijos technologija;
  • Balso pranešimai.

Kaip gerai veikia langų valymo robotas?

Daugelis žmonių stebisi pamatę savo pirmąjį langų valymo robotą, dažnai žinomą tiesiog kaip „Winbot“. Atrodo, kažkas iš mokslinės fantastikos, didelis robotas, magiškai važinėjantis stiklu.

Nepaisant jų magiškos auros, mokslas, kaip jie veikia, yra gana paprastas. Langų valymo robotas ant stiklo laikosi vienu iš dviejų būdų, arba galingu vakuumu, arba specialiu magnetu, kuris yra priešingoje stiklo pusėje.

Magnetai prieš prisisiurbimą vakuumu

Pirmosiomis „Winbot“ dienomis magnetai buvo kur kas labiau paplitę nei prisisiurbimo technologija. Tačiau, pagerėjus variklių efektyvumui, magnetinė jungtis vis mažiau naudojama.

Nepaisant to, pagrindinis magnetinių modelių privalumas yra tas, kad niekada nereikia nerimauti, kad jūsų langų valymo robotas nukris dėl prasto prisisiurbimo ar atjungimo nuo maitinimo. Tačiau svarbi priežastis, kodėl jie tampa mažiau populiarūs, yra patogumas, nes magneto pritvirtinimas kitoje stiklo pusėje ne visada yra perspektyvus pasirinkimas, todėl jie yra daug mažiau universalūs.

Langų valymo robotas, kuris prisisiurbia vakuumo pagalba, tampa vis populiaresnis. Nesunku suprasti kodėl, kai pamatai, kokia galinga tapo ši technologija. Juos galima naudoti praktiškai bet kur, daugelis modelių netgi gali pasigirti galimybe dirbti su stoglangiais. Tai reiškia, kad kai kurie yra šiek tiek garsesni nei jų magnetiniai kolegos. Tačiau aukščiausios klasės prietaisai fantastiškai mažina triukšmo lygį. Kitas galimas trūkumas yra būtinybė pritvirtinti apsauginę virvę, kad būtų kuo didesnis saugumas ir išvengtų nelaimingų atsitikimų. Nors daugeliui tai nėra didelė problema, tai neabejotinas minusas, palyginti su magnetiniais robotais. Nepaisant neigiamų pusių, jie linkę judėti santykinai greičiau, palieka mažiau dryžių ir dirba su įvairesniais paviršiais.

Nors prieš naudodamiesi ant nelygaus paviršiaus visada turėtumėte patikrinti konkretaus įrenginio specifikacijas. Be to, tobulėjant atsarginių baterijų technologijai, ji žymiai sumažino vakuuminių robotų kritimo riziką.

Kaip veikia langų valymo robotas?

Nepriklausomai nuo to, kaip jie pritvirtinti prie stiklo, robotai keliauja naudodami ratus ar vikšrus. Kiti „Winbot“ robotai gali judėti sukamaisiais judesiais sukdami dvigubas mikropluošto šluostes. Langų valymo robotuose visada yra mikropluošto šluostės, kurios efektyviai valo stiklą nepalikdamos dryžių.

Nors aukštesnės klasės modeliai turės pažangesnių funkcijų, tokių kaip automatiniai purkštuvai ir pažangus maršruto planavimas, visi langų valymo robotai veikia pagal principus. Daugeliu atvejų tai, kaip jie veikia, priklauso nuo to, kaip gerai atliekate tyrimus ir laikydamiesi gairių juos naudojate.

Taigi, jeigu nusprendėte įsigyti automatizuotą langų valymo robotą, suskaidykime svarbiausius dalykus, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį!

Aukštos kokybės langų valymo robotas

Kas daro tam tikrą langų valymo robotą geru ar blogu, labai priklausys nuo jūsų poreikių. Prieš pirkdami turite paklausti savęs, kokius langus reikia valyti, kiek jų yra ir kaip dažnai juos reikia valyti.

Kaip galite įsivaizduoti, šie atsakymai, pavyzdžiui, labai skirsis tarp vidutinio būsto savininko ir smulkaus verslo savininko. Taigi tai, kas būtų laikoma geru robotu vienam asmeniui, gali beveik nepadaryti reikiamo darbo kažkam kitam. Tik nedaugelis langų valymo robotų gali realiai tai padaryti.

Dydis, forma ir svoris

Jūsų potencialaus „Winbot“ roboto matmenys visada yra puiki vieta pradėti. Jo dydis tiesiogiai nulems langus, kuriuos jis gali valyti. Jei jums reikia išvalyti daug mažų langų, nėra beveik prasmės įsigyti milžinišką robotą, kaip ir tiems, kurie turi didžiulius langus aplink savo namus. Vietoj to, tie žmonės turėtų pasirinkti mažesnį įrenginį, kuris galėtų tinkamai atlikti reikiamą darbą.

Svoris yra dažnai nepastebima matmenų dalis. Galų gale, jei jis parduodamas, roboto vakuumas gali atlaikyti svorį. Tačiau, jei jūs gyvenate senesniame name su plonu stiklu, stiklas gali ir neatlaikyti. Nors daugelis naujesnių modelių neturi šio trūkumo, prieš, darant didelę klaidą, visada geriau patikrinti minimalaus stiklo storio specifikacijas.

Variklio kokybė

Variklis tikriausiai yra labiausiai paveikianti bet kurio automatinio langų valymo roboto dalis. Ne tik kokybė tiesiogiai lemia vakuumo galią, bet ir judėjimo greitį bei net jo garsumą. Visada pageidautina didesnė siurbimo galia ir greitis, ypač tiems, kurie nerimauja dėl to, kad nukris, arba tiems, kurie turi daug langų, kuriuos reikia reguliariai valyti, kad būtų švara.

Aukščiausios kokybės robotai sugeba užtikrinti neįtikėtiną prisisiurbimą ir išlieka gana tylūs. Tačiau vidutinio lygio robotai paprastai būna daug garsesni, o tai yra tik problema.

Saugumas

Lynas yra privalomas saugos priedas. Bet kokio lygio langų valymo robotas yra didelė investicija, todėl dėmesys saugumui tampa dar svarbesnis. Dauguma vartotojų vertina, kad būtų patogumas ir prekių ženklus, kuriuose įdiegtos papildomos funkcijos. Pavyzdžiui, dauguma vakuuminių valymo robotų dabar turi atsarginę bateriją, naudojamą robotui prijungti, jei maitinimas atsijungtų.

Dažnai pamirštama saugos funkcija yra rodikliai, naudojami žmonėms įspėti apie problemas. Nors dauguma įrenginių vis dar remiasi paprastu pyptelėjimu ir šviesos diodais, kai kurie naujesni modeliai pradėjo naudoti įspėjimus balsu svarbiai informacijai perduoti. Tai žymiai sumažina kritinės nesėkmės tikimybę.

AI technologija

Bet kuriame langų valymo robote naudojamas AI daro įtaką jo valymui. Paprastesni robotai naudos atsitiktinius maršrutus, kurie, turėdami pakankamai laiko, viską išvalys. Dauguma pažangių modelių dabar naudoja dirbtiniu intelektu varomus maršrutus, kurie naudoja jutiklių ir grandinių rinkinį, kad stebėtų, kur jis buvo ir kur reikia eiti toliau.

Pažangios funkcijos ir patogumas

Per pastaruosius porą metų langų valymo robotų rinkoje atsirado daugybė naujovių. Viena iš naujų funkcijų, kurios vis labiau reikalaujama, yra automatiniai purkštuvai. Vietoj to, kad jums reikia iš anksto purkšti ant šluosčių, šie robotai užtikrina tinkamą paskirstymą kiekvieną kartą.

Kiti dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti

Maitinimo kabelio ilgis – visada turėtumėte nepamiršti, kokio ilgio kabelis yra ir kur jį dažniausiai naudosite. Būtinai apsvarstykite, kur yra lizdai, ir jei norite ar jums reikia prailgintuvo.

Nors daugumą mikropluošto šluosčių, parduodamų su automatiniais langų valymo robotais, galima skalbti skalbimo mašinoje, jos netarnaus jums amžinai. Turėtumėte palyginti skirtingų prekių ženklų kainą, jei renkatės tarp kelių variantų. Bet kokiu atveju, norėdami pratęsti šluosčių tarnavimo laiką, išplaukite jas po kiekvieno naudojimo.

Langų valymo roboto trūkumai

Svarstymai dėl oro sąlygų

Jei valote išorinę langų dalį, langų valymo robotas netinkamai veikia esant tvankiam orui. Jis taip pat negali būti naudojamas, kai sninga, lyja arba temperatūra nukrinta žemiau +5.

Ploni veidrodžiai

Jei ketinate jį naudoti veidrodžiams valyti, atminkite, kad langų valymo robotas gali suskaldyti veidrodžius, kurie nėra labai stori. Jei jūsų langai yra mažesni nei trys milimetrai, turėtumėte įsigyti robotą, kuris naudoja magnetus, arba valyti juos rankomis.

Baterija maitinami robotai

Nors akumuliatoriais varomi langų valymo robotai yra mažiau sudėtingi, vidutinis akumuliatoriaus tarnavimo laikas paprastai yra 30 minučių ar mažiau. Nors to gali pakakti maždaug vienam langui išvalyti, o jeigu turite maždaug 10 langų, turėtumėte nusipirkti robotą su laidu.

Gali palikti dryžius

Vandens ir muilo putų dryžiai lieka ant lango stiklo, jeigu naudojate langų valymo robotą su nešvariomis mikropluošto šluostėmis. Periodiškai apžiūrėkite ir keiskite jas prieš kiekvieno lango valymą.

Uždėdami jas atgal ant įrenginio, būkite atsargūs, kad neuždengtumėte judesio takelių ar jutiklių, nes dėl to galite praleisti kai kurias vietas ar nukristi nuo lango.

Gali būti triukšmingas

Kiekvienas langų valymo robotas turi variklį. Tai reiškia, kad visada bus triukšmas. Tačiau, palyginti su daugeliu kitų buitinių prietaisų, langų valymo robotai yra gana tylūs.

Stenkitės nepirkti pernelyg garsaus, nes tai gali jus erzinti, jei jums reikia sutelkti dėmesį į užduotį. Pabandykite pasirinkti robotą, kuris sukuria 65 ar mažesnį decibelų lygį, kuris yra maždaug toks pat garsus kaip įprastas pokalbis.

Išvados

Nors automatiniai langų valymo robotai skirti ne visiems, tačiau kai kuriems tikrai turi daug vertės. Neįtikėtina gyventi pasaulyje, kuriame automatizuota technika išsprendė daugybę mūsų kasdienių problemų. Langų valymo robotas yra puikus pirkinys. Tiek verslo savininkams, kurie gali pagerinti savo išvaizdą taupydami darbo jėgą, tiek namų savininkams, kurie vertina namų švarą.

Langų valymo robotai

Langų valymo robotai – tobulas sprendimas, leidžiantis lengvai pasirūpinti nepriekaištinga švara, patogumu ir sutaupytu laiko.

Koks langų valymo robotas geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo langus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *