Įsivaizduokite, jei turėtumėte ką nors, kas galėtų jums išplauti grindis nesiskųsdamas ir kuriam nereikėtų kibiro vandens, nešvarios šluotos, nugaros pastangų ar, dar blogiau, nusileisti ant rankų ir kelių? Tai drėgno valymo robotai.

Kai bandome bet kokį drėgnų grindų valymo įrankį, įvertiname, kaip jis gerai sugeria išdžiūvusius nešvarumus (pvz., lipnią želė ir kavos lašelius), kuriuos pritaikėme bandymų metu įvairioms grindims, sumontuotoms mūsų valymo laboratorijoje. Mes taip pat apžvelgiame, kaip lengva naudoti ir prižiūrėti ir kiek ar kiek vandens jis palieka ant medinių, vinilinių ir plytelių grindų, kad įvertintume galimą žalą. Žemiau esantys drėgno valymo robotai buvo atrinkti, atsižvelgiant, koks yra prekės ženklo įvaizdis, produkto informacijos peržiūrą, vaizdo įrašus ir internetines vartotojų apžvalgas bei interviu su gamintojais.

Geriausias robotas siurblys su plovimo funkcija:

  • Geriausias drėgno valymo robotas: „iRobot Braava jet m6“ 
  • Geriausias drėgno valymo robotas vidutiniams plotams: Hobot Legee 7
  • Geriausias robotas siurblys su plovimo funkcija: „Ecovacs OZMO T8 AIVI“
  • Geriausias mažoms erdvėms skirtas drėgno valymo robotas: „iRobot Braava jet 250“
  • Geriausias robotas siurblys su plovimo funkcija dideliems plotams: „Ecovacs OZMO T9
  • Tyliausias hibridinis robotas: „Roborock S6

Į ką atkreipti dėmesį, perkant drėgno valymo robotą?

Pirma, turėsite nuspręsti tarp trijų tipų drėgno valymo robotų, sauso valymo ir šluotelių derinių bei drėgno valymo ir siurblių kombinacijų. Drėgno valymo robotai purškia vandenį ant grindų, kad pašalintų nešvarumus, tada nuvalo suteptą paviršių ir labai nedaug sugeria nešvarų vandenį. Kiti, kurie siurbimą derina su plovimu, naudoja drėgnas vienkartines arba daugkartinio naudojimo mikropluošto šluostes šlapioms kietoms grindims valyti.

Toliau taip pat turėtumėte apsvarstyti:

Baterijos veikimo laikas. Ieškokite įkraunamų baterijų, kurios tarnauja mažiausiai 90 minučių. Jei turite daugiau vietos, kurią reikia valyti, ieškokite drėgno valymo robotų, kurie pasikrauna ir atsinaujina, o po įkrovimo grįžta ten, kur baigė valyti, kad užbaigtų darbą.

Lengvas montavimas ir priežiūra. Kuo lengviau, tuo geriau, kai reikia įkrauti drėgno valymo robotą, pripildyti ir ištuštinti vandens rezervuarą, nuimti ar pakeisti valymo šluostes.

Saugumas grindų paviršiams. Jei jūsų namuose dažniausiai yra medinės grindys, įsitikinkite, kad pasirinktas drėgno valymo robotas skirtas šiam paviršiui valyti. Visi drėgno valymo robotai yra saugūs vinilo ir plytelių grindims.

Grindų ir kilimų jutikliai. Jei turite kilimų ir medinių grindų, pasirinkite robotą, kuris gali nustatyti skirtumą. Kai kurie drėgno valymo robotai turi žemėlapio funkcijas, kurios leidžia pasirinkti tik tam tikras valymo vietas.

Programos integravimas. Tai naudinga, jei norite pamatyti, ką veikia jūsų robotas, pamatyti priežiūros problemas ar suplanuoti valymo seansus iš anksto arba išvykus. Taip pat galite nustatyti draudžiamas zonas, kurių negalima valyti, naudojant programą, o ne rankiniu būdu užblokuoti erdvę.

Irobot Braava Jet M6 drėgno valymo robotas

Jei ieškojote išmanaus drėgno valymo roboto, kuris išvalytų kelias jūsų namų vietas, pažvelkite į „iRobot Braava jet m6“. „iRobot“ dulkių siurbliai visada gerai veikia atliekant „GH Cleaning Lab“ bandymus, o ankstesnė šio modelio versija, kurią išbandėme, nebuvo išimtis. Šiame drėgno valymo robote yra šluostės sausam valymui ir dviejų tipų šlapio valymo šluostės – vienkartinės ir daugkartinės. Jis išleidžia šiltą vandenį per reguliuojamą purškimo antgalį, kad sudrėkintų nešvarumus ir dulkes, kol viena iš drėgnų valymo šluosčių nuvalo nešvarumus nuo kietų grindų.

 „Braava“ žino pakankamai, kad nepurkštų vandens, kai uždėta sauso valymo šluostės, ir naudodama „Smart Mapping“ technologiją moka efektyviai valyti jūsų namų kambarius net keliais lygiais. „Braava jet m6“ kartografavimo tikslumas pagerėja, kai jis dažniau valomas, o programoje galite pasirinkti, kuriuos kambarius valyti, o kuriuos praleisti, suplanuoti valymą, kai esate toli nuo namų.

Kvadratinė konstrukcija padeda „Braava jet m6“ pasiekti kampus ir valyti palei grindjuostes. Kai reikia įkrauti akumuliatorių arba pripildyti vandens rezervuarą, „Braava“ grįžta į įkrovimo stotelę ir atnaujina valymą, kai yra pasirengusi vėl valyti. Po valymo tiesiog išmeskite nešvarią valymo šluostę į šiukšliadėžę arba daugkartinio naudojimo šluostę išskalbkite ir išdžiovinkite.

Kodėl šis robotas yra puikus?

  • Galimybė valyti šlapiai ir sausai.
  • Kvadratinė forma pašalina nešvarumus net iš gilių kampų.

Hobot Legee 7 drėgno valymo robotas 

Legee 7 jau gali būti valdomas mobiliąja aplikacija per WiFi! Su ja jūs ne tik galėsite valdyti savo robotą, bet ir nustatyti jo darbo laiką bei stebėti jūsų namų žemėlapio sudarymą realiuoju laiku. „Talent Clean“ funkcijos pagalba, galėsite išnaudoti net 7 specialiai jums sukurtas valymo programas, atsižvelgiant į valomus paviršius.

LEGEE taip pat gali susiurbti dulkes, plaukus, o slankiojantis pirmyn ir atgal valymo mechanizmas 900 kartų per minutę imituoja žmogaus elgesį tam, kad galėtų išvalyti įsisenėjusius nešvarumus.

4 lygių valymas reiškia, kad Legee siurbia, sausai valo, pats susidrėkina šluostes ir drėgnai valo grindis.

Išmanus 4 purkštukų drėkinimas yra trečia pakopa, kad galima būtų išvalyti dėmes, kurių negalima išsiurbti ar sausai nuvalyti. Galinė valymo šluostė ne tik surenka vandenį, bet ir valo dėmes bei blizgina grindis.

Daugiafunkcinis Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI

Šio roboto dėka, galite stebėti, kas vyksta, kol jūsų nėra namuose, todėl galite ne tik pamatyti, kada jūsų gyvūnas šokinėja ant sofos, bet balso technologija dabar leidžia ir sustabdyti jį.

„Ozmo T8“ iš vienas iš geriausių prekės ženklų mūsų neseniai atliktame robotų dulkių siurblių bandyme. Patobulintas kliūčių aptikimas, todėl jums ne taip svarbu surinkti žaislus, batus ir net kabelius prieš paleidžiant robotą dirbti. Tikslesnis kelių aukštų žemėlapis leidžia efektyviai valyti namus.

Kai sumontuotas vandens rezervuaras ir šluostė, „Ozmo T8“ moka siurbti ir šluostyti vienu metu. Vanduo prasiskverbia per šluostę, kad drėgnai nušluostytų grindis, tačiau tik po to, kai siurblys pirmą kartą išsiurbia nešvarumus. Jis gali atpažinti kilimą ir nevažiuos ant jo, jei tuo metu valys drėgnai. Jei jūsų kilimą reikia valyti, pirmiausia turite nuimti šluostę.

iRobot Braava jet 250 drėgno valymo robotas

Šis nebrangus robotas idealiai tinka mažoms erdvėms, tokioms kaip vonios kambarys ir virtuvė. „iRobot Braava jet 250“ gali lengvai manevruoti aplink tualetus ir po spintelėmis, ką pastebėjome atlikdami ankstesnio modelio „GH Cleaning Lab“ bandymus. Pirmiausia, sausai nušluosto, kad pašalintų pūkus, dulkes ir plaukus prieš drėgną ar šlapią valymą, kad valymas būtų intensyvesnis. Į rezervuarą įpilkite karšto vandens arba „iRobot Hard Floor Care“ valymo skysčio. Ir nesijaudinkite: net jei rezervuare yra vandens, su sauso valymo šluoste jis nepurškia vandens. Galite pasirinkti vienkartines arba daugkartinio naudojimo šluostes, todėl tai bus dar pigiau. 

„Braava jet 250“ valo tinklelio režimu, naudodamas nejudančią navigaciją, kad galėtų manevruoti aplink vonios kojeles ir tualetus, kėdžių kojas ir kitas kliūtis. Šio roboto įkrovimas trunka apie valandą. Drėgno valymo robotas sinchronizuojamas su „iRobot“ programėle per „Bluetooth“, todėl galite nustatyti vietos valymą, paleisti ir sustabdyti robotą, patikrinti baterijos veikimo laiką, reguliuoti vandens purškimo kiekį ir netgi nustatyti virtualią ribą. 

Daugiafunkcinis robotas dulkių siurblys Xiaomi Roborock S6

xiaomi s6 maxv

Šis stilingas robotas (galimas dviejų spalvų pasirinkimas: baltas ar juodas) – tai daugiafunkcinis robotas siurblys, todėl greitai galėsite turėti švarias kietas grindis, kai esate užsiėmę kitais dalykais. „Roborock S6“ atvaizduoja jūsų namus, kai valo, o „Wi-Fi“ ryšys su programa leidžia lengvai suplanuoti valymo seansą visiems jūsų namams ar tik vienam kambariui. „S6“ žino, kur valo ir kur buvo. 

Jei akumuliatorius išsikrauna, „S6“ grįš į savo pasikrovimo bazę ir pasikraus, prieš tęsdamas ten, kur baigė, ir gali ramiai veikti iki 3 valandų. Tiesą sakant, esant 58 dBa, tai yra tyliausias daugiafunkcinis robotas. „S6“ gali siurbti ir plauti vienu metu, tačiau negali atskirti kilimo ir kietų grindų, todėl turėsite apsaugoti savo kilimą, sukurdami virtualias kliūtis per programą. 

Ecovacs Deebot OZMO T9 robotas dulkių siurblys

DEEBOT T9– tai dulkių siurblys robotas su pažangia plovimo technologija. TrueDetect 3D 2.0 ir TrueMapping 2.0 technologijos leidžia ypač tiksliai naviguoti patalpoje ir išvengti kliūčių, pasitaikančių jo kelyje. OZMO ™ Pro technologijos dėka DEEBOT T9 siurbia grindis su dviguba galia (iki 3 000 Pa), o vibruojanti plokštelė plauna ir šveičia grindis. Nepriklausomai nuo dangos (kilimas ar kieti paviršiai) jūsų grindys bus visada švarios ir jokių naminių gyvūnėlių plaukų, jokių dulkių ar trupinių.

DEEBOT T9 turi integruotą oro gaiviklį, todėl siurbiant jūsų namus užtikrins gaivų ir malonų aromatą namuose, išliekantį dar ilgai po valymo, pašalinant naminių gyvūnėlių kvapą ar kitus nemalonius kvapus. Galite pasirinkti iš trijų skirtingų aromatų.

Ar verta įsigyti drėgno valymo robotą?

Taip, ypač šeimoms su augintiniais ar mažais vaikais arba tiems, kurie nori, kad grindys būtų švarios, tačiau jų laikas yra ribotas arba tiesiog nebeturi tam energijos. Dauguma drėgno valymo robotų gali patekti po žemais baldais ir gali išvalyti kampus ir išilgai kraštų. Tačiau jie kaip ir kiti robotai gali užstrigti ant mažų kliūčių, ir gali susipainioti kambariuose, perpildytuose baldais.

Panašiai, kaip jei naudojate standartinį kibirą ir šluostę, pirmiausia turite išsiurbti arba išvalyti pūkus ir dulkes. Tai pat turėsite rankiniu būdu išvalyti didelius nešvarumus. Tačiau drėgno valymo robotas taupo jūsų laiką ir neleidžia kauptis nešvarumams, todėl jums reikia mažiau darbo ir laiko atlikti giluminį valymą.

Koks robotas siurblys geriausias?

Atsakykite vos į kelis klausimus apie savo namus ir visiškai NEMOKAMAI gaukite Jums labiausiai tinkančių robotų variantus jau tą pačią dieną.

Robotai dulkių siurbliai

Robotai dulkių siurbliai – neprilygstami pagalbininkai, tvarkymąsi paverčiantys maloniausia ir lengviausia buities užduotimi.

Grįžti į sąrašą

One thought on “6 geriausi robotai siurbliai su plovimo funkcija

  1. Ignas Jočys parašė:

    Laba diena. Domina robotas plauti grindims (gyvenamos patalpos). Kokį rekomenduotumėte būtent plovimui? Robotą siurblį su drėgnu valymu turime, bet grindų gerai neišplauna.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *