Atsibodo, kad Jūsų dulkių siurblys robotas įstrigo įsiurbęs įvairus daiktus, tokius kaip virvelės, kojinės, naminių gyvūnėlių žaislai ar batai? Galbūt atėjo laikas įsigyti naują robotą Deebot Ozmo T8 AIVI, kuris gali siurbti ir drėgnai valyti Jūsų grindis. Jis gali pasigirti optimizuota „AIVI™“ sistema, kuri suteikia robotui galimybę atpažinti įvairesnius objektus ir jų išvengti greičiau bei rečiau įsipainioti. Jame taip pat yra tvarkinga vaizdo transliavimo funkcija, leidžianti žiūrėti tiesioginius savo namų vaizdo įrašus iš bet kur, be to, ji veikia su „Amazon Alexa“ ir „Google“ asistentu, todėl galite pradėti ir baigti valymą balsu. Dulkių siurblys robotas yra vienas iš funkcionaliausių hibridinių grindų valymo robotų, kuriuos išbandėme.

Ecovacs Deebot OZMO T8 AIVI robotas dulkių siurblys funkcionalumas

Dizainas

Dulkių siurblys robotas Ozmo T8 AIVI yra su matine juoda danga. Maždaug 9,3 cm. aukščio, tai yra vienas iš mano išbandytų didesnių grindų valymo robotų, tačiau jis vis dar pakankamai žemas, kad tilptų po daugelių baldų.

Dulkių siurblys robotas  turi daugybe navigacijos jutiklių: vaizdo aptikimo jutiklis priekyje, anti-susidūrimo jutikliai šonuose, „TrueMapping Distance“ jutiklis viršuje ir kilimų aptikimo jutiklis bei šeši anti-drop jutikliai apačioje ant dugno. AIVI sistema leidžia robotui atpažinti dalykus, kurie gali robotui trukdyti valyti namus, pavyzdžiui, maitinimo laidai ar kojinės.

Ecovacs Deebot OZMO T8 AIVI robotas dulkių siurblys app

Nustatymai

Norint pradėti, Jums tiesiog reikia nuimti apsauginę Ozmo plėvelę, sumontuoti šoninius šepetėlius, pastatyti įkrovimo stotelę prie sienos, tada rankiniu būdu pastatyti robotą prie įkrovimo stotelės ir jį įjungti.

Dėžutėje rasite papildomą šoninių šepetėlių rinkinį ir papildomą filtrą. Nuotolinio valdymo pulto nebus, tačiau Ozmo galite valdyti naudodami „Ecovacs Home“ programą (galima „Android“ ir „iOS“), „Amazon Alexa“ ar „Google“ asistentu. Naudotis programa yra tikrai nesudėtinga. Galite nuskaityti roboto QR kodą arba rankiniu būdu pasirinkti modelį iš sąrašo, tada vykdydami ekrane pateikiamas instrukcijas, prijunksite robotą prie „Wi-Fi“.

Programos funkcionalumas

„Ecovacs Home“ programoje galite pradėti, pristabdyti ir sustabdyti valymo darbą, taip pat nustatyti valymo tvarkaraštį.

Veikdamas dulkių siurblys robotas programoje sukuria Jūsų namų žemėlapį, kuriame tiksliai parodomas kiekvieno darbo valymo kelias. Taip pat galite pamatyti jo užimtus kvadratinius metrus, kiek laiko praleido valydamas ir kiek liko akumuliatoriaus. Galite tiksliai pamatyti, kada robotas paskutinį kartą siurbė ir kiek kliūčių išvengė.

Programoje taip pat galite nustatyti virtualias roboto ribas, kad dulkių siurblys robotas išvengtų pasirinktos konkrečios zonos ar nustatyti, kuriuos kambarius norite išvalyti. Jei Jūsų namuose yra daugiau nei vienas aukštas, taip pat galite sukurti kiekvieno aukšto žemėlapius.

Galiausiai, yra labai šauni vaizdo transliavimo funkcija, leidžianti nuotoliniu būdu, stebėti namus. Per „Ecovacs“ programėlę galite nuvaryti robotą į norimas vietas namuose ir jas apžiūrėti per roboto vaizdo kamerą.

Ecovacs Deebot OZMO T8 AIVI navigacija

Roboto darbas

Norėdamas išbandyti Ozmo T8 AIVI kliūčių aptikimo technologiją, tyčia palikau šunų žaislus, kurie trukdė kitiems robotams siurbliams, o dulkių siurblys robotas Ozmo T8 AIVI aptiko žaislus savo kelyje ir atitinkamai pakeitė kryptis. Kartą jis užstrigo ant mano sofos pagrindo, bet aš jį išlaisvinau ir daugiau tai nepasikartojo.

Kai dulkių siurblys robotas atliks savo darbą ir grįš į įkrovimo stotį, programoje gausite pranešimą su žemėlapiu, kuriame bus nurodytos jo nustatytų kliūčių vietos. Programa patars pašalinti šias kliūtis, kad pagerintumėte valymo efektyvumą.

Dulkių siurblys robotas dirba greitai ir gerai valydamas kietas grindis, trumpo ir vidutinio plauko kilimus. Pastebėjau, kad robotas automatiškai sureguliuoja siurbimą. Pavyzdžiui, jei jis pereina nuo kietų grindų ant kilimo, jis automatiškai padidina siurbimo galią.

Ecovacs Deebot OZMO T8 AIVI robotas dulkių siurblys drėgnas valymas

Drėgnas valymas

Dulkių siurblys robotas Ozmo T8 AIVI taip pat turi ir drėgno valymo funkciją. Norėdami pradėti valyti drėgnai, pirmiausia turite išimti ir užpildyti vandens rezervuarą (rekomenduojama naudoti virintą vandenį) bei uždėti ant jo valymo šluostę. Komplektacijoje yra daugkartinio naudojimo mikropluošto valymo šluostė ir 5 vienkartinės valymo šluostės. Nors dulkių siurblys robotas naudoja tik vandenį, „Ecovacs“ teigia, kad tuo pačiu metu roboto siurbimas ir drėgno valymo funkcija leidžia iš Jūsų grindų pašalinti iki 99,26 proc. bakterijų.

Savo virtuvėje turiu plyteles, o kambariuose ir valgomajame – laminatą, o dulkių siurblys robotas Ozmo T8 AIVI neturėjo jokių problemų pereinant nuo vieno tipo grindų ant kitų.

Instrukcijoje nurodoma, kad dulkių siurblys robotas automatiškai aptinka kilimėlį ir laikosi atokiau nuo jo. Jei reikia išsiurbti kilimą, „Ecovacs“ rekomenduoja nuimti valymo audinio plokštelę ir pirmiausia važiuoti tik siurbimo režimu.

Bandymų metu, valant drėgnai, Ozmo T8 AIVI išvengė kilimą. Miegamajame turiu kilimą nuo sienos iki sienos ir galėjau palikti atviras miegamojo duris, pasiekęs kilimą, jis apsisuko kita kryptimi.

Po pirmojo Ozmo T8 AIVI pravažiavimo drėgno valymo režimu daugelio, bet ne visų mano grindų dėmių nebeliko. Buvo likę dar daug akumuliatoriaus, todėl jį paleidau antrą kartą. Po antro jo praėjimo mano grindys buvo beveik nepriekaištingos ir buvo pastebimai švaresnės, nors liko keletas įsisenėjusių dėmių. Baigęs valyti, dulkių siurblys robotas, prašo nuimti valymo audinio plokštelę ir programoje siunčia Jums pranešimą, primindamas tai padaryti.

Bandymų metu „Ozmo Pro“ veikė gerai. Galite pamatyti, kaip drėgno valymo plokštelė greitai juda pirmyn ir atgal. Po vieno praėjimo ant mano labai suteptų grindų, kai vandens srauto lygis buvo nustatytas į vidutinį (numatytasis variantas), dulkių siurblys robotas Ozmo Pro ant savo valymo šluostės surinko daug nešvarumų, tačiau vis tiek mačiau keletą dėmių, todėl vėl jį paleidau. Po dviejų pilnų pravažiavimų, valymo šluostė buvo labai purvina, o mano grindys atrodė daug geriau.

Priežiūra

„Ecovacs“ rekomenduoja po kiekvieno naudojimo išplauti ir išdžiovinti daugkartinę mikropluošto valymo šluostę, o po 50 plovimų – įsigyti naują. Kad dulkių siurblys robotas veiktų kuo efektyviau, jo filtrą turėtumėte išvalyti kartą per savaitę, šoninius šepetėlius kas dvi savaites ir pakeisti juos kas tris ar šešis mėnesius. Pagrindinį šepetį reikia valyti kartą per savaitę, o pakeisti kas 6–12 mėnesių.

„Ecovacs“ sukūrė Deebot Ozmo T8 AIVI automatinę ištuštinimo stotį, kuri be Jūsų pagalbos gali ištuštinti šiukšliadėžę. Šią funkciją taip pat turi iRobot Roomba i7 + ir Roomba s9 +.

Automatinė išsiurbimo stotis yra daug didesnė nei standartinė bazinė stotis. „Ecovacs“ teigia, kad vienkartiniame dulkių maišelyje gali tilpti apie 30 siurbimo ciklų. Kai maišelis bus pilnas, gausite pranešimą „Ecovacs Home“ programoje. Norint naudotis automatine išsiurbimo stotimi, reikia atlikti kelis veiksmus, tačiau tai gana lengva, o dėžutėje pateiktas vadovas Jums tikrai pagelbės.

Jeigu visgi nuspręsite, jog Jums nereikia automatinės išsiurbimo stoties, nepamirškite po kiekvieno roboto darbo išvalyti jo šiukšliadėžę.

Išvados

Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI yra unikalus robotas: su galinga siurbimo ir drėgno valymo funkcija bei vaizdo peržiūros funkcija. Jis pasižymi pažangiomis žemėlapių sudarymo ir navigacijos funkcijomis, leidžiančiomis sėkmingai aptikti ir išvengti daugybės kliūčių, kuriose pastrigtų kiti grindų valymo robotai. Nors šis dulkių siurblys robotas nėra pigus, tačiau jis yra daugiausiai funkcijų turintis hibridinis robotas, kurį išbandėme, ir tai pelnė mūsų pasirinkimą.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai dulkių siurbliai

Robotai dulkių siurbliai – neprilygstami pagalbininkai, tvarkymąsi paverčiantys maloniausia ir lengviausia buities užduotimi.

Grįžti į sąrašą

Panašus įrašai

One thought on “Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI apžvalga

  1. Sveiki, Naudojam T8 aivi, dažnai siurblys pagauna laidus, smulkius daiktus ir popieriaus lapus. Žiūrint apžvalgas teikiama informacija, kad davikliai algoritmų pagalba atpažįsta daiktus ir juos apeina, bet tam reikia programėleje pažymėti tam tikrus nustatymus. Aš nerandu pspulfomų roboto nuststymų, gal yra koks update programėlės ar kitoks būdas? Ačiū už atsakymą. Audrius Tomkevičius 868646467

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *